Vagy teljesítik a baloldali pártok Botka László feltételeit, vagy nem ő lesz a baloldal miniszterelnök-jelöltje. A következő napok egyeztetésein kiderül, mekkora az esélye, hogy Botka legyen Orbán baloldali kihívója. Most úgy tűnik, három probléma miatt elég kicsi az esélye.

Forrás: index.hu
Feltöltő: Béla333
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
@Béla333: Hajrá Botka.
kolozsvaros.com/2017/01/06/hajra-botka/
Nem várt rohangálást idézett elő Botka László szegedi polgármester a kormány pártpropaganda gépezetében. Most mintha nem a szokásosan kényszeres sárdobálásról lenne szó, hanem komolyabb a kínlódás. Érthető persze, mert egyrészt megkapták a médiamelósok a feladatot, hogy kit kell rugdosni, másrészt a saját, jól felfogott érdekük feltétlenül az, hogy az életben ne lehessen leváltani a jelenlegi kormányt, mert akkor esetleg piaci alapon kellene működnie a jelenleg jelentős közpénzzel kitömködött oldalaknak. Értelemszerűen úgy elolvadnának, mint Kövér László bajusza.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Minden alakulat külön jelöltekkel, önállóan indul.
Hogy köpködték az LMP-t, amikor bejelentette az önálló indulást hónapokkal/évekkel ezelőtt, erre föl most ugyanazt csinálják a jelek szerint!
Béla333
Lassan ott tartunk, hogy senki nem fog össze senkivel.
Csak a duma megy a választók érdekeiről, a Fidesz elhajtásának a szükségességéről, de amikor valamit ezért tenni is kellene, akkor senki nem tesz semmit.
Pláne nem hoz áldozatot!
Dumazsákok!
lópicigáspár
A sok hülye most bizonyítja, hogy szimpla megélhetési "politikus"! Felelősség nélkül bekerülni a parlamentbe! Végre lenne egy jó, erős vonal, erre egymást marják a koncért! Szánalmas bagázs!
JAJMÁR
Illene azért feltételes módban fogalmazni. A vereség és sikertelenség titka viszont éppen a fenti okfejtésben rejlik: keressük meg miért nem fog úgyse sikerülni és mondjuk el mindenkinek.
De nem! Nem kell foglalkozmi a pártokkal. S Botkára kell szavazni, és az biztos, hogy akadékoskodó önző tudálékos pártra NEM!
Béla333
@JAJMÁR: 08.41
Miért is kellene Botkára szavazni? Milyen terve van az elmúlt évtizedekben a pártja és a Fidesz által szétlopott cuccok visszaszerzésére? A politikusi bűnözők fülöncsípésére? Az igazságszolgáltatás helyreállítására?
Majd ha mond valamit, felmutat valamit, akkor lehet dönteni, hogy kell-e, lehet-e támogatni!
Szerintem!
PJProby
@lópicigáspár: "egymást marják a koncért! Szánalmas bagázs!"

