Körülbelül 35 ezer aláírás gyűlt össze vasárnap délutánig a budapesti olimpia elleni népszavazáshoz csak a Momentum standjainál - tudta meg az Index.

Már 35 ezer aláírás gyűlt össze a budapesti olimpia ellen

Fotó: facebook.com/nolimpiabp

A Momentum közlése szerint nem csökken az aláírási kedv, ahogy értesülnek az aláírásgyűjtésről, egyre többen mennek, és nemsokára indul a Kétfarkú Kutyapárt plakátkampánya is. 

Az olimpiaellenes népszavazás aláírásgyűjtését csütörtökön kezdték el, onnantól kezdve 30 napjuk van, hogy összegyűjtsenek 138 ezer aláírást, akkor lehet tartani népszavazást arról, hogy legyen-e Budapesten 2024-ben olimpia.

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

colibri
Innen az ország egyik "széle" mellől nagyon szurkolok a pestieknek, hogy sikerrel vigyék véghez az aláírásgyüjtést.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
200 ezerig nem szabad megállni! Úgyis vagy az 1/4-ét elcsalják!
wagabund
Valami azt súgja, hogy ez kezd olyan lenni, mint a netadó miatti lázadás...csak ez tovább tart, és az egész ország lázadozik...

így este, már félálomban szólok a fidesznek, hogy ebből az aláírásgyűjtésből, és a következményeiből nem lehet jól kijönni... asszem már sül a bukta.
colibri
Innen az ország egyik "széle" mellől nagyon szurkolok a pestieknek, hogy sikerrel vigyék véghez az aláírásgyüjtést.
bencemacska
@Mirabilis: ma, 20:57
Tegnap délelőtt a Bosnyák téri piacon gyűjtött az LMP és a Momentum is. Én is ott írtam alá.
bencemacska
@Mirabilis: Hát, a XVI. kerülethez legközelebb az Örs vezér tere van. ott az aluljáróban gyűjtenek.
cs.n.
@Mirabilis: És miért nincs minden megyében? Nincs benne a törvényben, hogy csak helyben lehet gyűjteni. Az van benne, hogy bárhol lehet. A felsorolt kivételektől eltekintve.
micfild
@wagabund: Vihar a biliben.. mivel megpályáztuk
most már csak azért imádkozzunk, hogy a NOBnak több esze van és látva az itteni nyomorúságot és GDP-t nem mi nyerjük. Persze ha ki akarnak bacni velünk akkor mi fogjuk nyerni. :-(
wagabund
@micfild: bocsánat, hogy az írásod végén felröhögtem, de bizony igazad van...

ma reggel mondta egy megmondó, a fidesz úgysem fogja engedni, hogy eljusson az ügy a népszavazás engedélyezéséig. Azt nem tudta mi módon, de már dolgoznak a fiúk a zügyön..
Béla333
@wagabund: 07.34
A kopaszok már harci készültségben vannak?!?!
Sanyi2015
Teljesen értelmetlen kezdeményezés... Realitása semmi, viszont a kormánynak papírja lesz róla, hogy az emberek többsége támogatja az Olimpiát.
Pergető
Kétlem, hogy találnak annyi embert, aki ellenezné az olimpiát, de ebből megint a Fidesz fog jól kijönni.
Ha nem jön össze a szükséges aláírás, joggal mondják majd, hogy miért szól bele egy törpe kisebbség az ország komoly ügyeibe.
Ha összejön a szükséges aláírás, akkor az ellenzék a népszavazáson vérzik el és a kormány joggal fogja mondani, hogy a többség olimpia párti!

Azt hiszem ennek az ellenzéknek a Fidesz csak köszönetet mondhat!
Béla333
@Pergető: 11.26

