A miniszterelnök közölte, utasította a magyar hatóságokat, hogy mindent kövessenek el a helyzet teljes körű tisztázása érdekében. A gyász nehéz pillanataiban imáimmal a tragédiával sújtott családok, barátok mellett vagyok” – zárul Orbán Viktor nyilatkozata. Tizenhatan haltak meg egy középiskolás diákokat szállító magyar autóbusz péntek éjjeli olaszországi balesetében, a sérültek száma 39. Orbánnak talán Varga Mihállyal kellene elbeszélgetnie, aki kitüntette a buszos társaságot, és csak azután mondania bármit is. Sőt, a legjobban azt tenné, ha valóban imádkozna, a négy fal között, és hitének megfelelően járna el, nem pedig politikai hasznot húzna emberek halálából.

Forrás: ellenszel.hu
Feltöltő: Cefi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

87 hozzászólásarrow_drop_down_circle

eszegfu
Én nem gondolom, hogy a magyar hatóságok csak O.V. "utasitására" vártak egy ilyen tragédiánál. Valóban meg kell szólalnia ilyenkor az ország első emberének, csak nem mindegy hogyan... Egy kis szerénységgel részvétet nyilvánithatott volna, bejelenhette volna, hogy valamilyen "tartalék alapból", vagy a miniszterelnöki "keretből" annyi pénzt biztositanak, amennyi szükséges az érintettek hazaszállitásához, a hozzátartozók helyszinre viteléhez, szállásához és "kérte" volna a magyar hatóságokat -- ami persze egyenlő az utasitással -- az ügy teljeskörü tisztázására. Azt ugye senki sem gondolhatja, hogy annak idején az árvizi védekezés is azért volt sikeres, mert O.V. a gáton volt?!
Igen, ott kell lennie egy "szemle" erejéig, de nem szabadna ugy tennie, mintha ő háritotta volna el... u.ez vonatkozik erre az igen szomoru eseményre. Nyilván akadnak "bénázások", de ezeket csak az ott lévő szakembereknek kell megoldani, ők értenek hozzá, nem O.V.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Cefi
2013- ban egy román nyugdíjas túristabusz szakadékba zuhant Montenegróban. Egy órával később már feláltt a parlamentben egy válságstáb. Még aznap éjszaka (a baleset után, hat órán belül) több különrepülő indult a baleset helyszínére, orvosokkal, segítséggel, és ami a legfontosabb: a családtagokkal, hozzátartozókkal.
glorianna
Nincsenek szavak, amelyeket most a hozzátartozóknak, sebesülteknek mondani lehetne... Az rendben van, hogy akinek dolga, az megy segíteni. De a politikusok nyomulása taszító. Mivel lesz könnyebb akár szülőnek, akár osztály- és iskolatársnak vagy tanárnak, ha Balog miniszter és Palkovics államtitkár ott sertepertél a gimi előtt? Mennyivel tud gyorsabban Veronába érni a mentő és/vagy a hozzátartozó, ha Orbán telefonál az olasz miniszterelnöknek?
Cefi
@glorianna: Jelenenleg a családtagok önerőböl indultak a tragédia helyszínére. Ki-hogy tud...
karma1
@Cefi: Koszi a cikket, de most egy picit nem ertek egyet az Ellenszellel.
Amit orban nyilvanosan tett, AZT A PROTOKOLL SZERINT kellett megtennie, vagyis ez nem politikai vagy partvelemeny volt, hanem ezt kell tennie: szeleskoru vizsgalatot inditania es emberkent (na jo, ezt a titulust csak vegszuksegben aggattam ra ) pedig egyutterzeset kellett a csaladok fele kinyilvanitania.
En inkabb abban latom most a sumakot, hogy azt a vizsgalatot, amit mindenkeppen el kell vegeznie, na AZ nem lesz tiszta, mert ha csak egy oligarcha cege is benne van a dologban, az mar vedve lesz erosen.
Azzal egyutt mi el polemizalgattunk Szokratesszel egy masik cikk kapcsan, hogy valami nagyon nem stimmel: az egesznek olyan jellege van, mintha valaki kozpontilag hivott volna meg erre a turara gyerekeket, kulonben hogy kerultek bele Siofokrol? (A dunakeszi fiu eleg kozel van Pesthez, hogy a Szinnyeibe jarjon). Ha Franciaorszagban voltak, akkor mit kerestek Veronaban? Miert kellett francia sofort alkalmazni es miert nem tudtak egyertelmuen megmondani azonnal, hogy ki vezette a buszt? Hogyan lehet nem szunidoben kb. 1 hetes siturara vinni mar erettsegire keszulo gyerekeket is? Miert voltak 56-an a buszban? Ez nem az ulohelyek szama, altalaban 41 fo egy hosszutavu busz ulesszama...
Es orban meg szijjarto nem is szolaltak meg azonnal, megint kivartak, eloszor azt akartak tudni, hogy melyik oligarcha erdekei serulhetnek, hogyha azonnal egy IGAZI vizsgalatot inditanak...