Minek nekünk ellenség, ha ilyen barátaink vannak?!
PJProby
@lópicigáspár: Akkor hogy is van ez?
Az ellenségem ellensége a barátom, a barátom ellenségének a barátja ellenségem, ellenben az ellenségem barátjának ellensége feltehetően a barátom – húhh, de bonyolult!
Béla333
A vezénylő tábornok II. (Gyurcsány főherceg) majd megmondja, hogy mi legyen Botkával!
Ő az a jelek szerint, aki egyszemélyben eldönti, hogy ki az aki részt vehet az összeborulásban, milyen feltételekkel vehet részt, kinek kell őszerinte és kinek nem kell börtönbe vonulni!
Tisztára mint a másik oldalon Orbán...
lópicigáspár
@PJProby: Jajjj, még csak alig múlt dél... ne igyál többet! :))))
Veleda
Ahhoz, hogy a Botka megkezdje a felelősségre vonást, előbb meg kell nyernie a választást.
De számíthat minden aljas támadásra, a Fidesz nem riad vissza e tekintetben. Bőven van rá példa, hogyan lehet valakit lejáratni.
Béla333
Botkának (vagy bárki másnak) ahhoz hogy meg tudja nyerni a választásokat a lózungokon kívül elképzelésekkel is kellene rendelkezni, a korrupció visszaszorításáról, az ország rendbetételéről, stb, stb.
Az úgy nem megy, hogy először szavazzatok rám, aztán majd kitalálom, hogy mi is legyen!
Katalina62
@Béla333: Azért akár igaza van Botkának, akár nem, ő kezdte az ellenségeskedést Gyurcsánnyal! Ezt kár tagadni. Ettől függetlenül okosabbak lehetnének ennél.
Pálinkafőző Rézüst
@PJProby: mert nem baj az, ha minden egyforma, hiszen ami a másformával egyforma, az meg másforma...
Béla333
@Katalina62: 12.27
Már miért lenne az ellenségeskedés, ha megmondja valaki az igazat?
Tudtommal annyit mondott Botka, hogy esélytelen az a lista, amelyiken Gyurcsány is szerepel.
Lehet hogy ez sok DK-s fanatikusnak nem tetszik, de ez attól még igaz is lehet!
Köb Jani
Botka épen olyan hiteltelen mint a többi miniszternek jelölendő személy,. amelyet a bukott pártok jelölnek hatalomba maradásuk megőrzéséért.,, Majd ha mond valamit, felmutat valamit, akkor lehet dönteni, hogy kell-e, lehet-e támogatniˇ! Részese támogatója volt, pártja és a Fidesz által szétlopott köztulajdon szerzésére? A politikusi bűnözők mentesítésének. Az igazságszolgáltatás pártérdek kiszolgálásának. A sáska hadműveletben részesülők közül jelölnek részükre megfelelő személyt, ilyen Botka is aki a tolvajlás továbbvitelét részükre biztosítaná törvénybe iktatva magasabb fokon, mint az eddigi...
lópicigáspár
@Katalina62: A Gyurcsány karaktergyilkossága a fidesz részéről tökéletesre sikerült, így ép eszű ember nem akar vele közösen indulni - függetlenül, hogy ő volt talán az egyetlen politikus, aki igazat mondott. A másik, valószínű, ismeri a DK szegedi elnökét! Na miatta biztos vesztett a DK néhány szavazót, engem legalábbis biztos! Én se ülnék le vele egy asztalhoz, még ha ütnének se!!
PJProby
@Béla333: Bizony, bizony a közutálat nem a sors ajándéka, és Gyurcsány keményen megküzdött érte.
Eladott Ország
"A volt MSZMP káderek legnagyobb felhasználója éppen a jelenlegi kormánypárt. Vagy kormánypártok, amennyiben képesek és hajlandóak vagyunk önálló pártnak tekinteni a KDNP-t. A volt KISZ titkárok, pártfunkcionáriusok, levitézlett munkásőrök és egyéb
hű káderek mára belesimultak a NER mindent elfedő rendszerébe és vagy habzó szájjal
kommunistáznak le mindenkit, aki nem Orbán taknyán csúszik, vagy/és egytől egyig ellenállók és szabadságharcosok voltak. Utólag. Néhányan pedig csak azért léptek be az MSZMP-­be és maradtak ott évtizedekig, egyre feljebb mászva a ranglétrán, mert így óhajtották bomlasztani a rendszert. Belülről. Így állhat elő az a helyzet, hogy bizonyíthatóan volt káderek kommunistázzák azokat, akik a rendszerváltáskor még gyermekek voltak, vagy meg sem születtek. Nem olyan zajosan, mint a kormánypárt esetében, de az ellenzéki pártokban is jelen vannak ezek a volt káderek. Talán éppen ez a gátja annak, hogy megújuljon a baloldal és előmásszon végre a kormánypárt segge alól. Azt gondolom, minden demokratikusan működő országnak éppen annyira szüksége van jobb­, mint baloldalra ahhoz, hogy kiegyensúlyozottan működjön. Jelen állás szerint egyikkel sem rendelkezünk, ha az öndefiníciót nem kezeljük tényként. Márpedig ne kezeljük úgy. Ebbe az idillbe rondított bele Botka László, aki nem rebegett hálát azért, mert felmerült a neve közös miniszterelnök­jelöltként. Botka valóban az a figura, aki képes egy lendülettel belerúgni a kormánypártba is, a baloldali ellenzékbe is. Bár a sorrend talán fordított."
aremy
így is jó botka is tesz azért hogy a levesses kondérba végezze az mszp csak így tovább!!
wagabund
Botka nagyon jól tudja, soha nem lehet még igazi jelölt sem...és azt is, hogy miért...igazából tét nélküli ez az egész buli számára, inkább csak a gyerekei, illetve a családja miatt csinálja amíg bírja -(illetve ha lesz a Gyurcsány-Botka találkozó...ugyanis negyon nem akarja elfogadni)-..
.. de addig is a gyerekek hadd dicskedjenek a suliban, hogy apa majdnem miniszterelnök lett...bibibúúúú... a neje meg a fodrásznál lesz sztár(egy darabig)

tíz év úgyis múlva megtudják, hogy az élet nem habostorta...
Béla333
@Eladott Ország: 12.43
Az idézőjelbe tett hozzászólásait többnyire találóak, tetszenek, de kérlek, hogy MINDIG tedd oda ne csak az idézőjelet, hanem azt is, hogy honnan idéztél!
Köszönöm!
Béla333
A fő demokrata üzent (a hírek szerint):

