Majtényi László, az Eötvös Károly Intézet vezetője szerint le tudná győzni Áder Jánost, ha közvetlenül lehetne az országban köztársasági elnököt választani – olvasható a 24.hu cikkében.

Majtényi minderről egy nyilvános rendezvényen beszélt Németh Péter, a Népszava főszerkesztőjének társaságában. A közvetett választáson kevesebb az esélye, de így sem reménytelen, a jelöléshez szükséges 40 képviselői ajánlásból 38 már garantált. Majtényi hozzátette, a köztársasági elnökséghez egy dologra lenne szüksége: 

Orbán egyik nap arra ébredjen, jó köztársasági elnök lennék.

A korábbi ombudsman előtt Göncz Árpád és Sólyom László elnöksége a példa, előbbi  ellensúlyi szerepével, utóbbi alkotmányossági szigorával.

Majtényi szerint a Nemzeti Együttműködés Rendszerét nem lehet jobbítani, ezt a rendszert meg kell dönteni, szerinte a civilek elleni háborúskodás is azt mutatja, hogy már önmaga ellen vív harcot a NER, ami a hanyatlás jele.

Az ugyanakkor Majtényinek is világos, hogy a parlamenti erőviszonyok alapján kizárt, hogy ő legyen az új köztársasági elnök.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Ez a helyes hozzáállás szerintem. Tudja, hogy nem fogják megválasztani, de ha nem indulna ellenjelölt akkor az üzenet lenen a lakosságnak, hogy az Orbán rendszer marad, mert nincs alternatíva.
kisrigó
Áder már nagyon pedálozik, mert arról hadovál, hogy " igenis kellenek az atomerőművek!" Megkezdte, illetve folytatja a nyalást! Látod, kedves Viktor, rám mindig számíthatsz! Ígérem jó leszek, még annyi vizet sem zavarok, mint eddig! Pedig jobban tenné, ha elmenne jó messzire horgászni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.