Immár csak három olyan uniós ország van, amely korrupciós szempontból rosszabbul teljesít Magyarországnál: mindössze Olaszország, Görögország és Bulgára bizonyult hazánknál is korruptabbnak – számol be róla a napi.hu.

A Transparency International immár több mint 20 éve készíti a Korrupció Érzékelési Indexet, mely során üzletemberek és szakemberek értékelései alapján rangsorol 176 országot.

Európa negyedik legkorruptabb országa lettünk

Az élmezőnyben nagy meglepetés nincs, évek óta szinte mindig ugyanazok az államokat találhatjuk ezekben a pozíciókban. A 2016-os felmérés szerint a legjobb eredményt Dánia és Új-Zéland érte el, míg a képzeletbeli dobogóra Finnország került még fel.

Magyarország világviszonylatban a középmezőnyben foglalunk helyet, ám az EU-s lista alján kullogunk.

Tavaly még arról beszélhettünk, hogy a horvátokkal és a szlovákokkal egy szinten vagyunk. Mára már megelőztek minket és még Románia is utolért

- kommentálta az adatokat Martin József, a Transparency International Magyarország (TIM) ügyvezetője, aki szerint az elmúlt évek adatait átnézve az egész régióban javulást észlelnek, csak itthon látható romlás.

Évek óta zuhanórepülésben van az ország versenyképessége. A WEF listáján például 2001-ben még a 28-adikak voltunk, 2016-ban pedig már csak a 69-edikek. Martin szerint egy úgynevezett köztes rendszerben élünk, ami nem jogtisztelő, de még nem is diktatúra.

Pozitívumként említi ugyanakkor, hogy az eljáró bíróságok döntései "továbbra sem tűnnek elfogultnak", illetve, hogy az utcai korrupció visszaszorulóban van. Ez utóbbival kapcsolatban kiemelte, hogy leginkább a rendőrségi vesztegetés szorult vissza. A hálapénznél azonban például nincs javulás, az továbbra is szerves része az egészségügyi rendszernek.

A TIM ügyvezetője kiemelte, hogy van egyfajta apátia a lakosságban, az emberek nagy része tudatában van annak, hogy korrupt országban él.

Nagyon súlyos a probléma, tehetetlenség lett úrrá a magyar társadalomban, melynek tagjai egyre inkább úgy gondolják, hogy ez az élet velejárója, nem nagyon látják, hogy mit lehetne ez ellen tenni. Ennek megfelelően elképesztően alacsony a korrupcióellenes affinitás, mindössze a lakosság 20 százaléka jelentené, ha valamilyen visszaélést észlelne. Ezzel egyébként Fehéroroszország és Oroszország szintjén vagyunk

- fogalmazott.

106 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
@Pergető: Ezt a magyarázatot kaptak a pártházból? Ölég gyenge, bizonyíték nélküli hablaty...kifogásolsz valamit, hogy mi alapján végzi a kutatását aztán jössz válaszként egy összeesküvéselmélettel...hiteltelen vagy,
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pergető
Érdekes, hogy ez a gittegylet mi alapján állítja össze a jelentését. Ha a bíróságon levő eseteket néznék, itt elhanyagolható a korrupció, de ők a balliberális lapok cikkeiből tájékozódnak, azok pedig hazudoznak arcátlanul!
nyanya001
A gazdaállat és a sleppje jól teljesít.
Hellcat
@Pergető: Nyomjad csak...ebben is jobban teljesít a fidesz...kicsit jobban ráfekszenek az oligarcha témára és meglesz a dobogó is nyugi.
Pergető
@Hellcat: De tényleg. Miből állapítják meg a korrupció mértékét? Megkérdezik az utca emberét, akit a ballib lapok hazugságai feltüzeltek és az majd lelkesen bólogat?
Szóval ezt bebukod, mert ebben semmi objektív, vagy mérhető nincs! Sajnos ez az egész egy nagy lufi! Arra fogják rá a korrupciót, akiket nem szeretnek! Erről szól ennek a gittegyletnek a tevékenysége! Szépen megmondják nekik, mely országoknak kell korruptnak lennie ők pedig szétkukorékolják!
Na ez aztán az elfogulatlan szervezet!
Cefi
@Pergető: Légyszi használd a tavalyi nickedet. Azt jobban megszoktuk.
Cefi
Európa negyedik legkorruptabb országa lettünk.

