Az Olaszországban balesetet szenvedett magyar busz üzemeltetője határozottan cáfolja az egyik olasz hírügynökség által közölt információt, miszerint francia sofőr ült volna a volán mögött – írja az mno.hu.

Cáfolja a busz üzemeltetője, hogy francia sofőr ült a volán mögött

(Fotó: MTI/EPA)

A lap megtudta: a járművet a Pizolit Személyszállító Kft-től bérelték, a cég egyik munkatársa azt mondta, két gyakorlott, főállású munkatársuk vezette a buszt.

Megjegyzik: a vállalkozás honlapja alapján úgy tűnik, hogy jó műszaki állapotú buszokkal rendelkeznek. A balesetet szenvedett jármű Setra típusú volt. Olasz sajtóértesülések szerint viszont gond lehetett a kerekeivel.

Az utazásszervező egyébként egyelőre nem tudja, mi történt munkatársaival, arról sincs információja, hogy a buszvezetők túlélték-e a balesetet.

A szerencsétlenül járt busszal 14-18 év közötti budapesti gimnazisták tartottak hazafelé egy franciaországi sítáborból. Tizenhatan meghaltak, rengeteg a sérült, van közöttük, akinek olyan súlyos az állapota, hogy mesterséges kómában tartják.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
wagabund
Méltatlan, amit az elektronikus sajtó közöl...ellenőrizetlen híreket irogatnak otthonról a paprikáskrumpli zabálás közben, és aztán enter. Egymás hülyeségét olvasva, még hozzátesz némelyik valamit...a nép meg elhűlve olvassa azt a sok baromságot, ami köszönő viszonyban sincs a tényekkel.
...remélem a médiahatóságnak is lesz néhány szava ehhez a sok alaptalan firkálmányhoz.
Szókrakész
"Az utazásszervező egyébként egyelőre nem tudja, mi történt munkatársaival, arról sincs információja, hogy a buszvezetők túlélték-e a balesetet."

Az utazásszervező nem tudja milyen sofőrjei vannak?!?!?!
Eriksson
Miért lényeges a sofőr nemzetisége? Talán egy francia nem úgy tekeri a kormányt mint egy másmilyen?
Szókrakész
@Eriksson: Itt a kártérítésre megy ki a játék.
És a nemzetközi megítélésre!
karma1
@Szókrakész: Pont erre gondoltam. De ha meg nem is tudna, hogy kik a munkatarsai, azert utazasszervezokent azonnal oda kellett volna valakit kuldenie, aki elsokezbol szerez informaciokat.
Azert teljesen mindegy, hogy milyen nemzetisegu volt a sofor, ha a kerek robbant fol egy durrdefektben, az ellen nem tehetett tul sokat - bar feknyomot nem talaltak...
Minden egyutterzesem a szerencsetlenul jartake...Olyan szomoru gyermekeket elvesziteni...
Szókrakész
@karma1: Itt valamit nagyon ködösíteni akarnak.
Vajon miért?
Eriksson
@Szókrakész: Ha műszaki hiba volt, akkor az üzemeltető a hunyó a sofőr nemzetiségétől függetlenül. Szerintem.
Szókrakész
@Eriksson: De akkor miért ködösítenek?