nagyon sajnalom ezeket a szegeny gyerekeket, akarmilyen partallasuak is voltak a szuleik, akarhogy is keveredtek bele ebbe az utazasba. Minden fiatal eletert kar...
karma1
@Cefi: 06.54: Na ez a szemetseg, valoban erre kellett volna minden segitseget megadni a szuloknek, hozzatartozoknak...
glorianna
@Cefi: Erről próbálok beszélni - nem a mikrofonba pofázás, kamera előtti hüppögés a feladat, hanem a valódi segítség - ne a rettentetesen aggódó szülőnek kelljen levezetni párszáz km-t (bónusz: tél, sötétség, jég, hó, hideg...), ne a szülőnek kelljen tolmácsot fogadnia, stb... A konzul is baromi felkészült lehet, ha tegnap még utána kellett küldeni egy "felkészült szakembert" (MTI) - szóval pancserség a köbön, de az harsányan :S
Cefi
@karma1: @glorianna: Igen, ezt szerettem volna én is mondani. Tegnap óta habzik a szám. Nem elég a baj, hisz ez tényleg nemzeti katasztrófa. De hogy egy kormány ilyen impotens legyen... A 'lenézett' románokat azért hoztam fel példának, mert ott egy órán belül léptek. Nem a kamerák előtt páváztak.
glorianna
@karma1: A felvetett kérdésekre mind lehet teljesen szokványos válasz. Először: Mo-n nincs hivatalosan síszünet. viszont félév végén / második félév elején a legtöbb középiskola elengedi egy hétre azokat, akik sítáborba mennének, sőt, rendszerint a suli valamely lelkes tanára meg is szervezi a "kiruccanást". A "ki vezette a buszt" kérdés időközben tisztázódni látszik, amennyit a legfrissebb hírekből tudni lehet, a két magyar sofőr egyike vezetett. A siófoki és dunakeszi utasok: nem ritka, hogy a busz nem telik meg az iskola tanulóival és kísérőikkkel, és a maradékot "külsősöknek" ajánlják fel (rokon, ismerős, barát), ill. az sem ritka, hogy a gyerekek közül páran "hadd jöhessen az unokatesóm/barátom is" típusú kérésekkel ostromolják a szervezőket. Verona: A Grenoble környéki síhelyekről a legegyszerűbb Észak-Olaszországon át hazajönni. Nézd meg pl. a maps.google.com-on: 1250 km, gyakorlatilag végig autópályán, komolyabb hegyek nélkül.
Ugyanakkor szerintem a politikusok nyomulása viszont messze túlmegy a protokolláris kötelezettségeken - és eddig én nem vettem észre, hogy Orbánék sokat adnának a protokollra.
Eladott Ország
"Az én istenkirály Vitya Atyuskám.
Tehát a napnál nyilvánvalóbb, hogy az én atyuskám egy áldott jó ember. Ezt senki sem
cáfolhatja. Legfeljebb az irigység táplálta beteges rosszindulat. A kórság pedig itt, a jó irányba
haladó győztesek országában, eleve nem bír érvénnyel. Itt érvénye csak a mérhetetlen
nagyságnak és a semmihez sem fogható atyai szeretetnek lehet. Az én drága jó atyuskám, aki minden bajra megtalálta a legjobb ellenszert. Már akkor is tudta mit kell tenni, mikor még csak a konflis rúdját akarta megkaparintani, hogy a lovak ne arra menjenek, ahova ők menni szeretnének, hanem, ahova az én nagyon okos, doktor atyuskám akarja. Ezért követelte már akkor, hogy soha többé ne legyen olyan kormányfője Agyarországnak, aki nyugodtan kijelentheti: rajta kívül nincs más alternatíva. Azt mondta az én egyetlen, drága atyuskám, hogy aki ezt állítja, az nem kormányozni, hanem uralkodni akar."
glorianna
@Cefi: Nekem "tetszenek" a cikk alatti reagálások is, különösen ez: "TE MOCSOK SENKIHÁZI !! BEJELENTETTÉK HOGY MINDEN KÖLTSÉGET AZ ÁLLAM ÁLJA !! " szokás szerint hangos, helyesírási hibáktól hemzseg és személeskedő - de még ő sem meri azt állítani, hogy a költségeket valóban állja a kormány, beéri azzal, hogy "bejelentették". Nos, volt már rá példa, hogy bejelentették a hatalmas támogatást, aztán a támogatott nem látott belőle egy huncut krajcért sem.
Yoda69
Mi az amibol nem huz hasznot a geci? Egesz elete errol szol hogy masok karabol hasznot huzzon.
Grafix69
Nagyon nagy tragédia ez ami történt . Viszont van abban valami amit a cikk írója megfogalmaz ,nyilván túloz egy kicsit és sikerült az egész Facebook oldalt egymásnak uszítani az anyázás szintjéig lementek , látszik mennyire elszántak a Fidesz hívek . Azért Orbán bonyolultabb mint holmi imára tenné a kezét , vagy a lelkét.
verőce21
Már kezdtem aggódni, hogy megvan az új ellenség. Mi lesz így Orbánnal? Jut elég figyelem rá?
