A tavalyi év egyik legnagyobb közéleti botránya volt a Kiss-ügy, amely az úszókapitány, Kiss László lemondásával zárult. Mint az közismert, a privatkopo.hu weboldal 2016 áprilisában nyilvánosságra hozott egy bírósági ítéletet, amelyből kiderült: Kiss László 1961 nyarán – két társával – megerőszakolt egy fiatal lányt. Az ügyben a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) is vizsgálatot indított és pár hónappal később megállapította, hogy az ítéletet kiadó Budapest Főváros Levéltára jogellenesen biztosított hozzáférést a kérelmező számára az 1962-es ítélethez. A jogellenes adatkezelés miatt ráadásul 3. 000. 000 forint adatvédelmi bírság kiszabására is sor került. Egy, a napokban közétett határozat nyomán viszont az is kiderült, hogy az elmúlt hónapokban a NAIH a privatkopo.hu és a fullank.com adatkezelését is megvizsgálta és további jogsértéseket tárt fel.

Feltöltő: jogalappal
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Jogtalanul adják tovább adósaik tartozáskezelését a bankok ez nem jogsértés? Kettős mérce. Általános gyakorlat - , sőt, a vonatkozó törvény szerint kötelezettség is - , hogy a bankok tartozásaikat követeléskezelőknek, behajtó cégeknek, esetleg ügyvédi irodáknak adják tovább annak érdekében, hogy ők azt az adósokon hatékonyabban hajtsák be. Ennek célja tehát lényegében az, hogy minél több pénzt tudjanak bevasalni.
"Általános gyakorlat - , sőt, a vonatkozó törvény szerint kötelezettség is - , hogy a bankok tartozásaikat követeléskezelőknek, behajtó cégeknek, esetleg ügyvédi irodáknak adják tovább annak érdekében, hogy ők azt az adósokon hatékonyabban hajtsák be. Ennek célja tehát lényegében az, hogy minél több pénzt tudjanak bevasalni."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.