Körülbelül 35 ezer aláírás gyűlt össze vasárnap délutánig a budapesti olimpia elleni népszavazáshoz csak a Momentum standjainál - tudta meg az Index.

Már 35 ezer aláírás gyűlt össze a budapesti olimpia ellen

Fotó: facebook.com/nolimpiabp

A Momentum közlése szerint nem csökken az aláírási kedv, ahogy értesülnek az aláírásgyűjtésről, egyre többen mennek, és nemsokára indul a Kétfarkú Kutyapárt plakátkampánya is. 

Az olimpiaellenes népszavazás aláírásgyűjtését csütörtökön kezdték el, onnantól kezdve 30 napjuk van, hogy összegyűjtsenek 138 ezer aláírást, akkor lehet tartani népszavazást arról, hogy legyen-e Budapesten 2024-ben olimpia.

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

colibri
Innen az ország egyik "széle" mellől nagyon szurkolok a pestieknek, hogy sikerrel vigyék véghez az aláírásgyüjtést.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Béla333
@Pergető: 17.54
Ha nem vagy járatos, akkor miért mondod ilyen nagy bátorsággal amit mondasz? "Fűtőanyagot bárhonnan be tudunk szerezni", ezért nem is vagyunk az energia szempontjából a következő 30-50 évben kiszolgáltatva az oroszoknak?!?!
Egyébként éppen ezt kérdezték (én is), hogy mi a fenének kellett ilyen sebesen aláírni a PaksII-t? Nem kellett volna esetleg szakmai és társadalmi vitát folytatni előtte?
Örülök, hogy legalább ez már felmerült benned is!
quadrocopter
@Pergető: Rendeltél már külfoldről? A nyugat-uerópai bérszínvonalhoz képest nem drágák a napelemek, a hazaihoz képest viszont igen! Talkán éppen Kínából érdemes beszerezni, mert onnét még tűrhető áron érkezik, ha a financia nem tenyerel bele a dologba, mert általában 150 dollár feletti értéknél csomagbontás és vám van! Mároedig a házi komplett napelem- rendszer nem jön ki 150 dollárból!
Pergető
@Béla333: Nem hiszem, hogy egy technológiát csak egy helyen lehet beszerezni és nincs alternatíva!
Pergető
@quadrocopter: Az biztos, hogy nem jön ki annyiból!
Béla333
@Pergető: 19.22
A technológiát valóban sok cégtől meg lehetne venni, ha már mindenképpen az atomerőmű technológiánál maradunk, de az utánpótlást, a tartalékalkatrészt és az alapanyagot nyilván attól, akitől a berendezést is vettük.
Ez olyan, mint amikor veszel mondjuk egy nyomtatót, az új patront is ugyanolyat veszel, nem más fajtát és azt összebarkácsolod a gépeddel, nem?
Béla333
@Pergető: 16.45
Éppen most olvastam, csatlakozva a témánkhoz:

"Már a megújuló energia a legolcsóbb
A széles tömegek előtt máig nem ismert, hogy a megújuló energia mostanra a legolcsóbb áramtermelési eszköz lett - a fejlődő és fejlett országokban egyaránt -, részben emiatt pedig a finanszírozás költségei az indokoltnál sok esetben magasabbak.
A Nemzetközi Megújuló Energia Ügynökség (IRENA) előrejelzései szerint 2030-ig meg kell dupláznunk világszerte a megújuló energiatermelő kapacitásokat, ha a globális felmelegedés szintjét 2 Celsius-fok alatt akarjuk tartani. Ezen célok elérésének egyik nyilvánvaló eszköze a megújuló energiába történő közvetlen állami beruházások."
www.portfolio.hu/vallalatok/energia/mar_a_megujulo_energia_a_legolcsobb.12.242888.html

Milyen érdekes, hogy a nemzetközi tendencia éppen ellentétes azzal, amit a magyar kormány erőltet!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.