Cefi
@glorianna: Még mindíg a románok: tegnap bejelentették a médiák, hogy a külügyér két óra múlva beszédet tart. Addigra azok már a hozzátartozókat vitték katonai gépen a helyszínre...
JAJMÁR
Hiteltelen az a baj. Bármit is mond vagy csinál nekem csak képmutatás.. Most éppen "így" kell!
micfild
@karma1: tudod.. -szerintem egy ilyen esetben abban a pillanatban ugrik be a szülő az autóba amint megtudja mi történt - és nem vár semmiféle segitséget.
(11 éve már annak hogy a lányomat elütötték a suli elött.. abban az otthoni ruhában - papucsban rohantam le a lépcsőházból kilépve pedig megkértem egy éppen ott leparkoló autóst, hogy vigyen el a sulihoz...mert mi történt. )
ha nincs ott biztosan gyalog rohanok oda. )
A szülők pedig biztosan tudták még a hiradások előtt, a balesetet.
glorianna
@micfild: "abban a pillanatban ugrik be a szülő az autóba" - ha van autó, ha van elég pénz tankolni + autópályamatricát venni, stb. A suliig még el lehet rohanni papucsban + melegítőben, Veronáig már bajos ... alsó hangon 80-90 ezer forint kocsival az odaút, és elvileg még vissza is kell jönni. Van közvetlen repülőjárat, árban nagyjából ugyanaz. Kinn is létezni kell valahol... szóval legalább 200-250 ezer forintnyi pénz nélkül nem lehet elindulni - és nem mindenki tud 2 perc alatt ennyit előkapni, még akkor sem, ha sítáborba fizette be a gyereket.
micfild
@glorianna: valakl irta.. a szülők önkölköltségen utaztak ki.
és én elhiszem ezt... hogy mindenki beugrott az autóba és ment.
glorianna
@micfild: Lehet, különbözőképpen értelmezzük az "önköltség" fogalmát. Na és ha van autó, amivel önköltségen utazzon... nem, sajnos nem ennyire egyszerű. És utálatos, ahogy verik a habot, ahelyett, hogy tényleg segítenének, vagy legalább ne akadályoznák azokat, akik segítenek.
eugen4402
@karma1: 07:01 Nem szívesen írok, de mégis megteszem. A mélységes gyász napjaiban hallgatni kellene nekünk - kívülállóknak - , de csatlakozom véleményedhez: Orbán ez esetben nem hibázott, tartotta magát a protokoll előírásaihoz. Kérdezted, a siófoki srác, hogy került a buszra. Az iskola igazgatója elmondta, hogy évek óta abba a sítáborba járnak, és régebben végzett hallgatók is csatlakozni szoktak minden évben a túrához... A gyanús körülményeket még eggyel szaporítom. Az utazási irodát az "Év Buszos Utazási Irodája"-címmel tüntették ki...
lampa laz
1 hazug ember imája, hogy lehet őszínte...
karma1
@eugen4402: Igen, koszonom a kiegeszitest, itt en csak sirdogalok, es probalom elkepzelni, hogy mit erezhetnek a szulok, hozzatartozok most, foleg ennek a hos tanarnak mik lehetnek a gondolatai - de csak a nagy feketeseg, tanacstalansag jon elo bennem, mint anyaban... Nem tudom, mit tennek hasonlo esetben, de azt tudom, hogy mit ereznek.
Mar tobben felvilagositottak, valaszoltak a kerdeseimre - igy egy csomo minden megoldodott, bar Grenoblebol is Ausztrian kereszul jottm volna haza, mert az ausztriai utak, sztradak jok. Vegigcsinaltam az utat , akkor Dijonba es -bol jottem haza, NEM Olaszorszag erintesevel, hanem Ausztrian, Salzburgnal belepve, vegig havas jeges kodos uton tettem meg a tavolsagot, mint a legrovidebb uton. Azert egy ilyen tura utan szerintem mindenki mihamarabb haza akar erni, nem kerulot tenni. Persze ez csak az en kulon velemenyem, Itt is orankent mondjak be a hirt a TV-ben, meg szijjartot is mutattak par szo makogas erejeig.
karma1
@eugen4402: Nekunk az altalanosban Jakabhazi Laci bacsi volt a tesitanarunk (Fradi), fantasztikus ember volt, nagyon jo kis kozosseget kovacsolt, jegpalyat csinalt a suli udvaran, nem kellett hozza mas, csak leonteni az udvart. Szedtek erte penzt, ha hasznaltad a jegpalyat, 2 forintot alkalmankent, es az osszegyult penzbol azoknak vett korcsolyat, akiknek nem volt ra penzuk...
eszegfu
Én nem gondolom, hogy a magyar hatóságok csak O.V. "utasitására" vártak egy ilyen tragédiánál. Valóban meg kell szólalnia ilyenkor az ország első emberének, csak nem mindegy hogyan... Egy kis szerénységgel részvétet nyilvánithatott volna, bejelenhette volna, hogy valamilyen "tartalék alapból", vagy a miniszterelnöki "keretből" annyi pénzt biztositanak, amennyi szükséges az érintettek hazaszállitásához, a hozzátartozók helyszinre viteléhez, szállásához és "kérte" volna a magyar hatóságokat -- ami persze egyenlő az utasitással -- az ügy teljeskörü tisztázására. Azt ugye senki sem gondolhatja, hogy annak idején az árvizi védekezés is azért volt sikeres, mert O.V. a gáton volt?!
