Továbbra is indokolt a magas légszennyezettség miatti riasztási fokozat és az ahhoz tartozó gépjárműforgalmi korlátozások fenntartása a fővárosban – közölte a Főpolgármesteri Hivatal csütörtökre virradóra.

Szerdán a 10 mérőpontból egy helyen, Csepel-Királyerdőben haladta meg a riasztási küszöbértéket a szálló por 24 órára számított átlagos koncentrációja; három helyen – a Széna téren, Kőbányán és a XV. kerületi Kőrakás parkban – pedig a szmogriadó alacsonyabb, tájékoztatási fokozata feletti szint alakult ki.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat arra figyelmeztet, hogy noha csütörtökön napközben az egészségügyi határérték környékére csökkenhet a szálló por koncentráció, estétől újra romlás várható a levegőminőségben.

Hat településen továbbra is veszélyes a levegő: Szolnokon, Nyíregyházán, Miskolcon, Putnokon, Kazincbarcikán és Sajószentpéteren. Szintén hat település – Budapest, Szeged, Debrecen, Oszlár, Vác és Salgótarján – levegőjét csütörtökön is egészségtelennek minősítette az Országos Közegészségügyi Központ.

Javult a szmoghelyzet, de nem sokáig örülhetünk

A legfrissebb számítások szerint jövő hét kedden erősebb front vethet véget a szmogos időszaknak.

Budapesten továbbra is tilos olyan gépjárművel közlekedni reggel 6 és este 10 óra között, amelynek forgalmi engedélyében a környezetvédelmi osztályt jelölő kód nullától négyesig terjed, vagy egyáltalán nem tartalmaz kódot. Az intézkedés nem vonatkozik az M0-s elkerülő út fővároson áthaladó szakaszaira, továbbá a Nagykovácsi és Remeteszőlős lakosainak közlekedését biztosító utakra.

A gépjárműforgalmat korlátozó intézkedések betartását a rendőrség ellenőrzi, a korlátozást megsértőkkel szemben legfeljebb 150 ezer forintos szabálysértési bírság szabható ki.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
..."A gépjárműforgalmat korlátozó intézkedések betartását a rendőrség ellenőrzi, "...

itt Budán még nem láttam rendőrt berontani a füstölgő kéményű házba, ahol pont lignitet, vagy flakont égetnek autógumival tuningolva. Füstölnek a kémények elég sűrűn, pedig a gáz mindenhová be van vezetve.

ezt csak azért mondtam, mert marhára fenyegtőztek, hogy rend lesz..aztán marad az autós ellenőrzése.
wpym
Amig megfelelo intzkedeseket nem hoznak kormanyzati szinten, addig nem is lesz javulas.
Pl. a kornyezetszennyezo tuzeloanyagok aranak durva emelese, dizel autok eltakaritasa veglegesen, kortol es tipustol fuggetlenul, stb...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.