"Ha nem Gyurcsány Ferenc vezeti az MSZP-DK összefogást, akkor nem lesz közös lista. Sajtóinformációk szerint ezt üzente a szocialistáknak a Demokratikus Koalíció egy e-mailben az MSZP elnökségi ülése után."
www.hirado.hu/2017/01/24/nem-botka-lesz-a-baloldal-kormanyfo-jeloltje/

Ez a jellemző Gyurcsány demokrácia felfogására!!!
Katalina62
Béla333: Sokmindenben igazad van, de olyan elvakult, és elfogult vagy, hogy nem igazán érdemes veled vitatkozni!
Eladott Ország
@Béla333: Hajrá Botka.
kolozsvaros.com/2017/01/06/hajra-botka/
Nem várt rohangálást idézett elő Botka László szegedi polgármester a kormány pártpropaganda gépezetében. Most mintha nem a szokásosan kényszeres sárdobálásról lenne szó, hanem komolyabb a kínlódás. Érthető persze, mert egyrészt megkapták a médiamelósok a feladatot, hogy kit kell rugdosni, másrészt a saját, jól felfogott érdekük feltétlenül az, hogy az életben ne lehessen leváltani a jelenlegi kormányt, mert akkor esetleg piaci alapon kellene működnie a jelenleg jelentős közpénzzel kitömködött oldalaknak. Értelemszerűen úgy elolvadnának, mint Kövér László bajusza.
Katalina62
Béla333: bocsánat, pontosítanék: nem mindig érdemes vitatkozni veled.
Béla333
@Katalina62: 13.17
Engem becsületességre neveltek, arra, hogy vállaljam a véleményem, akkor is, ha az másoknak nem tetszik.
Én az ész érvek előtt fejet hajtok, de fanatikus hívők előtt nem!
Ha nem akarsz érvekkel vitázni, akkor ne vitázz! Inkább higgy!
Katalina62
@Béla333: Egyik pártnak, és politikusnak sem vagyok elvakult híve! És te? Ne haragudj de tedd a a szívedre kezed! Ellenzékben egyébként minden párt, és politikus tudja mi a tisztességes, csak hatalomra kerülve feledékeny lesz!
Béla333
@Katalina62: 13.52
Nem rólad írtam, amikor fanatikus párthívőkről írtam! De azért te is látod mi folyik itt a Propin, nem?
Egyébként lehet hogy fanatikus vagyok valóban. Fanatikusan szeretnék egy normális országban élni. Szeretném, hogy a gyermekeim ne másutt keressék a boldogulásukat, hanem az élhető országot itt találják meg!
A jelenlegi választékból az LMP az, amelyik leginkább ezt az elképzelést vallja, ezért támogatom őket.
De éppen ma, itt a Propin jelent meg ennek az új, az Olimpia ellen aláírásokat gyűjtő alakulat vezetőinek egy riportja, mit mondjak, lehet hogy átcsábulok hozzájuk!
A korrupció ellenességről meg nem beszélgetni kell (nekünk igen, de a pártoknak ennél több kell: program!), hanem olyan elképzelés írásban, ami ha kellő bizalmat kapnak és megvalósítják már eleve kizárják a korrupció lehetőségét is. Így ha pl. az LMP programja valósulhatna meg, akkor ha akarnának se tudnának lopni a politikusok.
A sóhajtozás már kevés! Tettek kellenek!
JAJMÁR
@Béla333: egy súlyos kérdés van. Egy eldöntendő: Botka vagy Orbán!
Orbán vagy Botka - ez az egy tetszés szerint variálható. Ez dönti el, hogy az összes többiről lehet-e, érdemes-e vitázni majd.