Igen, ott kell lennie egy "szemle" erejéig, de nem szabadna ugy tennie, mintha ő háritotta volna el... u.ez vonatkozik erre az igen szomoru eseményre. Nyilván akadnak "bénázások", de ezeket csak az ott lévő szakembereknek kell megoldani, ők értenek hozzá, nem O.V.
papa.49
Sima részvét nyilvánítás, mindenféle imák emlegetése nélkül, hiszen neki a Bibliája a ,,Lenin összes,, az meg hogy az állam segítséget nyújt a sérültek, a halottak haza szállításában természetesnek kellene hogy legyen...
A baleset kivizsgálásába meg végképp ne pofázzon bele az olaszok kifogják vizsgálni teljes körűen, az biztos...
eugen4402
@karma1: Szülőként hálát kell adnom a Teremtőnek, hogy megkímélt ettől a borzalmas élménytől, de volt egy kölyökkori jóbarátom, akivel együtt nőttünk fel, és 1970-ben motorral indult a tengerpartra, és egy hét múlva koporsóban szállították haza a tetemét. Soha nem felejtem el az anyja zokogását, miután megkapta a táviratot. Szomszédok voltunk, nekem mutatta először... Ha lenne ellenségem, neki se kívánnék hasonlókat..!
Az olaszországi kerülőt én se értem, éjjel még a látvány se más, mintha Ausztria felé jönnek.
quadrocopter
Mert aztán Orbán-ima nélkül megállna a Föld forgása és a hatőságok is csak ara vártak, hogy Orbán tasoljon hármat, hogy aztán beinduljon a gépezet!
Mocskos, sunyi disznó - mindent a hatalomért, még egy tragédiát is, pedig önmaga egy tragédia!
karma1
@papa.49: 08.59-re: Ettol fel o is...:o)
papa.49
@karma1: Igen mert a ,,busztársaság,, a kedvencek közé tartozik, így még akármi is kiderülhet!!!
papa.49
@eugen4402: Igen ez nekem is szöget ütött a fejembe, MIÉRT, az osztrák pályán is jöhettek volna...
Nessy
ne legyünk már ennyire szkeptikusak! Hiszen egy hétvégén az utakon hányan halnak meg, sérülnek meg, pedig a saját kocsijukkal utaznak, vagy vétlenek. Azért talán az olaszok képesek lesznek kivizsgálni a baleset körülményeit, legfeljebb mi nem fogjuk meg tudni az igazságot, mint annyi másban sem.
Orbán szövegében az imáitól akadtam ki! Szerintem a Pater nosterből is csak a végét tudja, azt is módosítva! "Mert enyém az ország, a hatalom és a dicsőség mindörökkön örökké! Amen."
karma1
@eugen4402: Tudod, rakattintottam a Pizolit Kft oldalara, es egy olyan buszpark jott elo, amit meg Amerikaban sem nagyon almodnak meg, nem hogy Magyarorszagon. Ez nem egy ketforintos buli, viszont ha tenyleg egy ilyen busszal mentek ki, akkor eleg nehez elkepzelni mechanikai hibat, viszont ezek durrdefektmentes gumikkal szoktak felszerelve lenni. Igaz, az egy masik kis vagyon (egy-egy kerek) de eleteket menthet. Remelem , ki fog derulni az igazsag.
glorianna
@papa.49: nézd: www.google.hu/maps/dir/Grenoble,+Franciaorsz%C3%A1g/Budapest/@46.5491016,7.8826842,6z/data=!3m1!4b1!4m13!4m12!1m5!1m1!1s0x478af48bd689be6f:0x618c10cd6e995398!2m2!1d5.724524!2d45.188529!1m5!1m1!1s0x4741c334d1d4cfc9:0x400c4290c1e1160!2m2!1d19.040235!2d47.497912
Nem tudjuk, hogy pontosan hol volt a sítábor, de ha a magyarok által kedvelt és megfizethetőnek tartott, Grenoble-tól délre levő helységek valamelyikében, akkor logikus a 100-150 km-rel rövidebb és laposabb útvonal választása.
eugen4402
@papa.49: Tudod, ilyenkor mindig az jut eszembe, hogy milyen hazug álmokban élünk: a tragédiák mindig MÁSOKAT érnek, mi biztonságban vagyunk, mert... mindenki meg tudja magyarázni, miért szent és sérthetetlen az ő személye. Amíg egy napon valami olyasmi történik, amire nem számítottunk, ami nem szerepelt a határidőnaplónkban... Vékony jégen járunk, mindnyájan. :-(
papa.49
@glorianna: Hát tudod én szívesebben megye a svájci, német, vagy az osztrák pályákon, persze ez szubjektív, de a pálya ott is jó volt ki volt világítva, száraz volt, 3 sávos..
