Nem kell a parkolás miatt aggódniuk a Budai Vár luxuséttermeibe érkező vendégeknek: az I. kerületi önkormányzatnak köszönhetően egy fillér parkolási díj sem rakódik a 20-30 ezres számlájukra. Az intézkedés legnagyobb haszonélvezője az Orbán-közeli Zsidai Roy várbeli étterembirodalma – írja a 24.hu.

A Budai Vár az egyik legdrágább környék az autósok számára, hiszen a  turisztikailag fontos negyed nagy része védett besorolású övezet, sőt a Széchenyi Tervben megfogalmazott cél volt, hogy teljesen mentesítsék a gépjárműforgalom alól.

Ingyen behajtás jár a Budai vár Orbán-közeli luxuséttermeihez

A sorompóval lezárt kapukon belül a parkolási díj jelenleg óránként 440 forint, de nem mindenkinek: a Budavári Önkormányzat tavaly tavasszal egy Nagy Gábor Tamás polgármester által jegyzett rendelettel feljogosított egy sor, a Várnegyedben található vendéglátóhelyet, hogy ingyen biztosíthassanak helyet a járművel érkező vendégeknek.

A több mint 25 nevet tartalmazó névsor alapján az látszik, hogy az intézkedéssel leginkább a Várban hét helyet üzemeltető Zsidai-csoport járhatott jól, az érdekeltségükbe tartozó drága éttermek – köztük a Jamie’s Italian és a hotelként is funkcionáló Baltazár – teszik ki a kedvezményezett vendéglátóhelyek több mint harmadát.

A Zsidai-csoport vezetőjéről közismert, hogy nagyon jóban van Orbán Viktor lányával. Orbán Ráhel korábban dolgozott is Zsidai Zoltán Roy cégénél, és a Budapesti Corvinus Egyetemen tartott kurzusának első előadására is Zsidai Royt vitte magával vendégelőadóként.

FRISSÍTÉS

Cikkünk megjelenése után I. kerület Budavári Polgármesteri Hivatal a következőket közölte:

- A Budavári Önkormányzat olyan jogosultságot adott a Várban üzemelő éttermeknek, amely alapján a hozzájuk érkező vendégek behajtási díjának rendeletben meghatározott részét a vendéglátó étterem átvállalhatja.

-  A behajtás korántsem ingyenes, annak költségét az arra jogosult vállalkozás, vagy szervezet átvállalja és így fizeti meg az önkormányzat felé.

- A kedvezményes behajtás mindössze három órás időtartamra biztosított.

- A Budai Vár védett övezetében nincsen parkolási díj. A gépkocsiknak behajtási díjat kell fizetniük.

- Az önkormányzat nem tett le semmilyen hosszú távú céljáról, mivel a gépkocsiforgalom visszaszorítása, valamint a turizmus-vendéglátóipar támogatása ésszerű módon, harmonikusan összeegyeztethető. 

- Tévedés azt állítani, hogy az önkormányzat Zsidai Roy éttermeit segítené ezzel a rendelettel és a behajtás támogatásával.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
440 Ft b+. Hol tudunk még egy kicsit tolni a gazdagok szekerén?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
440 Ft b+. Hol tudunk még egy kicsit tolni a gazdagok szekerén?
CsipkeRózsa
Mivel az éttermek és az oda járó jómódúak érdekében hozták ezt a rendeletet, az éttermek fizessenek az autók után parkolási díjat.
Micsoda eljárás, hogy kivételes eljárás illeti meg őket? Mindig kitalálnak maguknak valami kedvezményt! Disznóság!
egyvandor
A parkolási díj végülis kit illet? Ha a maffia a szedi be az azt jelenti Gobán a maffiával üzletel. Ha pedig az Önkormányzatot illeti a bevétel (ez biztosan nem így valósul meg) akkor milyen jogon mond le valamilyen vállalkozás érdekei miatt? Ha adó bevételre hivatkozva tenné akkor ez miért nem jár más vállalkozóknak is? ...
Gorbán bandája nem ismer határokat, ha lenyúlásról van szó!!!
quadrocopter
Megvan már, hogy mi a korrupció jelentése? Mert az I. ker. hivatásos nyalogánya nem tudja!
nyanya001
Ezek a nyomorultak rá vannak utalva ...
Az apa elvitte a leeukémiás gyermekét a szmogriadó alatt a nem megfelelő
gépjárművel, 15 ezer a bírság !
Éljetek nemi életet a jó édesanyátokkal !
human
Amúgy szerintem, ha Orbán beköltözik a várba akkor le is fogják zárni a környéket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.