Az elmúlt években ellenzéki tüntetéseket szervező és azokon rendre fel is szólaló Lattmann Tamás is bejelentkezett baloldali miniszterelnök-jelöltnek. Lattman nemzetközi jogász, a prágai Nemzetközi Kapcsolatok Intézetének vezető kutatója és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense. Nem tagja egyetlen pártnak sem, nem is pártlistán indulna, hanem egy szakemberek által jegyzett programban látja a megoldást a baloldal számára.

Mint mondja, azért lenne kormányfőjelölt, mert úgy látja:

„mindenki csak beszélt a lehetséges emberekről, de senki nem akart beleállni.”

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Próbáljon valaki meggyőzni, hogy bárcsak ne lenne igazam, de...
Meggyőződésem, hogy az Orbán lassan minden pártba, csoportba és mindenhova behelyezte vagy helyezi a maga aknaembereit. Csak annyi a feladatuk, hogy a felvetődő ötleteket, embereket, javaslatokat összeugrassza egymással.
""Ne állj szóba ezzel-azzal; Ne fogadd el ennek-annak a tanácsát, ötletét; Már nehogy ő vagy ő lehessen ez vagy az; Jelentkezzél te is ennek vagy annak..""
Minél több a mesterséges ellentét, egymással összeugrasztott társaság, az Orbán annál inkább képes a zavarosban halászni. Tipikus Machiavelli és főleg ért is hozzá.
Addig, amíg ezt nem látja be az ellenzék és nem lép át az Orbán feje és a saját árnyéka felett, addig halott a váltás. És addig a fejünkön fog ülni és röhög.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Próbáljon valaki meggyőzni, hogy bárcsak ne lenne igazam, de...
Meggyőződésem, hogy az Orbán lassan minden pártba, csoportba és mindenhova behelyezte vagy helyezi a maga aknaembereit. Csak annyi a feladatuk, hogy a felvetődő ötleteket, embereket, javaslatokat összeugrassza egymással.
""Ne állj szóba ezzel-azzal; Ne fogadd el ennek-annak a tanácsát, ötletét; Már nehogy ő vagy ő lehessen ez vagy az; Jelentkezzél te is ennek vagy annak..""
Minél több a mesterséges ellentét, egymással összeugrasztott társaság, az Orbán annál inkább képes a zavarosban halászni. Tipikus Machiavelli és főleg ért is hozzá.
Addig, amíg ezt nem látja be az ellenzék és nem lép át az Orbán feje és a saját árnyéka felett, addig halott a váltás. És addig a fejünkön fog ülni és röhög.
human
@namihami: A demokrácia már csak ilyen. Vitázunk, érvelünk. Ez időigényes és körülményes. A fidesz nem demokratikus párt, ezért nem küzd ilyen problémákkal.
PJProby
Lattmann jó ötlet! A Falus doktor kehes lovával még a Botkát is lenyomhatja.
adrenalink
Apa! Kezdődiiik... Bár, így még növekszik az esélye annak, hogy orbán koffeinmérgezésben megmurdeli magát:-)))
Nessy
Az az érzésem, hogy még magát a Jó Istent sem fogadnák el Orbán helyett. Elvégre, Orbán Isten előtt az első!Ezzel csak egy a gond, hogy a kb. 3 millió híve tudja biztosítani a 2/3-t is! Jól megcsinálták maguknak a választási törvényt Orbánék! Divide et impera!
quadrocopter
Szemeket nyitvatartani, egyedül a hibbantnak áll érdekében minél több embert láttatni jelöltként a baloldalon, a hatékony megosztás érdekénben!
bencemacska
Korán lépett színre Botka.
Nem tudom tévedett, vagy kiszámította. Nem ismerem őt.
Utána kénytelenek jönni a többiek, akiket - van idő bőven - OV és csapata sorban kicsinál!!!
adrenalink
@bencemacska: Nem nagyon kell erre orbánéknak rámozdulni, kicsinálják ezek egymást...:-(
bencemacska
@adrenalink: Annak ellenére OV nem tud lemondani a "Divide et impera" elvről! Az természetes közege!
adrenalink
@bencemacska: De, ha talál egy fajsúlyosabb ellenséget, ezt a témát ráhagyja eltakarító Szilárdra.
Egyébként Te is Latin-Amerikában jártál?:-)))))
bencemacska
@adrenalink: Sajnos sohasem jártam Ámerikában!!!
human
Nekem ezzel nincs bajom. Akár jól is elsülhet. Bár lehet, hogy csak a péntek miatt lettem átmenetileg optimista :D
adrenalink
@bencemacska: 17:10-re Latin-Amerikára csak azért kérdeztem rá, mert valamelyik nap "silber13" is írt valamit latinul "Pergető" trollunknak, amiből ő azt a messzemenő következtetést vonta le, hogy biztos Latin-Amerikában járt.:-))) Ennyit a trollok értelmi szinvonaláról...
bencemacska
@adrenalink: Nem olvastam ezt a szóváltást, tudatlan maradtam!
A latin mondásokat szeretem.
Off:
(Ennek az az oka, hogy a francia tanárunkat kivonták a forgalomból, a német tanárnak megtiltották a tanítást, az angol tanár csak oroszt volt hajlandó tanítani. Így a reál tagozatosok is latint kellett, hogy tanuljanak. Az én ellenállásom az volt, hogy csak a szállóigéket jegyeztem meg!)
wagabund
..."Újabb baloldali miniszterelnök-jelölt jelentkezett be"...