A tapasztalat szerint vagy műszaki hiba, vagy emberi hiba okozhatta a balesetet...
micfild
@eugen4402: az ilyet nem lehet elfelejteni az biztos.. nekünk egy baráti családnál történt tragédia... autóbaleset... 11 éves kisfiú. és én akkor még kicsit szerelmes is voltam a fiúba.. 10 évesen. összetört a lelkem. anyám csak ölelt magához és zokogott amikor elmondta.
papa.49
@eugen4402: Igen igazad van, és mikor bekövetkezik a baj, csak állsz bénán, és nem érted, hogy miért történt, és miért pont veled...
jancsipapa
@karma1: Nekem aztán nem kedvencem a focista ,de ebben az esetben azt tette ,amit tennie kellett . ( egyébként szomorú ,de minden párt rányomult a tragédiára ). Így kihasználja a helyzetet ,ha nem reagál érzéketlen . Ebben az esetben inkább az őt támadók az érzéketlen bunkók ...
eugen4402
@micfild: Az a furcsa, hogy a gyász keserű íze se egyforma, a megrázkódtatás erejét se lehet Richter-skálán mérni. El tudom képzelni, mit éltél át a kis barátod elvesztésekor, pláne a legérzékenyebb pszichés korban... Szerintem soha nem fogod elfelejteni a csapást, ez olyan trauma, amivel "együtt kell élni".
micfild
@eugen4402: Sajnos igen--- hiába volt immár 37 éve... De az én fájdalmam semmi volt a családé mellett.
papa.49
@jancsipapa: Tudod engem ez a szófordulat akasztott ki ,,imáimba foglalom,, nos hát ő pont az aki imátkozni szokott, meg ahogy a Móricka elképzeli...
Mindig is utáltam az ilyen ,,teátrális hazugságokat,, mert ez nem más, nyilvánítson részvétet az elhunytak hozzátartozóinak, mindenféle külön megjegyzés nélkül, oszt. jónapot!!!
jancsipapa
@Horizont: Az érzéketlen bunkóságot nem rád vagy az itt írókra értettem ,hanem a politika szereplőire ,legyen az párt ,politikus ,vagy csatlós újság ,újságíró . Az itt megnyilvánulók érzéseit semmiképp nem vonom kétségbe ...
karma1
@jancsipapa: Ugyanezt mondtam...:o) Csak azt a tovabbi lepest - mondatot - vartam volna tole, hogy a hozzatartozoknak AZONNAL felajanlja az anyagi gyorssegelyt, amivel rohanhatnak a szeretteikhez, es nem kell arra gondolni, hogy mibol fizetnek benzinpenzt, vagy hol hol alhatnak Olaszorszagban.
Le a kalappal az olasz hatosagok elott: mindent jol organizaltak, mindenhol volt a kello idoben magyar tolmacs, szallas hely a kevesbbe serult utasoknak, AZONNAL! Pedig nekik is ott a sajat tragediajuk: ketszer is foldrenges a kozelben, meg a lavina altal betemetett hotel.
Mit kapna Magyarorszagon egy olasz busz, hasonlo helyzetben? (Bar ez ellensegemnek sem kivannek ilyet, plane nem ezeknek a segitokesz olaszoknak...
Hol a TEK, katasztrofavedelem? Volt-e valahol valamilyen megnyilvanulasuk az esettel kapcsolatban?
szép új világ
@papa.49: A Felcsúti juhász balesetét kellenne előbb tisztességesen kivizsgálni, és csak utána belepofázni az olasz hatóságok dolgába.
Bástya Béla Elvtárs
Undormány hogy ez a cikk egyáltalán megszületett!
dr. prédikátor
Szijjártó elmondta, nehezíti az azonosítást, hogy nem tudnak a hatóságok összeállítani egy listát, kik lehetnek az elhunytak.
Hát az ember esze megáll!!! Mi az hogy nem képesek összeállítan egy utaslistát???nem tudják hogy kik utaztak a buszon???Ekkora trehányságot, elképesztő!!!
Bástya Béla Elvtárs
@Horizont: K E G Y E L E T S É R T Ő !!!
(Ki az a mi? Te fejedelmi többesben?)
Bástya Béla Elvtárs
@Horizont: Nem rád írtam hogy KEGYELETSÉRTŐ! Téged csag zárójelben említettelek! ENNYI! Moralizálj csak tovább! Meghalt 16 gyerek, te / ti meg a politikával vagytok megint elfoglalva! UNDORÍTÓ!!!
Veleda
@karma1.Bocsáss meg kérlek, de egy dologban ellent kell, hogy mondjak neked. Ezt írod:

"Ha Franciaorszagban voltak, akkor mit kerestek Veronaban?

2016 juniusában a családom tagjai 2 autóval kiutaztak Lyonba, a Portugál-magyar meccsre.A kiutazást megelőzően teljes körültekintéssel és aprólékos útvonal kidolgozással mindenre felkészülve utaztak ki. Oda és vissza a Veronát érintő autópályát választották, mert így volt a leggyorsabb és a legegyszerűbb. 3 gyerekkel mentek. Az is igaz, hogy oda és vissza is szállást foglaltak Veronában. Így a hosszú utat pihenés után folytatták.
