Mint már megírtuk, többek életét mentette meg egy hősies tornatanár a péntek éjjeli, veronai buszbaleset során.

Vígh György, a Szinyei Merse Pál Gimnázium testnevelője többször visszament az égő buszba, hogy onnan újabb diákokat hozzon ki. A férfit súlyos égési sérülésekkel szállították kórházba.

Két gyermeke szintén a busz utasai közt volt, az ő állapotukról sokáig nem érkezett hír. Mostanra azonban tudjuk, hogy a tragédia során a 18 éves Vígh Laura és a 30 éves Vígh Balázs is életét vesztette.

Balázst, a Fradi jégkorongosát, az FTC Jégkorong Szakosztály Facebook-oldalán közzétett bejegyzésben búcsúztatta:

Fájó szívvel búcsúzunk csapatunk korábbi játékosától, Vígh Balázstól! A tragédia pénteken éjszaka történt, Küki és a húga,14 másik utassal együtt életüket vesztették! Szüleik túlélték a balesetet, Édesapja Vígh György önmagát nem kímélve, habozás nélkül mentette a diákokat.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
@Manhattan: Ja, igen, szegény történelemtanár, ő is mentett ki gyerekeket, és sajnos meghalt. :( Azt mondják a gyerekek, hogy nagyon szerették őt.

De itt most a tornatanárról van szó, aki súlyosan sérült, de él. Ő is több gyereket kimentett. Viszont meghalt két gyereke és a felesége. Szerencsétlen, vajon mi fogja őt arra ösztönözni, hogy igyekezzen felépülni?
Minden elismerésem ezeknek a hős tanároknak. A halottaknak békés nyugodalmat, a sérülteknek mielőbbi gyógyulást, a túlélőknek lelki megbékélést kívánok.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
elnyomott
@Manhattan: Vígh György, aki megsérült és akinek a gyerekei meghaltak nem azonos Antal Köz Béla történelemtanárral, aki meghalt. Az általad belinkelt cikk alapján.
elnyomott
@nemkati: túlontúl sok már ez a borzalom még a kívülállóknak is. Fel sem tudjuk fogni, a hozzátartozók gyászát. ;-(
Manhattan
@elnyomott: Bocsi! Az igazság az, hogy annyira fáj, hogy meg sem állok a cikknél, csak görgetem tovább, hogy ne is lássam ezt a szörnyűséget. (
nemkati
A facebook-on rosszul tudták, a tornatanár felesége nem halt meg. Legalább ennyi jó hír (ha már rémhírt terjesztettek).
Desischado
Ezt ép ésszel nem lehet felfogni. Mit éreznék, ha ott lenne a gyerekem? Milyen érzés, ha azt hallom, hogy ... - le sem bírom írni, erre nincsenek szavak. Részvétem minden érintettnek, a halottak meg nyugodjanak békében!
nemkati
Felfoghatatlan, elfogadhatatlan, hogy ennyi fiatal élet már az indulásnál megszakadt. Mindennél szebben írták le Vígh Balázs elsiratói ezt a borzasztó érzést:

"Álmodtunk egy öregkort, csodásat és szépet,
de a kegyetlen halál mindent összetépett.
Csoda volt, hogy éltél, és bennünket szerettél,
nekünk nem is haltál meg, csak álmodni mentél.
Egy reményünk van, mi éltet és vezet,
hogy egyszer majd találkozunk veled."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.