Fiúk, huzzatok bele! Legalább dobogósra!
Hellcat
@Pergető: Ezt a magyarázatot kaptak a pártházból? Ölég gyenge, bizonyíték nélküli hablaty...kifogásolsz valamit, hogy mi alapján végzi a kutatását aztán jössz válaszként egy összeesküvéselmélettel...hiteltelen vagy,
Hellcat
@Cefi: Világosíts fel kérlek, melyik régi nicket takarja a Pergető! :) Előre is köszi!
Pergető
@Hellcat: Valójában a szervezettel és annak a munkamódszerével egy szóval nem foglalkoztál, csak lelkesen szajkózod, hogy korruptak vagyunk! Nos, miképp is bizonyítják ezt ők, vagy te? Erre megint semmit nem tudsz előadni, mert tényeket nem tudsz előszedni!
Cefi
Találd ki: önálló gondolatoktól mentes és két keréken gurul?
Hellcat
@Pergető: Nem én végeztem a kutatást hanem a TI. Mivel az eredmény összhangban van azzal amit látok hallok, így nincs okom megkérdőjelezni azt. Erre te itt vered az asztalt, "HOGY DE HÁT HOGY???" Meg az összeesküvés elmélet. Szégyenletesen alacsony színvonalat produkálsz.
Hellcat
@Cefi: Óbasszameg...összeállt a kép :D Köszi :D Már értem, honnét jön ez az értetlen pöceszagú érvelésnek nem mondható csőlátó károgás
Aki Én
@Pergető: 15:10
,, több mint 20 éve készíti a Korrupció Érzékelési Indexet, mely során üzletemberek és szakemberek értékelései alapján rangsorol 176 országot."
Gondolod téged kellene megkérdezniük szakemberek helyett?
Megint anélkül nyomod a propagandát, hogy olvasnád a cikket, vagy rosszabb, elolvasod, csak nem érted.
Tudod a maguknak töredék áron, rászorulók elől kiadott ingatlan buli is korrupció.
dodóka
@Hellcat: Köszi ! Szóval a Bringásból lett a Cefi...
dodóka
Elbasztam !!! Vagyis a pergető = Bringás ! Hogy én mekkora pöcs vagyok!...
Cefi
@dodóka: Ezért két hét próbaakasztás jár...
Pergető
@Aki Én: Sajnos ez igen gyenge magyarázat arra, hogy vádaskodáson és rosszindulaton képződő semmit valaminek fogadjak el!
Pergető
@Cefi: Szia Bringás!
Olvasom ám, hogy nem valami népszerű ficsúr vagy itt a libbantak között! Bántottak? Ezután neveden nevezlek, ne szégyenkezzél és van aki egyet ért végre veled!
Aki Én
@Pergető: Tudom, tudom... téged a tények csak összezavarnak.
Pergető
@Aki Én: Ugyan- ugyan! Ne morogj már! Az önkormányzati döntéshozatal így működik! Azért is kértelek, hogy nézz utána, mert nem beszélek mellé, itt minden így működik!
Hol van ebben a törvénytelenség, mint kérdeztem már, de mint rendesen, megint nem tudtál válaszolni! Nos, folytatjuk, ha képben leszel!
Cefi