Amíg a másik oldalon egy szó mögé "folytatjuk" felsorakozik a szükséges tömeg, emezen minden okoskodás szög...
Béla333
@JAJMÁR: 15.23
Köb Jani 12.32-es beírásával értek egyet!
Lássuk ki ez és mit akar!?
Egyébként meg ahogy a 13.11-es beírásomban idéztem Gyurcsány már el is kezdte megfúrni Botkát! Hiába írja, mondja már mindenki, hogy Gyurcsány nem választást akar nyerni, nem Orbánt akarja elzargatni, hanem ő akar lenne "ezen" az oldalon a kiskakas! Más nem érdekli!
Köb Jani
Mindaddig amíg A DK és az MSZP küzd a párt miniszterelnöki jelölésért a baloldal fokozatos gyengülése, majd az MSZP eltűnése valósággá válik, A DK baloldali vezetőnek csak az MSZP nélküli Dk jelöltet ismeri, az meg a közismert Feri lesz, ha mégsem, akkor az MSZP mint párt csak múlt időben említendő, mert kioltsák egymást.
Béla333
Nézzük Hont András/HVG cikkét:

"„Találkoztam néhány hónapja Ferivel, teljesen ki volt akadva Kerék-Bárczyra. Azon háborgott, hogy Szabolcs mit képzel, amikor azt írja, hogy ő [mármint Gyurcsány – a szerk.] nem is akar nyerni, és egyetlen célja, a többi baloldali párttól minél több szavazatot elszipkázni, hogy a következő ciklusban ő dominálja a baloldalt. Majd rátért a 2018-as választás boncolgatására, ami szerinte teljesen esélytelen, 30-40 helyen lehet a Jobbikkal együtt legyőzni a Fideszt. Addig azonban a DK-n és az MSZP-n kívül az összes kisebb pártot el kell takarítani, a két nagyobbnak meg koordináltan kell indulni, hogy eldőljön, ki lesz az ellenzék vezetőereje.”
Mindezt egy szocialista körökben fontosnak számító politikus meséli, de hasonló élménybeszámolót más MSZP-sektől és a baloldalhoz tartozó értelmiségiektől is módunkban állt meghallgatni."
hvg.hu/itthon/20170118_baloldal_miniszterelnokjelolt_botka_gyurcsany_kaosz
grincss
@papagájBéla333: Nem unod még, pubi? :-P
Béla333
@grincss: 17.12
Ha nem tetszik, ne olvasd el! Tuskó!
Béla333
"Botka például azzal érvel, hogy őt rendre azzal állítják meg ismeretlenek, hogy „váltsátok le Orbánt, de ne hozzátok vissza Gyurcsányt”. Számtalan baloldali szívét melengető vágy ez, de a vége mégis lehet, hogy az lesz, hogy Orbánt sem váltják le, és Gyurcsányt is visszahozzák.

Gyurcsány Ferenc vélhetően ugyanazt hagyta figyelmen kívül, amit a pusztán túlélésre bazírozó szocialista vezetők: nem lehet a vereségre játszani, vagy abba előre beletörődni, ugyanis így a vereségig sem lehet eljutni. Nem lesz hozzá ember. Megint nem érzékelték, hogy a külvilág számára egyértelmű, amiről ők csak pusmogva beszéltek a hvg.hu munkatársainak különböző sajtóeseményeken: nem hisznek abban, hogy megverhető a Fidesz."
hvg.hu/itthon/20170118_baloldal_miniszterelnokjelolt_botka_gyurcsany_kaosz
grincss
@papagájBéla333: Kénytelen vagyok, mert mindig azt hiszem, h megjött az eszed!
Mindig csalódnom kell!
Gondolom, h felmenő(i)det jellemezted?
Béla333
Képtelenek megérteni, hogy nem elég annyi, hogy "Orbántakarodj!"

