Ma még ingyenes a forgalmi engedély felmutatása ellenében a BKV azoknak az autósoknak, akiknek a szmogriadó riasztási fokozatában le kellett tenniük az gépkocsijukat – olvasható a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Facebook-oldalán. A fejlesztési minisztérium szerint a HÉV, a MÁV és a Volánbusz is ingyenes ma még.

Ma még ingyenes a BKV a szmogriadó miatt letiltott autósoknak

Egy utas autója forgalmiját mutatja a metró Déli pályaudvari állomásán

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

A fővárosban péntekre virradóra vonták vissza a szmogriadó riasztási fokozatát, ami egyben a közlekedési korlátozások feloldását is jelentette. (A riasztási fokozat érvényessége alatt azok az autósok, akiknek a forgalmijában a környezetvédelmi besorolásnál 0, 1, 2, 3, 4 – vagy semmi sem – szerepelt, azoknak tilos volt a gépjárművüket használni.)

Tarlós István főpolgármester arra kérte az autósokat, ha tehetik inkább maradjanak a tömegközlekedés használatánál, mivel a szmogriadó tájékoztatási fokozata továbbra is érvényben van.

A BKK Facebook-oldalán azt írta péntek reggel, hogy "Budapest közigazgatási határán belül a 0, 1, 2, 3, 4 környezetvédelmi besorolású forgalmi engedély felmutatásával ma még ingyen utazhattok a BKK járatain."

 

A HÉV, MÁV és a Volánbusz is ingyenes még ma Budapesten belül

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleményt adott ki a témában, mely szerint pénteken "Budapest közigazgatási határán belül ingyen utazhatnak a HÉV, a MÁV-START és a Volánbusz állami megrendelésű fővárosi elővárosi járatain is a forgalmi engedély felmutatásával azok, akiknek gépkocsija forgalmi engedélyében a környezetvédelmi osztályt jelölő kód: 0; 1; 2; 3; 4, vagy forgalmi engedélyük nem tartalmaz környezetvédelmi osztályt jelölő kódot."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.