Ha rajtam múlna, örökre betiltanám a gyerekek éjszakai utaztatását.!
Bástya Béla Elvtárs
@Horizont: Ha ezután még lesz számodra mondandóm, leírom neked privátban! Ott majd háríthatsz nyugodtan!!!
human
Orbán imádkozott? Szép szavak, de biztos nem imádkozott. Nem szokott.
karma1
@Bástya Béla Elvtárs: Speciel @Horizont MINDANNYIUNKRA ertette, akik ide irtunk, es valoban nem kegyeletserto.
Inkabb arrol kene elmelkedni, hogy a kormany 7. eve eloszor kapott az elettol egy oriasi pofont, nagyon komoly katasztrofa kepeben, es egyszeruen lebenult, semmit nem ugy csinal, ahogyan azt kellene.
Nem a metroban kell bohockodni a TEK-kel egy feltetelezett terrortamadast szimulalva, hanem akkor legyen esznel, amikor ferfinak kell lenni!
Valaki fentebb azt irta, hogy orban nem kepes masra, csak negativ dolgokat sulykolni az emberekbe, mert van egy lemeze, amire jar az agya - es ez egy maximalisan negativ dolog. Ebbol is latszik, hogy az egesz agya a rombolasra van berendezve, ha valamit konstruktivan, pozitivan kell megoldani, arrol halvanylila fingja sincs. Pedig most erre lett volna szukseg: amikor baj van, es ilyen nagy, akkor AZONNAL cselekedni es JOL.
Ezert valasztottak meg oda, ahol van, nem pedig azert, hogy szemermetlenul toltse a zsebet...
wagabund
..."Undormány, amit Orbán művel - politikai hasznot húz a buszbalesetből"...

nos ez egy igazi fasiszta gyűlölködő cikk...most történt a baleset, senki nem tud semmit, de ezek már bölcsebbek a bölcseknél...

aztán, ha kiderül, hogy semmi nem úgy van, ahogy ez az undormány cikkíró írta, akkor meg kuss lesz..de nagyon...

még az azonosítás sem történt meg...ott vannak a mi mentőseink, a mi rendőreink, a szülők jó része, és a konzulátus is...
...folyik az alapos vizsgálat, persze a cikkírónak fingja sincs mi is történik..

nem akartam írni, de ekkora marhaság felnyomta az idegem...
Bástya Béla Elvtárs
@karma1: Elmagyaráztam neki érthetően hogy nem az a kegyeletsértő hogy hozzászól, hanem hogy megszületett a cikk! Ennyi!
Egyébként a te hozzászólásod (ma 07.01) az ami nagyon helytálló a témában és korrekt!
mariaberta
@human: @wagabund: szerintetek milyen ima hangzott, hangzik el? Református, katolikus, netán zsidó? Mert ő kedve szerint változtatja a vallását.
karma1
@Bástya Béla Elvtárs: Bocsi, akkor ez egy felreertes volt, mert Te is a mi oldakunkon szoktal velemenyileg allni... Csak mar keso van errefele, Bocs...
wagabund
@mariaberta: jó a kérdésed...most ezen nem tanakodunk...ugyen nem ragaszkodsz a válaszhoz?...mert ahhoz idő kellene.
human
@wagabund: Ezt nem nevezném cikknek. Cikket újságírók írnak. Az pedig egy komoly szakma. Persze könnyű összetéveszteni a blogírással vagy posztolással, csak ezek azért általában gyengébb minőségűek, mint egy valódi újságíró által írt cikk. Olyan ez mint mikor a kabarét kavarják a standuppal.
A másik, hogy egy miniszterelnöknek szomorú kötelessége hogy ilyenkor nyilatkozzon, utasításokat adjon ki. Hogy ilyenkor nagyokat mond Orbán, mint hogy imádkozott értük nem ízléses, de ezt már megszokhattuk tőle.
egyvandor
Gorbán személyes utasítása kell ahhoz hogy egy balesetet kivizsgáljanak? Gorbán nem tolod túl egy kicsit? Ennyire nem vagy nélkülözhetetlen.
papa.49
@szép új világ: Azt is például, na de az míg hatalmon lesznek BIZTOS NEM LESZ VIZSGÁLVA SE!!!
bakegya
@Nessy: ilye helyén való beírást már rég olvastam!Bizony -bizony,HÁT MÉG HÁNYAN SZENVEDNEK TOVÁBB A REHABILTÁCIÓ HIÁNYA,VAGY IRDATLAN KÖLTSÉGEI MIATT AMIT A TB FELRUGDALÁSÁVAL OKOZOTT.SZÁMTALAN FIATAL KÉPTELEN BEFIZETNI A HAVI 7300- járulékot és ennél fogva veszélyeztetettebb mint mi korábban.
