Átalakítaná a Magyar honvédség tartalékos rendszerét, a cél az, hogy a kor kihívásainak megfelelő területvédelmi egységek legyenek minden járásban, amelyek akár alapszinten kibervédelmi jártassággal is rendelkeznek – mondta el Simicskó István honvédelmi miniszter a Figyelőnek adott interjújában.

Átalakítanák a honvédségi tartalékos rendszerét – kreditpont járna az egyetemistáknak

Fotó: MTI/Vajda jános

A tartalékos állomány jelenleg közel 5500 főből áll, a miniszter szerint ezt kell 20 ezresre fejleszteni 2026-ig. Elsődlegesen a fiatalokat akarják megszólítani, az egyetemisták például kreditpontokat szerezhetnének, ha ilyen típusú képzéseket vállalnak. Bevezetnék a rendelkezésre állási díjat is, amely több tízezer forintot jelentene a jelentkezőknek.

A közeljövőben a toborzást is beindítják – fogalmazott a honvédelmi miniszter.

További részleteket a Figyelőben olvashatnak.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Takarodj a picsába hülye karatematyi ebben mi az újság pont 27 évig voltam tartalékos, faszkalap megint ,,feltaláltátok csőben a lyukat,, IDIÓTA!!!
papa.49
Régen is volt az egyetemistáknak kedvezmény csak 1 évet szolgáltak, mint ,,egyetemi előfelvételisek,, a szarházi takony hazugovics is csak 1 évet volt írnok Zalaegerszegen, úgyhogy nincs ebben semmi újság, ezt találtátok ki drága pénzen faszkalapok!!!
Rátok kár volt gondot fordítani a születésetek után, és a szülész is inkább titeket dobott volna ki a placenta helyet!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.