besszarnék, ha ez a faszi utcahosszal belőzné Botkát, meg a többi önjelöltet...persze csak egy pár hétig, mert annyi idő kell a fidesznek, hogy kicsinálják...
adrenalink
@bencemacska: Nem vesztettél semmit! Egyébként az "Európa negyedik legkorruttabb országa lettünk" cikknél megtalálod.
A mai fiataloknak még a magyar nyelvvel is komoly problémái vannak, nemhogy egy "holt" latin nyelvvel.
bencemacska
@wagabund: ma, 19:12

Miután éppen a Nemzetvédelmi (fidesz) Egyetem oktatója.
Szerintem jó fej.
...
wagabund
@bencemacska: asszem rosszul fogalmaztam...nekifutok másként..

ez az ürge pont alkalmas miniszterelnöknek is, nem csak jelöltnek...ha fideszes, azt meg pláne tűri Orbán, hogy bárki is próbálkozzon a fészekből...

változatlan véleményem, hogy eltapossák mint a legyet...egy picit hagyják, hogy érezze a törődést, aztán valahogy nem fog sikerülni semmi.(neki)

ki van minden találva. mindenre, mindenkire van forgatókönyv. ennek a forgatókönyvnek az írói nem kiscserkészek.

csak figyeld a történéseket...
wagabund
@wagabund: egy lényeges szó kimaradt... "azt meg pláne nem tűri Orbán"...stb..
bencemacska
@wagabund: ma, 21:27
Hát az biztos, hogy a Fidesz mindenkit "lekaraktergyilkol" , nincs kegyelem senkinek, kivéve, aki megosztja az anélkül szerteszét szabdalt ellenzéket!
Én már letettem a választások útján való változtatásról, de a remény hal meg utoljára! A tudatalattim még reménykedik, az eszem már nem!!!
gulyasgyula
Arra gondoltam én is vállalnám .. Mitől van -lenne nagyobb miniszter elnöki --ország vezetői gyakorlata mint nekem ..Nekem ráadásul koromnál fogva nagyobba tapasztalatom ..Hazudni megtanulok a többi meg jön magától ..Nem akarja még a valamelyikőtök jelöltetni magát ??? Most még van lehetőség ...Borostás pofa és kopasz fej kell hozzá ..
aremy
@gulyasgyula: ez a borostás diplomás kinézet olyan mint a diplomás piás mert ő csak bohém míg a kisember alkoholista egy szóval diplomás csöves a szentem??
justhpeter
@gulyasgyula: Egyetértek az önjelöléseddel, de szerintem Lattmann Tamás sem elvetendő, a szóba került jelöltek közül a legjobb, beleértve a Gazdaállatot is.
Manhattan
Ez hülyeség! Kifejezetten hangsúlyozta, hogy nem a baloldal, de az összes demokrata jelöltje kíván lenni. Ez azért máshogy hangzik,nem?
wagabund
@justhpeter: ha megborotválkozna, akkor egyészen jóképű, jómegjelenésű jelölt lenne..csakhát nincs aki szólna neki.
eugen4402
@Manhattan: Én örülnék neki, mert valóban "szűz kézre" lenne szükség, hogy megragadja a karmesteri pálcát, és levezényelje ezt a bűzös hangversenyt ("Augiasz istállójának kitakarítása")... Csak tudod, a zenekarban, a szólistákban nem bízom. Mert a szólamokat nekik kell eljátszani...
bencemacska
Még 10-15 Lattmann Tamás jelentkezhetne, biztos köztük lenne az igazi.
Meg kellene dolgoztatni a fidesznyikeket! Képzeljétek el mennyit kellene dolgozniuk, mire annyi emberre összegyűjtenék a lejárató anyagot!
gulyasgyula
@justhpeter: ..Komolyra fordítva nem tudom azt mondani hogy nem alkalmas mert nem ismerem de csak azért cserélni le Orbánt mert elég volta korrupcióból nem jó ötlet ..A következő kormány is korrupt lesz mint eddig mind ..Egyszer majd csak jön egy ismertebb jobb jelöltnek tünő valaki ..De abban is csalódhatunk mint én Gyurcsányba ..