"„Szavazzatok ránk, hogy legyen állásunk” – nagyjából ezzel az üzenettel tudják a baloldali politikusok megörvendeztetni fogyatkozó számú híveiket. Nyíltan persze nem hangoztatják, már csak azért sem, mert nem érnek rá a szavazókkal kommunikálni, újabb és újabb belső egyeztetések kötik le az energiáikat."
hvg.hu/itthon/20170118_baloldal_miniszterelnokjelolt_botka_gyurcsany_kaosz
Köb Jani
@Béla333: Képtelenek megérteni, hogy nem elég annyi, hogy Ezek a kis pártok belső egymás közti tárgyalásokat folytatnak, kihagyva a szavazókat, arra játszanak, hogy vesztességükkel hogyan maradhatnak a parlamentbe bent, mint értelmes döntéseknek gáncsolói. Mindent támogatnak ami a kormányzó párt ellen negatívum, ettől lesznek boldogok. Kormányzó képességük csak vágyálom, győzelmük ezzel a hozzáállással, felállással elképzelhetetlen.
Csak a "Cél" nincs látható formába értelembe öntve, értelmetlen erőlködésnek vesztés a vége.
A DK megalakulása óta küzd az MSZP teljes ellehetetlenítéséért amit Feri életcéljának értelme, a bosszú beérése ami egyre közelebbi, csak az MSZP még mindig döntésképtelen
tárgyalások híve:, ami egyben a veszte is lesz. Tömegek támogatása nélkül "Néma Kacsává" válik. Látják ezt a szavazói is.
JAJMÁR
@Béla333: Miért nem érted, ęrtitek, hogy előszőr van az "Orbántakaroggy", és csak akkor, ha ez megvan, JÖHET SZÓBA BÁRMI MÁS!
DE hiába kritizálod a pártokat azért, amit magad is csinálsz! Most nem lehet!
Orbánnak kedvez. Oda kell állni a Botka mellé és mindegy ki mit mond, MELYIK párt mit nyilatkozik ,vagy mit ír az újság. Nincs más esély! Összefogni a válasutóknak kell. Lexarni a pártokat. Mind szét fog hullani...
Pergető
Három dolog hiányzik! Támogatottság, szimpátia, alkalmasság! A hatalomvágy adott!
papa.49
@JAJMÁR: Nálad a pont pont így fog történni ahogy írod, ehhez még annyit a fütyisz megint csinál még kb. 100 ,,névpártot,, és még tovább forgácsolódik az ellenzék ereje!!!
Papolhat itt bárki ,bármit ha nem lesz összefogás ,megint a fütyisz a nyerő, márpedig ez az ellenzék NEM FOG ÖSSZEFOGNI AZ BIZTOS!!!
Béla333
@JAJMÁR: 19.33
Az egyik tolvajt egy másikkal váltsuk fel? (Nem szó szerint Botkára gondolok, inkább a pártjára!)
Minek? Mit akar Botka? Ki tudja? Senki!
Miért nem újult már meg az MSZP az elmúlt 7 évben? Miért nem zárták ki maguk közül a tolvajokat?
Ki a felelős 242 MILLIÁRD DOLLÁR országból való kiszivattyúzásért?
Nekem is nagyon fontos, hogy le legyenek váltva Orbánék 2018-ban, neked is, akkor az MSZP-nek vagy éppen Gyurcsánynak miért nem fontos? Miért nem látni rajtuk, hogy ez számukra mindennél fontosabb?
Tőlem várnának megértést, lemondást, ők meg sz@rnak rá?
Akkor már oda teszem az x-et, akik szívvel-lélekkel azért küzdenek, ami nekem is fontos: tisztább, korrupciómentes közéletért, egy élhető Magyarországért: az LMP mellé!
Mindenkinek ezt javaslom, akinek fontosak ezek az értékek.
Ez van ma! Hogy holnap mi lesz, ki tudja? A választás meg még több mint 1 év!
Köb Jani
@Pergető: Tökéletes komment aki ebből sem ért az már tényleg orvosi eset
JAJMÁR
@Béla333: Aludj rá egyet. A Megoldást a pártok fölött keresd.
A választás után úgy gondolom, darabjaira hullik minden. Nem lesz az se sétagalopp.
Béla333
@JAJMÁR: 19.54
Lehet hogy valóban egy pártok fölötti valami lehetne a megoldás! Akár egy választási párt, akár egy világos, elfogadott, aláírt menetrend a demokrácia visszaállítására!?
A baj az, hogy a jelek szerint csak "mi" törjük a fejünket a megoldáson, a pártok meg csak a pozíció foglalással vannak elfoglalva!
bencemacska
Öndicséret büdös, akárki mondja!!!
Annyi értelmes, rátermett ember van, akit még nem csócsált meg, és nem köpött ki a politika! Miért nem lehet közülük választani egyet.
Egy megfelelő mazochista biztosan akad!!!
PJProby
@JAJMÁR: „előszőr van az "Orbántakaroggy", és csak akkor, ha ez megvan, JÖHET SZÓBA BÁRMI MÁS!”

Mindig van egy jól ismert megoldás a problémákra - elegáns, tetszetős, és rossz.
JAJMÁR
Az. Meg van az "ej ráérunk arra még" ... az a jó, nemde? Az neked elegáns is. Amolyan uras.
Meg a "mi hasznom lesz nekem ebből" megoldás. Az is elèggé tetszetős neked?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.