@Pergető: Örülök, hogy ugyanolyan idióta maradtál. De maradj inkább a régi nevednél.
Aki Én
@Pergető: 15:41 Na végre magad is elismered, hogy nem vagy népszerű.
nyanya001
Megjött a gazdaállat legújabb kiadványa a Magyarország jól teljesít...
csak éppen a korrupcióikat hagyta ki belőle.
Meg a növekvő nyomort.
Postaládából ki, kukába be !
Pergető
@Cefi: Ne morogj Bringás! majd megvédelek, ha kifogysz az érvekből!
Cefi
@Pergető: Ugyanolyan szánalmas is maradtál.
Edmond Dantes
Végre valamiben az élen vagyunk.Igaz,ezt nem olvashajuk óriás plakátokon,a postaládánkba hajigált kiadványokon.
Eladott Ország
"Szóval Polt Péter kurvára elégedett magával, akárcsak Matolcsy, Orbán és valamennyi, a
törvényesített korrupcióban érdekelt szarházi. Bő lére eresztett, táblázatokkal, színes
grafikonokkal gazdagon telerakott beszámolója üvölt a fényes sikerektől és a csinos, jól hangzó statisztikai adatoktól, amikre most nem fogok nagyon részletesen kitérni, mert senkit nem érdekel. Az viszont joggal érdekelhet mindenkit, ami kimaradt ebből az ordas nagy kamuból. Nyilván Polt szerint az előadott rablómeséje maximálisan alátámasztja, hogy „az ügyészség 2016­-ban – a változó jogszabályi környezetben – is teljesítette az Alaptörvényben és a jogszabályokban meghatározott feladatait”, szerintem viszont az van, hogy lesülhetne a bőr a pofájáról. De olyanja sincs neki. Egyáltalán nem általánosítva, és a törvényben meghatározott feladataikat tisztességesen végző ügyészek iránti tisztelet mellett az a nagy büdös helyzet, hogy a Polt pártkatona által vezetett ügyészség úgynevezett felső rétege, vagyis a korrupciós ügyek elsikálásáért felelős vérgeci bizalmasai a diktatúrába forduló rezsim nem csupán kiszolgálói, de leginkább alappillérei."
Nessy
Még egy kicsit belehúzunk, aztán lekerülünk az utolsó helyre!
Csak erősödni kell egy kicsit, a jobban teljesítés már megy.
aremy
@Cefi: és szokott láthatósági mellényben kerekezni no mart akkor ő a gecibringás!!
solidedge
Ez a tudósítás ma délután 14:53-kor lett kiadva. Estére már lehet, hogy a harmadikok vagyunk.
Pergető
@Cefi: Ejnye Bringás. Egy oldalon állunk! Nehogy már itt truccolj velem! Barátkozzunk!
Pergető
@aremy: Cefi cicának írj. Ő a Bringás!
nyanya001
Ellopták a korrupció elleni harcra kapott pénzeket.
A korrupció elleni harcra kapott uniós források ellopásának ügyében nyomoz a Nemzeti Adó és Vámhivatal, írja a HVG, ami az ügyről megkérdezte az adóhivatal elnökét, Tállai Andrást is, aki viszont meglepetésre

