Január végén lép a nyilvánosság elé és februárban kezd politikai pártként működni az Idős Demokraták Szövetsége (IDSZ), és a 2018-as országgyűlési választásokon is indulni akar.

Az alapítók kifejezetten a nyugdíjasok érdekeit szeretnék képviselni olyan témákban, amelyek minden idős embernek fontosak, ilyen például a nyugdíj, az egészségügyi ellátás vagy az időskori diszkrimináció. Ígérik: nem mélyítik a korosztály megosztottságát.

Attól telt be náluk a pohár, hogy több mint egy hónapja küldtek levelet több százezer nyugdíjast képviselő szervezetek (a Nyugdíjasok Országos Képviselete, a Nyugdíjasok Országos Szövetsége, a SZEF Nyugdíjas Választmánya, a MASZSZ Nyugdíjas Tagozata, valamint a vasutasok országos nyugdíjasszervezete) Orbán Viktornak, de nem kaptak választ.

A levélben arról írtak, hogy szeretnének beleszólni sorsuk alakulásába, mivel ők, szemben azzal, ahogy beállítják az időseket, nem eltartottak, hanem megdolgoztak a pénzükért.

Arra is kitérnek, hogy a jelenlegi nyugdíjrendszer nem ad garan­ciát a nyugdíjasok és a következő generációk számára a kiszámítható élethez.

Nyugdíjas párt: nem válaszol Orbán a levelükre, ettől telt be a pohár

A kép illusztráció (Fotó: Ujvári Sándor/MTI)

A nyugdíjasok képviselői szerint a 2017-re tervezett 0,9 százalékos nyugdíjemelés megalázó volt, az 1,6 százalékra módosított mérték indoklása nem elfogadható, hiszen elmarad a várt inflációtól, nem veszi figyelembe a nyugdíjasok fogyasztói kosarát, sokkal kisebb mértékű a bérek növekedésénél. – olvasható a 168 óra cikkében, amelyben megszólal Némethné Jankovics Györgyi, a több mint 130 ezer tagot számláló Nyugdíjasok Országos Szövetségének (NYOSZ) elnöke és Kabai Tibor, a Bizalom Önkéntes Nyugdíjpénztár ügyvezető igazgatója is.

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sokanvagyunk
Idén két számjegyű bérnövekedés várható - valószínű, hogy nem a termelékenység, hanem a lemaradás okán. - A nyugdíjasok is megkapták, valóban kettő: 1,6. Vesszőt is kaptunk, hogy az öregebbje az olvasása közben levegőhöz jusson...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
cikicakk55
@Pergető: A nyugdíj korhatárt nem véletlenül emelték.Egyetlen oka van csak,mégpedig az,hogy minél rövidebb ideig kelljen fizetni a nyugdíjt.ha valaki 65 évesen nyugdíjba megy,akkor ha minden jól megy van 10 éve arra,hogy kihasználja a boldog,nyugdíjas nyugodt életet.Persze ehhez az is kéne,hogy a nyugdíja annyi legyen,hogy ezt extra kiadás nélkül is elérhesse.A ledolgozott évek nem múlnak el nyomtalanul.A fizikai munkát 45-50 éven keresztül végzők szinte már rokkantak,mire nyugdíjba kerülnek.A maradék 10 évük a várólistára való várakozás, a sakkozás,hogy most egyek,vagy a gyógyszereimet váltsam ki,hogy melyik számlával lehet egy kicsit sumákolni.Ez nem az elképzelt nyugdíjas évek. A szellemi munkát végzők sincsenek jobb helyzetben,mert ők a túlzott koncentrálás a számok állandó rendezése, a felfelé is jó legyen,de lefelé is elégedettek legyenek.na ez meg a depresszió melegágya, a fásultság érzése,mire nyugdíjba mehetnének.Az ő életük is a várólistákon és a gyógyszereken múlik.csak más az orvos.Egyiknél a reumatológus,másiknál a pszichiáter, a neurológus, a pajzsmirigy problémák,amik szintén a stressztől is lehetnek.Az én apukám 1970 .ben ment nyugdíjba,55 évesen.tényleg nyugodt és boldog élete volt a hátra maradt 15 évre..Többre számított,de neki ennyi jutott.igaz,nem is kímélte magát.Dolgozott a munkahelyén,dolgozott otthon a kertben,az állatokkal,fúrt,faragott mindig valamit.Tehát a 10 évvel kitolt nyugdíj számold ki mennyi + jövedelmet hoz az államnak,amivel nem kell senkinek elszámolni,hisz csak a barátik kör tudja,hogy hány nyugdíjas halt meg egy év alatt.
Pergető
@cikicakk55: Igazad van és szomorú, de valós!
cikicakk55
@Eladott Ország: Köszönöm,feltétlen megkeresem!
kukac50
Orbán megmutatta mennyire törődik a nyugdíjasokkal, emelte a nyugdíjat 400 forint-1500forint között a legtöbb vidéki nyugdíjasnak,Az árak meg jóval magasabbra szöktek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.