Szegeden olyan rossz minőségű a levegő, hogy Botka László polgármester elrendelte a szmogriadó riasztási fokozatát. A városban péntekig ingyenes a tömegközlekedés.

Mivel a meteorológiai előrejelzések szerint a következő napokban nem várható javulás, felkérték az ipari fogyasztókat, hogy felével mérsékeljék a füstgáz- és kén-dioxid-kibocsátást. 

A város belterületén megtiltották az öt tonnát meghaladó össztömegű tehergépjárművek, járműszerelvények és lassú járművek átmenő forgalmát.

A magas szállópor-koncentráció miatt a szmogriadó riasztási fokozata van érvényben Budapesten, Debrecenben, Miskolcon, Nyíregyházán és Salgótarjánban is.

Az Országos Közegészségügyi Központ legfrissebb mérési eredményei szerint hétfőn tovább romlott a légszennyezettségi helyzet, az ország nagy részén veszélyes a levegő minősége.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Szólhatnának a Tarlósnak, olvassa el a cikket, és kérjen engedélyt az első számú döntéshozótól, hogy a leginkább érintett nagyvárosban is éljenek ezzel a lehetőséggel! Vagy rámenne egy egészségügyi intézmény (stadion)?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.