Sokat gondolkodom azon, vajon milyen hangsúlyokkal döntenek szociális kérdésekben a döntéshozók? Mondjuk, hogy valami krízishelyzet, mint pl. most az extrém hideg, vagy az influenzajárvány szerepel-e az intézkedések között? A héten olvastam a megyei lapban a polgármesterek beszámolóját, hogy a szociális tűzifa programjában a kért támogatásnál jóval kevesebbet kaptak, csak egy-két hétre oldja meg a fűtésgondokat. Most újra mínusz 10 fok alatt van a hőmérséklet, és sokaknál nincs elég tüzelő. Sőt, van, ahol helyi rendelet alapján csak az kaphat a tüzelőből, akinek nincs köztartozása… ha nem fizette a kukadíjat, nincs fa. Hála a támogatóknak, mi sokaknak segítünk, de nem tudunk eleget. Nyilván előre vesszük azokat, akikkel kapcsolatban vagyunk, az új segítségkérőkhöz elmegyünk, megnézzük őket, és segítünk, de nem jut el hozzánk mindenki. És azt hiszem, segíteni sem bírnánk mindenkinek. Most, hogy péntekre ki kellett pakolnunk egy eddig használt raktárból, mert az épületrészt át...

Feltöltő: Cefi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

eszegfu
Szakadjanak szét, mint a véreshurka! Éppen most kaptam egy "szines-szagos" füzetecskét "Magyarország erősödik" cimmel! Ujra és egyfolytában felháborit ekkora pazarlás! Nem elég az a töménytelen plakát, TV, internetreklám... még képesek ezt is kinyomtatni! Erre van pénz?! De attól még, hogy ezt hirdeti a kormány, a valóság nagyon messze áll ettől! Nem ártana elővenni a "királyi álruhát" és csak ugy a nép közé vegyülni!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
"A ló már régen kimúlt, de a kormány nem száll le. Talán alá szorult, nem tudom. Az biztos, hogy azt sem tudják, állnak, vagy ülnek. Azt sem tudják, hol teszik ezt, a döglött dakota lovon, vagy a tisztelet kultúrájának alapján. Annyi értelme van az egyiknek, mint a másiknak, tehát ilyen szempontból mindegy. Olyan szempontból viszont nagyon nem mindegy, hogy igen sokan megszívjuk ezt az állást. Remélhetőleg hamarosan ülés lesz belőle. Köszönjük a hozzánk való jóságukat. Egyszer megháláljuk. Hát a nyomorultakon, akik a velük született klausztrofóbiájuk miatt egyszerűen nem bírják elviselni, hogy tető legyen a fejük felett, vagy akik saját mocskukban fagynak meg a kihűlt lakásukban. Nem, ők soha nem éhesek, és kifejezetten szeretik a hideget. Ők azért nem fűtenek, mert nem fáznak. Nem azért szedegetnek gallyakat az uraság erdejében a boldog új esztendő első napjaiban, mert egy hete nem tudtak begyújtani a vigasztalan kunyhójukban, hanem mert ezzel akarják idegesíteni a mezőőrt, a rendőröket és mert ragaszkodnak hozzá, hogy a lopás megszégyenítő bélyegét rájuk lehessen sütni. Egész falvak és a nyomor szakadékába elsüllyedni készülő régiók lakói – akik mégis hobbiból fűtésre adják a fejüket – azért tömik tele a kályhájukat néhány szerencsétlen kalória kinyerése miatt ruhával, PET ­palackkal, vizes fával, lakkozott parkettával, mázolt ajtóval, ablakkal vagy döglött állatokkal, mert örömüket lelik abban, hogy saját magukat és környezetüket halálra mérgezzék."
eszegfu
@nyanya001: 20:01 Ha választhatok, akkor inkább egy mütét élőben, mint ezt a szegénységet olvasni és látni... a mütét egy "gyógyuló" fájdalom, mig az utóbbi "kezelésére" nincs orvosság...:(
nyanya001
@eszegfu: Végtelenül elszomorító, hogy a XXI században Magyarországon
nagyon sok család él hasonló helyzetben. Ekkora és ilyen nyomor a háború után volt.
Az a legszomorúbb, hogy még csak kísérletet sem tesznek a nyomor felszámolására
súlyos milliárdokat szórnak szét értelmetlen dolgokra.

www.facebook.com/elniakarunk/photos/a.525214887516742.1073741828.525168387521392/1276841212354102/?type=3&theater
1magyar
Igen, az állam dolga lenne a szegénységet felszámolni! Csökkenteni a társadalmi különbséget.
De emellett ilyen szegénységben nem lehetne engedni gyereket szülni.Már a szülők legtöbb esetben újratermelődött szegény. Esze nincs ahhoz, hogy milyen borzalom egy kisgyereknek ez.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.