A másik...lakájmédiájának mivel nincs valóságos HÍR A KEZE ALATT-háromszor ismétli ha valaki becsuszik az árok széléről az árok aljára is,a horror gyilkolást pedig készen kapja a három éves is a tv előtt ülve-jó az ha retteg az ország népsége...bocs "ZEMBEREK" .
Nagy Mária
@Bástya Béla Elvtárs: 11:45
Nem akartam megszólalni, mert amíg tart a vizsgálat, azonosítás, felesleges találgatni. Percenként jelennek meg egymásnak ellentmondó hírek, s ebben most veled értek egyet, ízléstelen a hír címe. Tudjuk, hogy a ME milyen pátoszokban beszél, nem csak most , mindíg, de a történet most nem róla szól!
Fogalm sincs egyelőre, hogy a gyásznapon hogyan állok az első órában a gyerekek elé.
Eriksson
Undormány, hogy ezt a súlyos balesetet is felhasználják egyesek a kormányellenes propagandára..
glorianna
@Nagy Mária: Szia :) Felmérhetetlen, és szavakkal nem kifejezhető, ami történt, és ami a történtek kapcsán kavarog az ember lányában. DE! Ettől még nyugodtan szóvá lehet tenni Orbán, Szíjjártó, Balog, Rétvári, Palkovics, stb. valóban undorító nyüzsgését, mikozben a hozzátartozók kiszállítását önkéntes taxisok vállalták, tolmácsokat az olaszok biztosítanak, stb.
Gondolom, a Szinyei igazgatója is odavolt a megtiszteltetéstől, hogy tegnap (vagy tegnapelőtt?) egész délután a jólőrzött kormánytagokat kellett kerülgetnie.
Edmond Dantes
@Eriksson: Imádkozom magáért,hogy a szövegértése javuljon.Senki nem fejt ki kormányellenes propagandát,viszont a vezére szokásához híven még ebben a tragédiában is produkálja magát.Tájékoztatom magát,hogy a magyar hatóságok,mentők,kórházak...nem a handabandázó és imádkozó Orbán utasítására várnak.Sőt,az ő fontoskodása ellenére is tudják a dolgukat.
verőce21
"Egy férfi eltéved a hőlégballonjával. Lejjebb ereszkedik, lenn a földön meglát egy nőt, és odakiált hozzá:
- Elnézést, tudna nekem segíteni? Megígértem egy barátomnak, hogy találkozom vele egy órával ezelőtt, de eltévedtem, és most azt sem tudom, hogy hol vagyok.
A nő a földön így felel:
- Ön egy hőlégballonban tartózkodik, körülbelül 10 méterrel a talaj felett. Az északi szélesség 40. és 41., illetve a nyugati hosszúság 59. és 60. foka között van.
- Maga biztosan mérnök - mondja a hőlégballonos férfi.
- Az vagyok - feleli a nő - Honnan tudta?
A hőlégballonos férfi így válaszol:
- Minden, amit mondott nekem, technikailag korrekt, de fogalmam sincs, hogy mit kezdjek az Öntől kapott információkkal, és az a helyzet, hogy még mindig nem tudom, hol vagyok. Őszintén szólva nem volt túlzottan segítségemre. Csak feltartott az utamban.
A nő erre így vélekedik:
- Maga pedig szerintem politikus.
- Igen, - bólint a hőlégballonos férfi egyetértően - de ezt honnan tudta?
A nő azt feleli:
- Nem tudja, hogy hol van, sem azt, hogy hová tart. Jelenlegi pozíciójába a kedvező széljárás sodorta?"
Eriksson
@Edmond Dantes: Tartom a véleményem. A szakemberek végzik dolgukat, s hogy ki imádkozik, ki nem, az tökéletesen magánügy. Egyébként meg ha Orbán nem szólal meg, akkor az lett volna a baj, hogy még arra sem képes.
Undormány megszólalások ezek.
Nagy Mária
@glorianna: Teljesen igazad van. (A véleményem nem különbözik a tiedtől.)
De! Valahogy az én gyomrom most nem vevő a kormány propaganda fogásaira. Majd később, ha már csillapodik ez a mély fájdalom, s összeáll egy teljesebb kép.
Nessy
@Eriksson: nem a megszólalás probléma. Hiszen a protokoll megkívánja. hanem a szöveg. Ne hivatkozzon az imáira az, akiben annyi empátia van, mint egy csörgőkigyóban.
Edmond Dantes
@Eriksson: Látom,még mindig ne érti.Egy miniszterelnöknek igenis meg kell szólalnia.Csak egy tisztességes miniszterelnök nem úgy szólal meg,hogy közben a maga fontosságát fényezi,mindenki mást impotens szereplőnek tartva.Ugyanezt a hadvezéri bohóckodást játszotta el az árvíz idején,tehetetlen majmokká alázva a több mint száz év óta európai kiváló hírnévnek örvendő magyar vízügyi mérnököket .Az imádkozás pedig valóban szigorúan magánügy,ezért tartsa is meg a magánügyének ,főleg egy olyan alak,aki liberális korában letérdepeltette a csuhásokat.Ezért az ő részéről most nagyon pofa be,gyász van!!!Megjegyzem azt is,hogy Szíjjártó megszólalása pedig meglepően korrekt és tisztességes volt.Így is lehet.