semmit sem tud az ügyről.

Szerencsére van olyan nyomozóhatóság Magyarországon, ami értesült a NAV és az európai csalás elleni hivatal, az OLAF vizsgálatáról. A gyanú szerint az EU-s forrásokat egykor menedzselő Nemzeti Fejlesztési Ügynökség tanácsadó konzorciumának alvállalkozói szedtek be pénzeket fiktív számlákra.

Ezek soha nem tudnak semmiről semmit ami az ő saruk mocskuk !
A legaljasabb kormány van hatalmon !

444.hu/2016/01/24/elloptak-a-korrupcio-elleni-harcra-kapott-penzeket
aremy
@Pergető: és benned ki laozik hát hogy ki az igazi éned csak nem egy kobor román macska?
CsipkeRózsa
@nyanya001: Van olyan téma, amiről Tállai András tud valamit? Ráadásul, olyan téma, ami az ő hatásköre is kell, hogy legyen?
kissé felnőttem
a kék brossurában erősödünk. az a döntő igaz kinek ? kinek?
simmering73
Ez a negyedik hely ránk nézve hízelgő. Jövőre meg lesz a dobogó is.
PJProby
Figyelj, haver! A korrupció az, amiből mi kimaradunk.
Amúgy meg merészen kell rágalmazni, valami mindig ott tapad.  
silber13
@Pergető: Sajna a szövegeid árulkodnak drótszamár! Szánalmas vagy,hogy másra próbálod kenni a viselt dolgaidat! Igaz Szunyi Pesta?:-)))
Béla333
Mi lehet az első háromnál, ha a negyedik helyezettnél a 2010-es államadósság két és félszeresét szippantották ki az országból! Igaz néhány évtized alatt, de akkor is...
És mekkora összeg mehetett ki 2010 óta?!
aremy
@Pergető: akkor a te farkad fagyott oda egy margitszigeti padhoz nem kellett volna egy helybe kukkolnod.
silber13
@Pergető: Figyu csak te kis zseni! Stultus es, qui facta infecta facere verbis cupias!" A párttársaid bizonyár értik, te biztosan nem, ahhoz túl egyszerű vagy!
karma1
@dodóka: 15.28-ra: Onkritikabol csillagos 5-os! Nyugi, mi ertettuk, LOL...!
karma1
@solidedge: 17.12-re: Csak egy kis kenopenz a guglinak, es maris elso oldalra kerulhet a cikk...:o)))
karma1
@Cefi: Errol beszelek: azert elek itt, mert mi Norvegiaval egy szinten vagyunk a "korrupcio"-ban... Bar mar most inditottak egy tendenciat: nagyon sok helyen nem lehet fizetni, csak bankkartyaval, aminek nyoma van. Hallgattam egy riportot, amit az egyik itteni korrupciot megfigyelo szervezet aktivistajaval folytattak, es aki azt ecsetelte, hogy a korrupcio kezdete a keszpenzfizetes. (Mondott meg mas okokat is, tobbek kozott a hianyszakmak mielobbi feltolteset, akar csak atcsoportositassal is, mert ez a masik korrupcios melegagy).
wpym
Korbban azt gondoltam, hogy aranyermesek vagyunk...
Pergető
@silber13: Latin Anerikába jártál, hogy latinul vartyogsz? Kis zsenibogyó!
silber13
@Pergető: Ritka lökött teremtése vagy az Úristennek!És felettébb buta is!Latin-Amerikát és a latinokat emlegetvén, nem csiodálkozik rajtad senki.e töled kitelik, ho gy a marketinget a markecolással, valamint a bigottot és a fagottot összekeverni. De ismerve eddigi megszólalásaidat nem lepódünk meg!:-)))
silber13
@aremy: Nézd csak meg a!:-))kaparmányinak az időpontjait! Hajszálra azonos 2 percenkénti vakogásokat körmöl, mint .-4 a drótszamár! Ilyet csak bérgrafománok csinálnak, meg a csekély értelmű Velocipéd!:-)))
silber13
@Cicamama55: Nem a Sánta kán, hanem Bringás. Sok mindent lehet rejtegetni, de a gondolatmenetet, a fogalmazásra jellemző egyedi jegyeket nem lehet, azok árulkodnak!És hozzá adódik az eredendő butasága, műveletlensége, amit tahósággal próbál kompenzálni.
adrenalink
@Pergető: 07:47-re te nyelv-ész!-:(((((
Latin-Amerikában beszélt nyelvek: spanyol, portugál, francia, kecsua, ajmara, azték, maja, guaraní, olasz, angol, német, walesi, holland
quadrocopter
"Nem tűröm a korrupciót" (by Őelmehibbantsága). Mi lenne, még tűrné is?
Yoda69
"Folytatjuk" - aztan dobogosak is lehetunk.
human
Európában a 4.-ek vagyunk. Mi ez ha nem érv az olimpia megrendezése mellett? Kész, hátra lehet dőlni.
human
@Pergető: Körülbelül 2 percedbe került volna megkeresni:
A Korrupció Érzékelési Indexről

A Korrupció Érzékelési Indexet (Corruption Perception Index – CPI) 11 szervezet 12 felmérése és értékelés felhasználásával készíti el a Transparency International (TI) berlini központja (Titkársága). Szakértők és üzletemberek megkérdezése alapján mérik az egyes országokban a közszektor korrupcióját az állami intézményrendszer, a gazdaság és a társadalom fertőzöttsége alapján. 2016-ban 176 országról volt elérhető megfelelő adat, Magyarországot 9 alindex alapján vizsgálták. A háttérindexek pontszámait súlyozott átlagolással 0-100-as skálára vetíti a TI berlini Titkársága, ahol 0 a korrupcióval leginkább, 100 a legkevésbé fertőzött országokat jelzi. A teljes adattábla és a részletes módszertan angol nyelven elérhető a Transparency International központi honlapján.