És létezik egy harmadik megoldás: lesz népszavazás és az emberek többsége azt mondja, hogy csak azért ne csináljunk Olimpiát, hogy a politikai "elit" újabb indokkal lopja el a közöst!
Akkor inkább költsük ezt a temérdek pénzt hasznosabb dolgokra!
Ugye erre nem is gondoltál?!
Pergető
@Béla333: Ez is egy lehetőség, de nem számoltál a kormány propagandával, ami lássuk be, elsöprő! Látsz reális esélyt arra, hogy a többség az olimpia ellen szavazzon? Én nem!
Béla333
@Pergető: 12.10
Annál is elsöprőbb lesz a kormány propaganda, mint amilyen a migráncs ügyben volt?
Mert ott aztán beleadtak apait-anyait és mégis érvénytelenné sikeredett!
Pergető
@Béla333: Valóban, nem jött ki az 51%, de még mindig több szavazatot kapott a migránsellenes vonal, mint a támogató. Magasan többet!
Leírtam, miért gondolom, hogy a Fidesz ebből jól jön ki! Most sem gondolom másképp!
Béla333
@Pergető: 12.25
Csak a kérdés nem az volt az emberek többségénél a migráns szavazásnál, hogy ki mire szavaz, hanem hogy érvénytelenné tudják/tudjuk tenni a kormány álkérdését!
Ettől még lehet, hogy az Olimpia nem ilyen reakciót váltana ki az emberekből, de remélem ez majd kiderül?!
Te PaksII-re is rábólintanál, ha népszavazáson megkérdeznének?
Pergető
@Béla333: Paks II. Simán. Magyar érdek!
Béla333
@Pergető: 16.32
Vegyél egyet saját pénzből, nem sajnálom, ha degeszre keresed magad rajta!
De (ha magyar érdek és én is magyar vagyok), nekem nem érdekem, hogy megvalósuljon és az sem, hogy vagy 10-20-50000 évig az unokáim itt kerülgessék a sugárzó szemetet.
Én abszolut ellenzem!
Pergető
@Béla333: Nem csak Magyarországon van atomerőmű és az oroszokkal olyan szerződésünk volt, hogy a kimerült fűtőelemeket elviszik. Mi a baj akkor az atomerőművekkel? Csak mert eddig nem találták fel az alternatíváját!
Béla333
@Pergető: 16.45
Ezt most hagyjuk, nem ez a cikk témája! Olyan szerződésünk volt, hogy elviszik, majd a végleges tárolásra visszahozzák! Nézz utána!
Alternatívája meg természetesen van: a megújuló energia. Ami ráadásul versenyképesebb, tisztább, veszélytelenebb, mint az atom:
"Egyre olcsóbb a megújuló energia"
greenfo.hu/hirek/2016/12/16/egyre-olcsobb-a-megujulo-energia
Pergető
@Béla333: Mondjuk nem is értem, hogy a kormány miért nem támogatja a napelemeket? Abban látok fantáziát!
Múltkor társalogtam is papa49-cel, hogy egy 4kW-os rendszert szeretnék kiépíteni. Sokat lehetne spórolni vele!
Béla333
@Pergető: 16.56
Nem hogy nem támogatja a napelemeket, hanem bünteti azokat különböző környezetvédelmi meg a fene tudja milyen díjakkal sújtja. Az oka is megvan: még esetleg annyira elterjedne az országban, hogy nem kellene az embereknek annyi energia amennyit PaksII képes lenne termelni, akkor meg mi a fenét csináljunk a megtermelt energiával?!
Mocskos dolog ez...
Pergető
@Béla333: Eladjuk a fölösleges energiát! A francik és németek is többet termelnek, mint amennyit fogyasztanak! Arról ne is beszéljünk, hogy a plusz energia mindig jól jön!
Béla333
@Pergető: 17.08
Ez is egy piac! Ha el KELL adni és a piac telítve van, akkor CSAK olcsón tudod eladni, esetleg olyan olcsón, ami már nem is éri meg! Tehát a kincstári optimizmusod csak a vak hitből táplálkozhat, hiszen honnan tudhatnád, hogy amikor már termel PaksII, akkor mi lesz a piacon?
Nincs ez jól átgondolva, nagyon kellett a lopható pénz, erről szól az egész!
Pergető
@Béla333: Ez egy rögeszme nálatok, mert ha valami épül ott lopnak!
Paks amit termelne, fedezné a hazai fogyasztást, de még így sem lenne teljesen elég. Tehát nem fogjuk eladni nagy valószínűséggel!
Béla333
@Pergető: 17.26
Nem rögeszme ez, hanem tapasztalat!
Ismered Lánczi mester benyögését ugye?:
"Amit korrupciónak neveznek, az gyakorlatilag a Fidesz legfőbb politikája"
Erről vele vitatkozz, ne velem.
Más: ha a teljes hazai áramfogyasztást PaksII-ből akarnánk fedezni, akkor mit szólsz ahhoz, hogy ha megharagszanak ránk az oroszok, és nem adnak alapanyagot, akkor ez így jól van?
Nem inkább azt kellene hogy egy - az oroszoktól függő - erőmű helyett vagy 100-200-500 kis alternatív erőmű kellene szerte az országban? Nem ez lenne a logikus?
Pergető
@Béla333: Nem lenne logikus! Fűtőanyagot bárhonnan be tudunk szerezni!
Azt pedig, hogy kinek mi a véleménye, nem követem!
quadrocopter
@Pergető: Aha, csak az a nem mindegy, hogy milyen árban! Szándékosan korlátozzák a valóban környezetvédő technikai megoldások terjedését, Magyarországon - a jövedelmi viszonyokhoz képest - a legdrágább a napelemrendszer! Ez sem véletlen! Mint ahogyan az sem, hogy 1000 engedélyeztetési eljáráson kell végigfuttani, ha a házad környzetében akarsz szélerőművet telepíteni!
Nem tiltják, csak éppen jól megnehezítik, szokásomtól eltérően, nagyon egyet értek "Bélámmal" ebben a tárgyban!
Béla333
@Pergető: 17.36
"Illés Zoltán szerint lehetetlen egy orosz atomerőműbe máshonnan fűtőelemet hozni.
Illés Zoltán szerint nem a minőség a baj: ha minden orosz, akkor nem megy más a reaktorba. „Olyan ez, mintha az Apple gépedet bevinnéd az IBM-hez. Biztos ki tudnak valamit találni, de nem lesz az igazi” – fogalmazott a hir24-nek. "
vs.hu/kozelet/osszes/illes-kizartnak-tratja-hogy-amerikai-futoelem-keruljon-paksra-0313