Eriksson
@Nessy: És Te azt honnan tudod, hogy kiben mi lakozik? Elképzeled?
Nessy
@Eriksson: nem kell hozzá képzelőerő! Nézd a tetteit, hallgasd a szavait, éld a tényeket.
Eriksson
@Nessy: A közéleti ember megnyilvánulása egészen más mint egy magánemberé. Amikor hivatalos, akkor úgy beszél ahogy a választói elvárják tőle. Magánemberként lehet más a véleménye, vagy lehet, hogy máshová esik a hangsúly. Ezt itt mindenki nagyon jól tudja, ha baloldali politikusokról van szó.
Egyébként nemigen szoktam nézni, hallgatni OV-t, elég ami itt ragad rám.
Bástya Béla Elvtárs
@karma1: Semmi gond! Ez nem arról szól, hogy "kinek az oldalán..."
verőce21
- Ez a busztípus 57 ülőhelyes
autoline.hu/sf/busz-turistabusz-SETRA-S-317-GT-HD-315-580-3316--15101011502966940900.html

www.br3.at/Feuerwehr/rettungskarte/rettungskarten/sonstige/setra_rettungskarte.pdf
(A 79. oldalon látható, hogy az üzemanyagtank a jobboldali első kerék előtt van, ami az ütközéstől, korlátsúrlódástól, elektromos szikrától is begyulladhatott)
- mindkét kijárati ajtót eltorlaszolta az autópálya korlát, menekülés csak ablakon át,
- Dél-Franciaországból/ba, ez a legcélszerűbb útvonal, főleg télen: Tornyiszentmiklós-Ljubjana-Velence-Verona-Milánó-Torino-Grenoble. Ezen kár okoskodni. A busz a legmegbízhatóbb útvonalat választotta. (Tavasztól-őszig, személygépkocsival, kalandozóknak, szép útvonal lehet Ausztria-Svájcon keresztül is az utazás.)
- idéntől nincs síszünet az iskolákban. Vagy orvosi, vagy igazgatói engedéllyel tudnak menni 3 tanítási napnál hosszabb időre.
- Senkinek nincs köze hozzá kik utaztak el, de a siófoki utas az iskola régi tanulója volt.
- Aki a hozzászólók közül politikai, klerikális hangulatkeltésre használja a "hozzászólását" az maga az undormány!
...
Szörnyűséges tragédia, amely minden szülő rémálma, amikor kirándulásra engedi a gyermekét. Részvétem mindenkinek!
A tragédiát túlélőknek, kívánok mielőbbi gyógyulást mentálisan és testileg egyaránt.
A családoknak pedig erőt és hitet!
Isten nyugossza halottainkat!
JAJMÁR
És lepottyant a mobil :) Bocs. Ezt a gondolatot majd holnap írom meg ... jó éjt.
Cefi
@glorianna: @Edmond Dantes: @Horizont: @bakegya: @egyvandor: @wagabund: @karma1: @papa.49: @bakcsubakka: @szép új világ: @Yoda69: @Lepényleső: @eszegfu: @eugen4402: @Grafix69: kolozsvaros.com/2017/01/23/ezert-rekedt-hangon-rangatozva-keresed-az-onigazolast/
eszegfu
@Cefi: O.V. beszéde annak "fényében" hangzott el, hogy Lámfalussy volt az "euro atyja", vagyis a neves közgazdász, bankár hitte, hogy az egységes Európának összefogásra van szüksége, melynek egyik láncszeme az egységes pénz "megteremtése". Nem állitom, mert nem tudom, hogy egy "keleti nyitás" rossz lenne...de kérdezem: Kina már nyitott felénk, mert tele vagyunk olcsó, és gyenge minőségü áruval (akár a ruházatot, akár az élelmiszert nézem), a magyarok mivel nyitnának feléjük, milyen termékkel, vagy szolgáltatással, ami az ő olcsóságukkal versenyképes lenne?! Az is világos: próbálkoznunk kell, mert e nélkül sohasem tudjuk meg lesz piacunk keleten, vagy sem. A Magyar Kereskedőházat pont ezért hozták létre 2014. januárjában, mely a "fióktelephelyek" létrehozásán kivül nem igazán "produkált", hiszen nélkülük is évek óta az exportunk valamivel több, mint az importunk, tehát egyensulyban van. Hozzáteszem még, hogy exportunk fő "huzóereje" a jármü összeszerelés (Suzuki + Audi). Összességében O.V. beszéde számomra egy "zavaros álom" kifejezése.
glorianna
@Cefi: Nem inkább ezt akartad idehozni?
kolozsvaros.com/2017/01/22/szamomra-tegnap-nem-az-a-nap-volt/

Egyébként a tegnapi beszéd is alátámasztja, hogy nincs benne tartás. Hogy miként tudott pártja - majd az ország - élére vergődni, fogalmam sincs. Azt látom, hogy nem odavaló.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.