A veronai tragikus autóbusz-balesetben leégett jármű kifogástalan állapotban indult útnak, a műszaki vizsgálatokat szigorúan betartották

– mondta a buszt üzemeltető Pizolit Busz Kft. vezetője, Czakó Tibor, aki részvétét szeretné kifejezni a szombati balesetben elhunyt valamennyi áldozat családjának.

A több mint húsz éve személyszállítással foglalkozó Pizolit Busz Kft. történetében még soha nem fordult elő személyi sérülést okozó baleset, az olaszországi tragédiáról éppen ezért a vállalat minden dolgozója döbbenten értesült.

Czakó Tibor cégvezető szerint a társaság autóbuszai évente másfél millió kilométert tesznek meg, amelyeknek kétharmada külföldi út. A sofőrök minimum 3-5 éves vezetői tapasztalattal kerülnek a céghez, és mivel a legritkább esetben cserélnek járművet, mindenki részletesen ismeri a saját autóbuszát.

A buszok nagyon jó állapotban vannak, karbantartásukra a vállalat nagy hangsúlyt fektet. A balesetet elszenvedett autóbusz 2016 decemberében esett át utoljára kötelező szervizen, novemberben kapott vadonatúj gumikat. A hatályos jogszabályok szerint 15 ezer kilométerenként kötelező a nemzetközi forgalomban lévő autóbuszok műszaki vizsgálata, amit a cég minden esetben szigorúan betart.

A megrendítő történtek hatására a cégvezető elhatározta, hogy további biztonsági intézkedéseket vezet be a jövőben. A balesetet szenvedett járművet jelenleg Olaszországban vizsgálják.

(forrás: napi.hu)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria1
A végén még az olasz kamionosnak lesz igaza az egyik kerék felfüggesztése hibásodhatott meg mert azt látta nem rendes az egyik kerék tartása.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.