Kétszer megkerülhette volna a Földet Vitányi István fideszes országgyűlési képviselő, annyi üzemanyagköltséget számolt el 2016-ban, ezzel ő lett az első a képzeletbeli dobogón – olvasható a Bors cikkében.

Az országgyűlési képviselőknek havonta ingyenesen lehet tankolniuk a lakóhelyük, választókörzetük és a Parlament közti távolságra kiszámolt kilométerkereten belül.

Vitányi Berettyóújfaluban él, és számára nem bérel lakást a fővárosban az Országgyűlés. A képviselő 2016-ra 2 millió 136 ezer forintot számolt el benzinre, havonta 5000 kilométerre szól a kerete (amiből kilencszer járhatja meg oda-vissza a lakhelye és a Parlament közti távot).

A képviselőnek egy Honda CRV terepjárója van.

A típus átlagfogyasztása és a 2016-os dízelolajárak alapján a politikus egy év alatt akár 83 ezer kilométert is megtehetett. Vagyis miután kétszer megkerülte a Földet szárazföldön és vízen az Egyenlítő mentén, otthonról még Portugália fővárosába, Lisszabonba is elautózhatott volna a maradék gázolajjal.

- olvasható a cikkben. 

A második helyre a jobbikos Gyüre Csaba került 2 millió forintos elszámolásával, a harmadik helyet a Bors összesítésében a tornyospálcai szocialista képviselő Legény Zsolt szerezte meg 1,8 millió forinttal. Számukra amúgy az országgyűlés bérel a fővárosban lakásokat.

A pásztói fideszes Bíró Márk – aki 6 év alatt egyszer sem szólalt fel a Parlamentben – tavaly 1 millió 37 ezer forintot költött üzemanyagra, a vagyonnyilatkozatában egy 1973-as Mercedes szerepel.

A legkevesebb benzinpénzt (27 ezer forint) a fideszes Balla György költötte, aki Szolnokról jár Budapestre a Parlamentbe, és neki nem bérelnek lakást a fővárosban.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Hawai - dizsi - napszemüveg - csajszik, mert a közpotyásnál a közpénz "elveszti közpénz jellegélt"!
Vajon a temetőt hányszor tudná körbeautózni...halottaskocsin?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
index.hu/belfold/2014/03/24/zsigo_negyszer_korbeautozta_a_foldet_baja_penzen/
Földet Vitányi István fideszes országgyűlési képviselő üzemanyagköltsége kismiska ahhoz képest, hogy Zsigó négyszer kerülte meg a Földet Baja pénzén. Jól meghajtotta hivatali Škodáját Zsigó Róbert Fidesz-szóvivő az elmúlt három évben. A legjobban kereső parlamenti képviselők felső 10 százalékába tartozó Zsigó Róbert nemcsak az országgyűléstől kapott jelentős támogatást az utazásaira, hanem Baja városától is. A Zsigó vezette önkormányzat 2010-ben engedélyezte, hogy a Superbet magánútjaira is használhassa: 2013 végére össze is jött 163 000 kilométer. A több mint 4 milliós üzemanyagszámla nem szerepel a vagyonnyilatkozataiban. Úgy látszik a fidesz a szarházi paraziták gyülekezőhelye.
nemkati
Ugyan már, nem nagy ár ez! Hiszen azért kapnak ezek ekkora fizetést és ennyi juttatást, hogy ne lehessen őket megvásárolni.
Hellcat
Nesze bazdmeg elszámoltathatóság és kibaszott SZÁMONKÉRÉS.
justhpeter
Az egész magyar politika egy komplett idióta viccbrigád.
namihami
Kétszer körbeautózhatta a Földet. Lehet, hogy körbe is autózta. Véletlenül rossz irányba kanyarodott, amikor jött a ""dolgozójába"" és körbekerülte a sárgolyóbist. Na ugye, az első földkörüli már meg is van. Másodjára pedig nem volt frissítve a térkép a GPS-ben és téves útra küldte szegényt.
Na, máris megvan az állítólagos rengeteg fölösleges kilométer oka. Csak figyelni kell arra, amit ez a szegény, de becsületes ember közöl a választókkal. És különben is, tudjuk, hogy az a 4-es út nem a legjobb főútvonal.
quadrocopter
Ezek a hivatásos puritánok és hivatali takarékosok a saját kocsijukkal szántanak, betakarítanak, értékesítenek, hajtatják a köszörűkövet, a flexet, a körfűrészt, a búvársztivattyút, hát tudjátok ti egyáltalán, hogy mennyit fogyaszt egy traktorként használt terepjáró?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.