Kijelölték Colleen Bell, a január 20-án távozott budapesti amerikai nagykövet utódját

David J. Kostelancik személyében

– közölte a US Embassy Facebook oldalán.

Kostelancik az Egyesült Államok karrierdiplomatája, a budapesti Amerikai Nagykövetség követtanácsosi rangú helyettes misszióvezetője. Jelenleg a Nagykövetség ideiglenes ügyvivője.

2014 augusztusa és 2015 augusztusa között a Kongresszus Helsinki Bizottságának volt külügyminiszteri főtanácsadója. 2012 júliusától 2014 augusztusáig a Külügyminisztérium európai és eurázsiai ügyekkel foglalkozó irodájának oroszországi ügyekkel kapcsolatos részlegét vezette. Ezen megbízatása előtt a nemzetközi kábítószerellenes és rendészeti ügyekkel foglalkozó iroda európai és ázsiai hivatalának igazgatója volt. Ő koordinálta az Egyesült Államok Európának, valamint Közép-, Dél-, és Kelet-Ázsiának a rendészettel, bűnüldözéssel és kábítószerellenes tevékenységekkel kapcsolatos segítségnyújtási programjait. 2008 és 2010 között a moszkvai Amerika Nagykövetségen szolgált, mint helyettes és ügyvivő politikai tanácsos. Korábban is szolgált Moszkvában, az akkori nagykövet, Thomas Pickering különleges tanácsadója volt. Egyéb tengerentúli állomáshelyei között szerepel az USA Képviselete az EBESZ-ben (Bécs, Ausztria), ahol helyettes politikai tanácsos volt, valamint az USA Képviselete a NATO-ban (Brüsszel, Belgium), és az USA Nagykövetségei Tiranában (Albánia) és Ankarában (Törökország). Számos pozíciót töltött be Washingtonban is, többek között az európai és eurázsiai ügyekkel foglalkozó iroda észak-közép-európai hivatalának igazgatóhelyettese volt.

David Kostelancik a Northwestern Egyetemen diplomázott alkalmazott matematika és politikai tudományok tárgyakban, majd mesterfokozatot szerzett a Michigani Egyetemen orosz és kelet-európai tanulmányok, valamint a National War College-en nemzetbiztonsági politika tárgyakban.

Nős, három gyermek édesapja.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Foxley
Ha Afganisztánban is harcolt, akkor tökéletes. :)
justhpeter
Ezt az embert próbálja az Orbán Szíjjártó páros manipulálni !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.