Disznóvágáson jártunk Szombathely környékén, de ha már ott voltunk, utánanéztünk, milyen esélyei vannak idehaza a falusi munkahelyteremtésnek Ausztria vonzákörzetében.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Szlovéniai magyar nemzetiségű horgászcimbi Ausztriában dolgozik, semennyiért nem hagyná ott, jól fizető meló, jó társaság, naponta autózik ki és vissza a magyar hazármenti Salovciból, van szabadnap, ha kéri és egy csomó pluszt fizet a munkaadó!
Nem kell minden politikai motivációjú mesének behajolni!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@Szókrakész: Nem mondtam, hogy kedvesnoverek es irgalmas szamaritanusok gyulekezete, de az egyik legjobb baratom 40 evig volt szakacs a Mariafilter Strasse-n...:o))) (Hogy az isteni szofacsarasoddal eljek...:o)))
Valahogy nem volt a kizsakmanyoltak kategoriajaban, igaz , csak kethetente tudott hazajonni a csaladjahoz, viszont megerte mindannyiuknak. (A felesege aranyos csaj, de hosszutavon kicsit hazsartos, tehat csak jott tett nekik, most szepen eldegelnek egyutt otthon, a fiu nyugdijban. ES ONNAN KAPJA A NYUGDIJAT IS! JOGOSAN!...)
Szókrakész
@karma1: Nem mindegy mikor.
Én mostanról beszélek.
Az igazság az, hogy az egész kb 2010 körül kezdődött.
Akkor kezdett el a világválság hatása Ausztriában is érződni.

De most csak menj végig Bécsen.
Vagy dolgozz valahol.
Csak jugo, török, kete-európai(bármelyik), migráncs, ...
Német szót alig hallasz.
És a gond, hogy a munkákat is leosztják egymás közt, vagy cégekhez csak a jugo, vagy török jut be, mert vagy beajánlják egymást, vagy már pozícióban lévő jugó vagy török a sajátját veszi fel.
A többi mehet a levesbe.
Kaptam olyan állásajánlatot, hogy hivatalosan a minimumra bejelentve vesz fel és zsebben fizet x eurót óránként. De az is nagyon karcsú.
De nincs túlórapénz, nincs ...

rengeteget tudnék mesélni.
Szókrakész
@desiro: Amúgy csak keresd vissza Kern Wels-ben lenyomott szövegét, te IDIÓTA!!!
Vagy Strache, vagy Kurz? vagy...
karma1
@Szókrakész: Elhiszem...:o))) Az ismerosom egy disszidens idos holgy hoteljaban kezdte aldasos tevekenyseget, es csak egy eve jott haza vegleg, nyugdijba. Na, azota viszont az Amerikai uti Idegsebeszet allando paciense , mert egy hettel a nyugdijbavonulasa utan visszahivtak maris dolgozni, es a 3. napon megemelt egy 30 literes tele fazekat, es gerincservet kapott. Nehany mutet itthon, szepszis, ujabb mutet, es nemsokara mar egy osszkomfortos tolokocsi fogja varni... Persze inkabb remelem, hogy nem . Viszont O is a kezdetektol egy jugoszlav kezilannyal dolgozott egyutt, - kulonben nagyon jol, azt leszamitva, hogy az anyanyelvukon kivul egyikuk sem beszelt mas nyelven, meg nemetul sem...:O))
Szókrakész
@karma1: Azt tudom csak mondani, hogy Bécset bedarálta a multikulti.
És totál padló lett.
Már nem a 80-as, 90-es évek Bécse.
Hiába a csilli-villi, szép épületek, új autók, ...
Az csak a csomagolás.
De belül rohad.
Szókrakész
@quadrocopter: Hülye gyerek.
Magyarázod a bizonyítványod.

Mert ha észrevetted volna, nem véletlen írtam elé a Burger kinget.

De mindegy.
Tipikus libsi barom érvelés a tied.
Hagyjuk is.
Nincs értelme a döngölt földnek magyaráznom dolgokat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.