Amennyiben a közleménnyel kapcsolatban további kérdése van, keresse Mucsi Gyulát a [email protected] email címen, vagy a +36 70 421 5191-es telefonszámon.
Pergető
@human: Nem, dehogy akarok olvasni ilyeneket. Valakiket ismeretlen körülmények között megkérdeznek a korrupcióról. Mi is a biztosíték, hogy a választ írják le? Mitől olyan tudós egy vállalat igazgatója, hogy totál képben van a korrupcióval? Rájuk nem hat a ballib sajtó állandóan lopást emlegető hírözöne? Csak mert akkor a sajtóból szerzett álinformációkra alapoznak! Ez totálisan dilettáns, hamis és hiteltelen képet ad. Annyit nem ér, mint a papír, amire nyomtatják!
Pergető
@silber13: Tudod, kis tudatlan, mostanában a saját gondolataidban is eltévedsz! Nem baj ez, mert csak magadat járatod le, sőt nekem öröm, mert látom hányan röhögnek rajtad!
Hajrá elmebajnok!
Pergető
@adrenalink: Jössz itt nyelvészkedéseddel! Amit felsoroltál, azok egy része a latin nyelvcsaládhoz tartozik! Ezért Latin Amerika!
Mindig bebukjátok a kötözködést!
quadrocopter
@Pergető: Szar ügy, ha szembesülni kellene a nem "alternatív tényekkel", inkább meg se nézed. csak az a kérdés, hogy a netes hasonló tartalmú híreket is elkerülöd, nehogy gyomorgörcsöd legyen?
Pergető
@quadrocopter: Épp az előbb írtam, hogy amiket emlegetsz, azok az erkölcs tárgykörébe tartoznak. Viszont lopás a vád, az pedig bűnügyi kategória! Ezért kérdezem mindig, milyen törvényt szegtek meg, mert az erkölcsi szabályok áthágása nem bűntett, viszont a vád az itt mindig az!
silber13
@Pergető: Van egy kis probléma! Tudatlan majom vagy, mások segí999tségét veszed álllandóanigénybe, hogy valami értelmesnek zűnő mondacsot kinyö.-gj. Hátborzongatóan műveletlen buta vagy! Ezen és elsősorban rajtad röhögnek Bringás!:-)))
quadrocopter
@Pergető: A korrupció nem a lopással egyenértékű, hanem megvesztegetés, olyan törvénybe vagy közerkölcsbe ütköző cselekedet, aminek során valaki pénzért vagy más juttatásért vagy juttatásra való kilátásért cserébe jogosulatlan előnyhöz juttat másokat.
Pontos definíciója nincs, de tudható, ahol le kell tenni/illik letenni egy kis "vajat" hogy működjön az elvárt pozitív döntés, ott korrupcióról van szó, aki adja, az az aktív vsztegető, aki úgy kapja, hogy nem lkéri, de elfogadja, az a passzív vesztegető!
Itt jönnek képbe az unió álatl is joggal kifogásolt túlárazások, ugyanis ez az egsetlen útja annak, hogy ne tűnjön szembeötlőnek a korrupció, azaz az időszakosan emelkedő ár egy vállalt munka elvégzéséért, már erre utalhat, a lémnyege, hogy aki adja, annak is megérje, aki kapja annak is és a vállalt munka is el legyen végezve, ergo láétszatra mindenki jól jár, csak a társadalom többsége nem, ahonnét elveszik túlárazásokkal a pénzt!

De a jenkik mondtak konkrét példát is, amikor a jenki cégtől 2 milliárdot kért egy bugris magyar, hogy ne érintse őket hátrányosan étolaj-ügyben a magyar jogi szabályozás!
(André Goodfriend)
Nehezen felderíthető ügyek és csak pénzvonalon lehet befogni, ugyanis mind két fél érdeke a mély kuss az ügyről, de a túlárazás előre jelzi, hogy szar van a palacsintában!

Ritka kis naív lehetsz, ha egy olyan országban ismétlődően a törvényekre hivatkozol, ahol a rezsim első dolga volt a jogi környezet megteremtése a sunyításokhoz.

" "Amikor a törvénytelenségből törvény lesz, az ellenállás kötelesség."(T.Jefferson)

És ami bíztató:

"„ A törvény legyőzi a forradalmat. De a törvénytelenségből forradalom lesz. ”
(Liviu Rebreanu)
adrenalink
@Pergető: 15:39-re ))))) Viszont te "silber 13" latin nyelvű szövege alapján kérdezted, hogy tán Latin-Amerikában járt? Nem szégyen ez, az USA-ban élők közül - FŐLEG AZ ISKOLÁZATLANABBAK - vannak akik tévedésből azt hiszik, hogy Latin-Amerikában latinul beszélnek.
silber13
@Pergető: Harmatgyenge vagy! Szánalmas! És buta!:-)))
Cicamama55
@silber13: Nekem csak eszembe jutott, hogy szandokán hová lett. Aztán nagyon régen volt még valaki, aki sokszor összeakaszkodott itt másokkal, neki a szava járása volt a "savanyú a szőlő".
silber13
@Cicamama55: Nagyon ritkán előfordul, bár a fene tudja, annyi neve volt már!
silber13
@Cicamama55: Nagyonjókat tudtunk dumálni zenéről, abban egyet is értettünk.
silber13
@Pergető: Bátorkodtam megnézni az adatlapodat. Hát öreg, csak azt javasolnám neked:
" Ne sutor ultra crepidam " Fogadd meg.
Pergető
@silber13: Mán megint Latin Amerikában vótál?
Pergető
@silber13: Tudod itt fejeztük be a társalgást. Innen levegőnek nézlek, mert személyeskedsz és azt is ostobán teszed!
silber13
@Pergető: Nem személyeskedtem, ha valaki azt teszi, az te vagy! Csak érdekelt a dolog És az idézet nem Latin-Amerikából származik te kis buta!:-))) Szóval halvány gőzöd nincs, mit írtam! Tanulnod kellene!
Pergető
@silber13: "

