Négy nap alatt 35 ezer aláírást gyűjtöttek össze a budapesti olimpia ellen, pedig úgy látják, sokan azért nem írják alá a kezdeményezésüket, mert félnek a hatalom bosszújától. Fontosnak tartják, hogy legyen végre tisztességesen feltárva az ügynökmúlt, nem lehet olyan tagjuk, aki benne volt az MSZMP-ben. Politikai együttműködést nem tudnak elképzelni létező pártokkal, mert úgy látják, hogy az egész ellenzék leszerepelt. Viszont örülnének, ha a demokrácia jegyében Orbán Viktor is segítene nekik az aláírások gyűjtésében. A Momentum Mozgalom két elnökségi tagjával, Orosz Annával és Hajnal Miklóssal készítettek interjút az Index.

„Mióta megjelentünk, folyamatosan rám sütik, hogy én budai úri fiú vagyok, pedig soha nem laktam Budán. Nem foglalkozunk azzal, hogy milyen bélyegeket sütnek ránk, valószínűleg még sokkal durvábbakat is fognak, de nem gond. Mi azért jöttünk, hogy végigvigyük ezt az ügyet”

- kezdi Hajnal Miklós.

Orosz Anna azt mondta, ők fontosnak tartanánk, hogy az olimpiáról országos népszavazás legyen, mivel az ország pénzéből megy az olimpia, de a Kúria elkaszálta a kezdeményezést, arra hivatkozva, hogy ez Budapest ügye, és csak a főváros vonhatja vissza a pályázatát.

Azzal kapcsolatban, hogy az LMP és az Együtt is segít az aláírásgyűjtésben, és mit szólnának, ha az MSZP és a DK is beszállna a Momentum tagjai azt mondták, hogy tőlük a Jobbik és a Fidesz is beszállhat, annak is örülnének, ha Orbán Viktor is segítene aláírásokat gyűjteni.

Az ellenzékről szólva, megállapítják:

Ha jobban végezte volna a dolgát, már kormányra került volna.

Szerintünk ezek az emberek leszerepeltek, de attól még a kezdeményezés mögé bárki beállhat, ami nem jelenti azt, hogy bármilyen szinten közösséget vállalnának velük.

Azt mondják, nemcsak azokat akarják megszólítani, akik korábban az LMP-re vagy akár a Jobbikra és a Fideszre szavaztak, hanem azt látják, hogy:

van itt négymillió ember, akit korábban nem szólítottak meg, de ha elmennének választani, akkora kétharmad lenne itt, mint a ház.

Beszélnek arról is, hogy ha bejutnának a parlamentbe az egyik első lépésük valószínűleg az lenne, hogy felnyitnák az ügynökaktákat, aztán végezze el a dolgát a bíróság.

Az biztos, hogy mi azért csináljuk ezt az egészet, mert itthon akarunk maradni. Menjen el inkább az, aki már eleget lopott ahhoz, hogy bárhol élhessen a világon. Ezeknek az embereknek nincs itthon helyük.

- zárja az interjút Hajnal.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

1magyar
Csak teljes vagyonelkobzás után! Hiszen az államadósság náluk van.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pergető
@nyanya001: Pedig neked vannak lázas tüneteid!
Béla333
@nevemnick: 20.22
Ezek szerint Fideszes volt...
Desischado
Egy nagy büdös túróst! Mehet, de csak miután kipakolta az ellopott milliárdokat! Utána, egye fene, kaphat egy hercig cellát a Csillagban, mondjuk.
lusta
Szóval létrejött egy újabb formáció, aki párt akar lenni és persze senkivel sem hajlandó együttműködni. Minden marad a régiben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.