A 24.hu érte el az olaszországi buszbaleset egyik áldozatának testvérét. A neve elhallgatását kérő lány öccse volt az első, aki miután kiugrott a buszból, rögtön felhívta a családját.

Ez péntek éjjel háromnegyed 12 előtt történt. A család rögtön hívta a konzult, akit ők ébresztettek, így akkor még nem tudott semmiről.

Anya, most ülj le vagy kapaszkodj meg. A buszunk kigyulladt, de én jól vagyok

- ezekkel a szavakkal hívta fel édesanyját a fiú, aki szerencsésen túlélte a balesetet.

Az öcsém éppen aludt és hirtelen arra riadt, hogy ég a busz. Szerencséje volt, hogy a busz hátsó részében ültek, ahonnan az ablak kirúgásával mezítláb ki tudtak menekülni. Annyi lélekjelenléte volt, hogy a telefonját még magával tudta vinni

– mondta a portálnak a fiú nővére.

A gyerek összes meleg ruhája bent égett a buszban, így nővére szerint hatalmas segítséget jelentene, ha kaphatna adományozóktól meleg ruhákat, mikor hazaér.

Megszólalt egy másik, súlyos égési sérüléseket szenvedő magyar is, akivel a  Corriere della Sera, a legnagyobb olasz napilap közölt interjút.

A férfi szerint az autóbusz Milánó térségében megállt egy rövid pihenőre, talán ekkor váltották egymást a sofőrök. Szerinte a háromsávos autópálya jól ki volt világítva, és nem volt nagy a forgalom, a busz utasai közül néhányan aludtak, többségük azonban fenn volt. A baleset hirtelen történt, a tűz a busz elejében ütött ki.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.