Ennyit az orosz erőműbe bárhonnan beszerezhető fűtőanyagról!
Egyébként meg a Fidesz lop minden mozdíthatót és még azt is, ami la van betonozva.
Lopnak mint az állat!
Pergető
@quadrocopter: Könyörgöm, az EU tagjai vagyunk! Miért nem vesszük meg másik tagállamban a napelemeket? Mert ott is ilyen drágák! A szélerőműveket korlátozták de a napenergia felhasználását csak önkormányzati szinten támogatja az állam!
Ezen sürgősen változtatni kéne! Milyen jó lenne, ha a téli fűtésre szánt energiámat meg tudnám év közben nyáron termelni!
Pergető
@Béla333: Nem ismerem Illés Zoltán álláspontját, de nem kéne esetleg szakértőket megkérdezni? én ugyan is ebben a kérdéskörben nem vagyok járatos!
Béla333
@Pergető: 17.54
Ha nem vagy járatos, akkor miért mondod ilyen nagy bátorsággal amit mondasz? "Fűtőanyagot bárhonnan be tudunk szerezni", ezért nem is vagyunk az energia szempontjából a következő 30-50 évben kiszolgáltatva az oroszoknak?!?!
Egyébként éppen ezt kérdezték (én is), hogy mi a fenének kellett ilyen sebesen aláírni a PaksII-t? Nem kellett volna esetleg szakmai és társadalmi vitát folytatni előtte?
Örülök, hogy legalább ez már felmerült benned is!
quadrocopter
@Pergető: Rendeltél már külfoldről? A nyugat-uerópai bérszínvonalhoz képest nem drágák a napelemek, a hazaihoz képest viszont igen! Talkán éppen Kínából érdemes beszerezni, mert onnét még tűrhető áron érkezik, ha a financia nem tenyerel bele a dologba, mert általában 150 dollár feletti értéknél csomagbontás és vám van! Mároedig a házi komplett napelem- rendszer nem jön ki 150 dollárból!
Pergető
@Béla333: Nem hiszem, hogy egy technológiát csak egy helyen lehet beszerezni és nincs alternatíva!
Pergető
@quadrocopter: Az biztos, hogy nem jön ki annyiból!
Béla333
@Pergető: 19.22
A technológiát valóban sok cégtől meg lehetne venni, ha már mindenképpen az atomerőmű technológiánál maradunk, de az utánpótlást, a tartalékalkatrészt és az alapanyagot nyilván attól, akitől a berendezést is vettük.
Ez olyan, mint amikor veszel mondjuk egy nyomtatót, az új patront is ugyanolyat veszel, nem más fajtát és azt összebarkácsolod a gépeddel, nem?
Béla333
@Pergető: 16.45
Éppen most olvastam, csatlakozva a témánkhoz:

"Már a megújuló energia a legolcsóbb
A széles tömegek előtt máig nem ismert, hogy a megújuló energia mostanra a legolcsóbb áramtermelési eszköz lett - a fejlődő és fejlett országokban egyaránt -, részben emiatt pedig a finanszírozás költségei az indokoltnál sok esetben magasabbak.
A Nemzetközi Megújuló Energia Ügynökség (IRENA) előrejelzései szerint 2030-ig meg kell dupláznunk világszerte a megújuló energiatermelő kapacitásokat, ha a globális felmelegedés szintjét 2 Celsius-fok alatt akarjuk tartani. Ezen célok elérésének egyik nyilvánvaló eszköze a megújuló energiába történő közvetlen állami beruházások."
www.portfolio.hu/vallalatok/energia/mar_a_megujulo_energia_a_legolcsobb.12.242888.html

Milyen érdekes, hogy a nemzetközi tendencia éppen ellentétes azzal, amit a magyar kormány erőltet!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.