Csütörtök reggel kilenctől kétórás figyelmeztető sztrájkot tartott az Audi Hungaria Független Szakszervezet (AHFSZ) az Audi Hungaria Zrt. motorgyárában, mert úgy érzik, hogy a vállalat nem veszi tudomásul a szakszervezet véleményét – közölte honlapján a szakszervezet.

Sztrájkoltak a győri Audi dolgozóiKorábbi kép a gyárból – MTI Fotó: Krizsán Csaba

A tájékoztatás szerint az Audi szerdán új ajánlatot tett, de a szakszervezet kérése ellenére titkosította az aktuális javaslatát, amiről így részleteiben nem tudnak a munkatársakkal beszélni.

Az AHFSZ az idei és a jövő évre egységes, bruttó 45-45 ezer forintos alapbéremelést javasolt, a választható béren kívüli keret összegét pedig az idei évre bruttó 600 ezer, 2018-ra pedig bruttó 620 ezer forintban kérte megállapítani. Mindezeken felül a vállalattal közösen kidolgozott jubileumi és lojalitás bónusz bevezetését kéri.

Az AHFSZ hétfőn alakított sztrájkbizottságot, miután bizalmi értekezletén elutasította az Audi Hungaria Zrt. új ajánlatát.

Sztrájkoltak a győri Audi dolgozóiKorábbi kép a gyárból – MTI Fotó: Krizsán Csaba

Az Audi Hungaria Zrt. 11 500 munkavállalója közül mintegy 1500-an vettek részt a figyelmeztető sztrájkban – mondta az MTI megkeresésére a vállalat kommunikációért és kormánykapcsolatokért felelős vezetője. Valamennyien a motorgyár dolgozói.

A sztrájk termeléskieséshez vezetett, de a cég vezetése szerint nem befolyásolja a vállalat vásárlóinak ellátását. Az Audi munkatársai a figyelmeztető sztrájk után munkába álltak, a termelés azóta is zavartalan. A vállalatvezetés folytatja a tárgyalásokat a munkavállalói oldallal.

A motorgyárban tavaly 1 926 638 motor készült, amelyekből 1 461 618 négyhengeres Otto-, illetve dízelmotor, 9113 öthengeres Otto-motor, 418 207 hathengeres- és 37 700 nyolc-, illetve tízhengeres motor volt.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
látom csak két órás a dolog...mikor legutóbb huzamosabb időre leállás volt az AUDI ban, drasztikusan visszaesett a gazdasági muatató :D
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eriksson
@F_Viktor: Én normál gazdasági kapcsolatokra gondoltam, negatív politikai megfontolások nélkül.
A transzatlanti kereskedelem sokkal kevésbé reális a távolságok és ideológiája miatt, mint egy eurázsiai szabadkereskedelmi egyezmény. Mármint a piaci hasznot nézve politikai töltet nélkül.
F_Viktor
@Eriksson: Írod:
"A transzatlanti kereskedelem sokkal kevésbé reális a távolságok és ideológiája miatt, mint egy eurázsiai szabadkereskedelmi egyezmény."

A realitásról annyit, hogy pl. a USA európai beruházásainak értéke Európában 2015-re elérte a 2,4 billió(!) USD-t, ez több, mint négyszerese az ázsiai és háromszorosa az összes fejlődő országokban végrehajtott beruházásainak.
E gazdasági kapcsolat évi 4,3 billió USD értékű kereskedelmi forgalmat generál, s 16 millió munkahelyet biztosít.
Az EU-tagországai amerikai beruházásainak értéke 47 milliárd eurót, míg Kínában 9, Indiában 3,1 milliárd eurót fektettek be.

Ezt überelni az orosz piaccal nem lehet.

S azt se felejtsd el, hogy Merkel nem is olyan régen, a davosi világgazdasági csúcson felajánlotta putyinnak egy európai-orosz szabadkereskedelmi övezet keretein belüli együttműködés lehetőségét, amire az oroszok érdemben nem nagyon reagáltak.
Eriksson
@F_Viktor: "Ezt überelni az orosz piaccal nem lehet." Ami nincs, azt nem nehéz überelni, ott még egy fabatka is értéknek számít.
Amit leírtál az mind szép és jó, csak Magyarországot nem érinti.
F_Viktor
@Eriksson: Írod:
"Ami nincs, azt nem nehéz überelni..."

Nem véletlen írtam, hogy Magyarország megsérti az EU-s embargót, pl. tavaly alakult az MKIK Magyar-Orosz Tagozat ICT Szekciója!

Írod:
"...mind szép és jó, csak Magyarországot nem érinti."

Tévedsz, olvasd el:
www.ksh.hu/docs/hun/xftp/stattukor/mo_usa_gazd_kapcs.pdf
Eriksson
@F_Viktor: Nem kellene embargót sérteni, ha nem volna embargó. A TTIP meg minden európai számára hátrányos, abból csak kelet felé lehet hátrálni. Ideje volna kiszakadni az USA mindenhatósága alól, és önálló európaiként gondolkodnia, cselekednie az egész Uniónak, saját érdekei szerint.
Tekla
Mért kell agyon túlóráztatni az embereket , ha ennyi a munkanélküli az országban ? Többen vállalnának szívesen akár párnapi munkát is ,ha a cég megszorul, sok a beteg , vagy szabadság van. Tiltsák már be a túlmunkát az országban. Ezt csinálja minden szemét cég, még ki sem fizetik, lecsúszni meg nincs idő.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.