Cáfolják a FRANCIA sofőr...
karma1
@Szókrakész: Ez erdekes, bennem is felmerult... Valamelyik cikkben irtak, hogy egy kamion megelozte a buszt, es figyelmeztetni akarta, hogy vaj van a kerekevel. (Lehet, hogy mar fustolgott? Vagy eppen "utott"?) Talan majd kiderul, remelem, a szulok a nagy sokk utan kovetelik majd a hiteles magyarazatot, vizsgalatot.
Eriksson
@Szókrakész: Valszeg azért, amit 22.24-kor írtál.
karma1
@Szókrakész: Franciaorszagbol jottek haza Olaszorszagon KERESZTUL??? En vezettem Budapestrol Dijonba egymagam, de Ausztrian es Nemetorszagon keresztul, valahogy egy deli kitero nekem nem fert bele, foldrajzilag se... Igy is 21 oraba telt az ut oda, 18 vissza. (Igaz, novemberben, kodben, hoban, fagyban, 15 eves Zsigulival.)
karma1
@Szókrakész: Most, hogy megneztem pontosan Verona helyet, hat egyaltalan nem egy hataratkelo Ausztria fele... Tenyleg, mit csinaltak ott? (En csak kesobb olvastam el a hirekben, hogy Franciaorszagbol, siturarol jottek haza)
karma1
@Szókrakész: A masik: Ha Szinnyei-Mersesek voltak, akkor hogy kerul oda dunakeszi futsalos (na, ez talan meg belefer), de SIOFOKI gyerek? Ez nem valami partszervezesu maganbuli volt? A karacsonyi szunet mar reg lejart. Hogyan kaptak a diakok meg legalabb egy het extra szabit? Irjakm, hogy 18 evesek is voltak koztuk, onekik meg mar kokemenyen az erettsegire kellene keszulniuk, nem?
Szókrakész
@karma1: Itt attól függ minden, hogy Franciaországban hol síeltek?
Szókrakész
@karma1: Túl sok a köd.
Én se értem.
Mert az még megértem, hogy egy focista síelni akar.
Egy siófoki máshol tanul.
De...
.
.
.
.
Szókrakész
@karma1: Csak nem "fontos" migráncsokat vettek fel?
Azért volt a "túlnépesedés"?!?!?!
karma1
@Szókrakész: Szerinted Del-Franciaorszagban tobb ho van, mint a francia Alpokban? Csakkerdem...Monnyuk egy futsalos is sielhet, a ketto nem zarja ki egymast, nekem a kulon szunido valahogy nem jon be. Most, amikor mar arra is szigoru igazolas kell, ha hasmenessel tobb idot toltesz retyon, mint az osztalyteremben...
Most neztem az Aljazeeran a hirt, a szijjast mutattak, amint azt magyarazza, hogy "mi sem tudtuk, hogy 54 utas+2 fo sofor volt a buszon"... Egy ilyen buszon altalaban 41 fo utazik, max. +5 fo. (Legalabbis a hosszutavu buszoknal ennyi e letszam, mert van belso WC es nagyobb csomagter). Miert nem magyar vallalattol rendeltek buszt, (ha egyszer Magyaorszagrol Magyarorszagra volt a fuvar), szerintem biztosan talaltak volna erre utaztatot otthon is.
Ne haragudj, de nekem ez ugy jon le, - minel tobbet gondolkodom rajta-, hogy mintha egy partszervezesben, kivaltsagosan megszervezett utaztatas lett volna, erre utal a resztvevok osszetetele, az utirany, a busz erdekes berlete...Miert voltak igy is tobben, miert jottek kiterovel? Felek, hogy ezekre sohasem fog feny derulni...
karma1
@Szókrakész: Es valoszinu a baleset nyilvanossagra hozatala utan majdnem egy napot vartak a kormanyvelemennyel, es orban meg mindig nem nyilatkozott... Mindenesetre az Aljazeeraban szijjaspetya SEM tudta allitolag a "tulnepesedest"
karma1
@Szókrakész: Az Isten irgalma sem lesz eleg orbaneknak, ha valami mutyi ki fog derulni... Mi van, ha TENYLEG specialis "migrancsokat" kaptak fol Veronaban, vagy valahol mashol Olaszorszagban? Es valaki "elintezte", hogy egy kerek kilazuljon, "usson", majd a felmelegedestol felrobbanjon?
Azt hiszem, most habonynak, rogannak meg az osszes propagandaterjesztonek igencsak fel kell kotnie a gatyajat, hogy egy betonkemeny eredmenyt mutasson fol, mert ezek a szulok meg fogjak enni oket.
Es az internet koraban nagyon gyorsan ki fog derulni az igazsag...
karma1
@Szókrakész: Most olvastam el figyelmesebben a cikket: latom, magyar busz, magyar utaztato tarsasag volt... (Csak akkor meg miert kulfoldi soforokkel? A magyarok kivalo soforok, a torokok es olaszok utan a legjobbak a vilagon, plane Europaban. Miert kellett franciat berelniuk? Mondtak, hogy esetleg a sofor bealudt. Ezt nem hiszem, mert gyakorlott sofor, - plane, ha van valtotarsa - ekkora hibat nem kovet el: azonnal szol a valtonak, es az almos kiall a vezetesbol.)
micfild
@karma1: Úgy hivják síszünet... minden iskola szervez ilyet.. még az áltsulik is. és szinte mindig külföldre.. bár többnyire ausztriába - viszont mindig ebben az időszakban-
viszont ez a gimi nem akármilyen lehetett- mert egy franciaországi síelés azért többe kerül, mint amit egy átlagember ki tud fizetni.
én sem értem mit kerestek veronában de lehet egyszerű magyarázat.. benne volt a kirándulások között, hogy veronát is megnézték.. vagy valami más olasz várost.
(ha umagban nyaralunk - akkor mindig beugrunk hazafelé velencébe, pedig párszáz km kerülő- nézd meg a térképen)--
A tragédia a találgatások ellenére tragédia..
szerintem nem fogjuk megtudni az igazat.
A busz meghibásodásáról meg annyit.. hogy sajnos az az amiről senki sem tehet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.