Az Északi-középhegység térségében, a főváros környékén és az Észak-Alföldön változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel, csak kisebb körzetekben maradhat meg tartósan a zúzmarás köd.

Figyelmeztetést adtak ki a sűrű köd miatt

A Dunántúl nyugati és déli részén folytatódik a borult, párás, foltokban ködös idő. Az ország többi részén tartósabban napos és borult területek egyaránt lehetnek.

Helyenként ónos szitálás, hószállingózás előfordulhat. A Nyugat-Dunántúlon és a Tiszántúlon helyenként megélénkül az északi szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet a tartósan borult területeken -5 fok körül, másutt +2 és -3 fok között alakul. Késő estére általában -4 és -9, a derült, vastagabb hóval borított, szélcsendes tájakon -10 és -14 fok közé hűl le a levegő.

Figyelmeztetés!

Szerda éjfélig főként az Északi-középhegység völgyeiben és az Alföld északi felén van legnagyobb esélye sűrű, akár zúzmarás ködfoltok megjelenésének és tartósabb megmaradásának.

A borult, ködös részeken gyenge ónos szitálás, hószállingózás előfordulhat. Szerda reggel, majd késő este az Alföld és Északi-középhegység tartósan derült, szélvédett, vastag hótakaróval borított részein előfordulhat -15 fok körüli vagy néhány fokkal az alatti hőmérséklet.

(met.hu)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.