„A maival együtt közelít az 50 ezerhez az aláírások száma” – közölte a Momentum Mozgalom a Propellerrel. Pontos számot legközelebb pénteken tudnak mondani arról, hogy áll a kezdeményezés.

Az olimpiai pályázat visszavonásáról szóló aláírásgyűjtést múlt csütörtökön kezdték el a fiatal aktivisták, onnantól kezdve 30 napjuk van, hogy összegyűjtsenek 138 ezer aláírást. Amennyiben ez sikerül, akkor helyi népszavazást kell tartani arról, hogy legyen-e Budapesten 2024-ben olimpia.

A Momentum Mozgalom vezetőségének tagja, Orosz Anna az Indexen ma megjelent interjúban így indokolta, miért szálltak harcba a budapesti olimpia ellen:

„...eszelősen sok pénzről van szó, a hatástanulmány szerint is 2-3 ezer milliárd forint, ami az éves költségvetés ötöde, háztartásonként 700 ezer forint. Az olimpiának egy olyan eseménynek kellene lennie, ami a demokrácia jegyében zajlik, de az látszott a közvélemény-kutatásokból, hogy közel sem egyértelmű a támogatottsága. Szerintünk nem kellene 2024-ben Budapestnek olimpiát rendeznie, illetve mindenképpen meg kellene erről kérdezni az embereket.”

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
200-ig meg sem állni! Úgyis vagy 40-50 ezret elcsalnak!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Yoda69
@Csizmás Kond: Te totalisan felre erted a helyzetet.
Az aktivistak nem azert akarjak blokkolni az olimpiat hogy ok kapjak a penzt, hanem azert hogy ezt a penzt olyasmire koltsek aminek van ertelme, es azonnal szukseg van ra. Ilyen pl. a fovarosi kozlekedes, az egeszsegugy es az oktatas. De gondolom ezt te nem ertheted.
Csizmás Kond
@Yoda69: Persze hogy így nem is lehet megérteni.
Már annyiszor elmagyaráztam neked de hiába...a sportra szánt pénzel csak sportra költhetőek...stb.
evacica
Aláírok, mert szeretem a hazámat és Budapestet! nem akarom, hogy az ország és a város belerokkanjon ebe az eszetlen vállalkozásba amit Orbán megint kitalált az ország kárára!Görögországban is ezzel kezdődtek a bajok!
Yoda69
@Csizmás Kond: Hulyeseg! A kurmany arra szan penzt amire akar, nincs felette kontrol (mar). Ergo ha rendbe szeretnek tenni az egeszsegugyet akkor lenne ra penz. Csakhogy az nem populita huzas, ezert tolja inkabb a sportot.
eugen4402
Könyörgöm, milyen pénzről beszélünk?!
Nem létezik az a felesleges 3 - 6 -30 ezer milliárd forint, amibe belekerülne, legfeljebb hitelből lehetne fedezni. Csakhogy az előbb jelezte az ükunokám dédunokája, hogy ők még a Paks 2-hitelt törlesztik, újabb kölcsönökkel már ne nehezítsem az ő életüket... A sportlétesítmények fenntartása is horribilis pénzbe kerül ám.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.