"silber13
@Pergető: Harmatgyenge vagy! Szánalmas! És buta!:-)))
16:17"

Világos! Nem volt ebben semmi személyeskedés! Áááááááááááá, hogy lett volna! Csak a tények!
Cicamama55
@silber13: Így igaz, tudott ő jó fej is lenni, ha akart! :) Előzőekhez csak annyit: a magyar közmondások mindig IGAZAT szólnak!
huKKK
Már ebben sem tudunk elsõk lenni?
Persze, úgy nem fair, hogy az elõttünk levõ 3 helyezettõl többet fogad el a T. I. !
Be fogom perelni õket diszkriminációért.
A mi pénzünk talán rosszabb?
Egyenlõ feltételeket a korrupcióban!
dr. prédikátor
Csak negyedikek vagyunk???Pedig a viktor szopkin azt szajkózza hogy Magyarország jobban teljesít!!!
not me
"Európa negyedik legkorruptabb országa lettünk"

- Magyarország erősödik.
silber13
@Pergető: Igen, igazad van! A tények...Azok a fránya tények... A szánalmasság...meg a butaság... Sajna, de való igazak rád nézvést!:-))))
vadsanca
Kicsi igyekszünk és máris "dobogós" helyen leszünk.
Pergető
@silber13: A tények nem egy irányított csoportocska oldalán állnak, amelyik olyan eredményt mutat, amilyet a gazdái kérnek!
Lepényleső
Akkor nekünk hazudnak,mikor azt mondják jobban teljesítünk,hiszen a hírek szerint vannak sokkal jobbak tőlünk?
silber13
@Pergető: Valóban így van, tehát jobban tennéd, ha függetlenítenéd magadat a csúti víziló követelményeitől és nem állnál be a fejbólintók, eszement mamelukok sorába. És jó lenne, ha alkalmaznád is,a legutoljára írt"dél-amerikai" idézetemet!::-)))-
Pergető
@silber13: Latin Amerikát írtam, nem dél amerikait!
Borsodi
Egy kis türelem és Orbán az első helyre hozza fel az országot.Eddig is jól teljesített.
nyanya001
Erre az 59 darab földbe ásott lyukra ment el 558 millió EU-s támogatás.
A bicskei menekülttáborral szemben áll az a drótkerítéssel elkerített terület, amelyen mindössze 59 darab, földbe ásott lyuk és néhány zászló nélküli zászlórúd árválkodik. Az ide tervezett logisztikai központra összesen 558 millió forintnyi uniós támogatás ment el; a palyazat.gov.hu szerint a beruházás megvalósult, a projektet sikeresen lezárták. Az utolsó részletet idén május 9-én fizette ki a támogatáskezelő.

444.hu/2016/06/09/erre-az-59-darab-foeldbe-asott-lyukra-ment-el-558-millio-eu-s-tamogatas
A korruptakat egyenként kellene beledöngölni a lyukakba !
Pergető
@silber13: Én tettem szóvá, tehát épp nekem nem mindegy! Sajnálom, ha nem érted a különb
namihami
Negyedik??? Akár elsők is.
Hiszen a Vezér épp most mondta, hogy bátran kinevezhetjük magunkat akár világelsőnek is. Akkor legyünk büszkék arra, amit kitartó munkával elértünk.
nyanya001
Az illiberális kormány dicsőségére.
Saját vállalkozásként kormányozzák az országot !
Gyuri Géderről
A Vezír megmondta: merjünk nagyot álmodni. Mi világ elsők leszünk.
evacica
@Gyuri Géderről: Neki is orvosra van szüksége, de ha így megy ennek az országnak is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.