Árat emelt és szűkítette szolgáltatásait a Magyar Posta január elsejével, olyan levelet idén már nem is visznek házhoz, ami meghaladja a levélszekrény bedobónyílását.

Tavaly karácsonykor nem sikerült a Postának a megnövekedett levél- és csomagforgalmon felülkerekednie, többek több hét késéssel kapták csak meg a csomagjaikat.

Az idei új szabályok szerint azokat a küldeményeket, amelyek meghaladják a „nemzetközi szabványnak megfelelő levélszekrény-bedobónyílás méretét”, többé nem szállítja házhoz a posta. Csak abban az esetben lehet ilyen pakkot feladni belföldön, ha postafiókra küldi a feladó, és a címzett a lakhelye szerinti illetékes hivatalban veszi át. (Külföldre továbbra is elérhető ez a szolgáltatás.)

 Ezentúl az említett méretnél nagyobb leveleket csak csomagként lehet feladni, jóval magasabb áron, mindeközben pedig a Posta a szolgáltatások díjait is megemelte.  "Például az elsőbbségi szabványlevél 7 százalékkal drágult idén januártól. Az aznapi utalvánnyal történő fizetés ára közel 5 százalékkal nőtt, a postacsomagok alapdíja majdnem 14 százalékkal", de a csomagküldéshez kapcsolódó többletszolgáltatások díja emelkedett a leginkább.

(Magyar Nemzet)

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
A Posta is jobban teljesít. Szarabb szolgáltatás mellett több pénzt kér.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nezelodo
Ez is egy módja, hogy megbirkózzanak a megnövekedett forgalommal! Ha valaki nem ismerte a csomagküldő szolgálatokat, majd most megismeri őket, és meglepődik az árkülönbözeten. A Posta nem az áteresztő keresztmetszetet növeli, hanem átengedi az üzletet a konkurenciának, mert az állam jó gazda. Én biztos nem tapasztalom meg többet, hogy nyolc nap alatt érjen a Dunántúlról Csongrád megye nagyvárosába az elsőbbségi küldemény, megfelel nekem simán feladva, ha húsz óra alatt ér oda a lakásomban feladott csomag, fele összegért.
justhpeter
Az állami intézkedés meglátszik. Egyre több a félbolond a posta vezetésében is.
lópicigáspár
@nezelodo: Szerény régiónk külön kategória! Rendszeresen bontottan kapom a postai küldeményeimet, ráadásul ez az új rendszer kritikán aluli!
www.posta.hu/nkl
Szinte biztos vagyok benne, hogy azért vezették ezt a szemetet be, hogy ne kelljen annyit "dolgozniuk", hisz már lassan kirúgtak minden érdemben munkaképes alkalmazottjukat! Nem kérdés, hogy a jövőben a DPD (ez itt a reklám helye) háztól házig szolgáltatását fogom igénybe venni 890,-Ft-ért! Sorban állás és minden külön kínszenvedés nélkül!
aremy
hacsak árat emel de sunyi módon be ette magát a privát csomagküldő piacra és itt is drágábban teszi vagy nem teszi .velem már többször megtörtént hogy nem jött házhoz
pedig erről szól a csomag küldő szolgáltatás.szerintem be kellene szántani a mávval együtt.
Rumcájsz 2
Állami cég...
Más farkával verni a csalánt.
Olyan ez mint a BKV. AMENNYIBEN VESZTESÉGRE HÚZZÁK A ZÁRÁST, AZ ÁLLAM MILLIÁRDOKKAL KOMPENZÁLJA ŐKET, A MI ADÓNKBÓL!

F@szbanda.
Gyuri Géderről
A magyarázat egyszerű. A kormány nem fizet, a vezérigazgató 5 millát kaszál, valakin be kell vasalni a dohányt. Fizet a kuncsaft.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.