bencemacska
@gulyasgyula: ma, 15:13
Javaslom hallgasd meg Lattmann és Bolgár beszélgetését ! 2017. 01.27 kb. 16.10.
www.klubradio.hu/bview.php?bid=archiv_n
bencemacska
@wagabund: ma, 12:23
Vajon miért ilyen lepusztult képet tett be a propi?
Eladott Ország
"Helyzet van, Viktor! Összeraktál magadnak egy tehetségtelenekből, elvtelenekből, dilettánsokból álló szervilis ­kommandót és egyre kevésbé működik a rendszer. Ebben az a jó – nem neked jó, hanem nekünk ­, hogy elkezdtetek kapkodni, a kapkodás pedig hibákat szül. A hibák pedig meggyőzik azokat is, akik eddig nem hittek benne, hogy érdemes és lehet is kormányváltásban gondolkodni. Kemény év lesz ez, Viktor. Nem csak nekünk, nektek is. Ideje lesz beizzítani a klimaxkórust, mert szükség lesz rájuk, ha megint meg kell védeni téged. Tőlünk. Csak szólok, hogy ne érjen nagyon váratlanul: az elvtelen, szervilis, de nem túlságosan okos emberek egyik jellemzője, hogy amint veszélyben érzik a saját személyes érdekeiket, úgy elfutnak, mint a kengyelfutó gyalogkakukk. Jó esetben. Nem olyan jó esetben ők fogják leghangosabban a fejedet követelni."
coni
A 8 Millió választóból legalább 10 ezren ismerik ellenzéki média híjján felmehet 11 ezerre is a szomszédaival, barátaival. Hajrá...
gulyasgyula
@bencemacska: ...Nem akarom neked azt hazudni meghalgattam a beszélgetést mert nem halgattam meg ,,.De bármiről is beszélnek egy beszélgetésből még nem ismerek meg egy embert ..A diplomája nekem semmit nem mond ..Ország vezetői képesítést sehol nem adnak ..Az ígéretekből 1990-óta már eleget halottam .. 1992-1998 2002-2006 még vették a fáradságot a politikusok és minden jót megígértek aztán mikor hatalomba kerültek minden el lett feledve és a saját zsebüket tömték ..Ma már nem is ígérnek csak Orbán leváltására hergelik a népet , nem ígérnek nyugdíj elemelést , béremelést stb ..Csak Ők jobbak lesznek mint Orbán ..Na ebben én már nem hiszek ..Egyet viszont tudok minden kormány váltást hatalmas adóemelések követtek az előző kormány rossz politikájára hivatkozva ..Akkor most azért váltsunk hogy más emberek lophassanak , csalhassanak ??? Ha még ráadásul beengedig a bevándorlókat mert nyalnak Brüsszelnek , IMF hitelt vesznek fel akkor én már nem érem meg a jobb világot ..Én se szeretem Orbánt de jelenleg nincs választási lehetőség ..A fiatalabbak össze -vissza beszélnek az idősebbek meg már lejáratták magukat ..
bencemacska
@gulyasgyula: Csak azt akartam, hogy egyenesben hallgasd meg, ne áttételeken keresztül!!!
Sok igazság van abban, amit írsz, de ha mindenki így gondolkodott volna az emberi fejlődés során, akkor még a fán lennénk. A fejlődés áldozatokat követel.
De OV klepto-, és még sok egyéb mániája még több áldozatot jelent.
Sajnos én is attól tartok nem érem meg a változást, de tenni már nem tudok érte!!!
gulyasgyula
@bencemacska: ... Nem szeretnélek megbántani de szerintem a fejlődés nem a ""Klepto és egyébb mániások"" lecserélése szolgálja ..Én úgy látom a HITELMINŐSÍTŐK, az IMF szakvéleménye alapján hogy korrupció ellenére az ország fejlődik ezt bizonyítja a kereskedő láncok bevétel növekedése is ..//A SPÁR 22 milliárdért bővít // az idén ..Ha Orbán a stadionok és a sport események helyett az országra költene az ellenzék akkor is utálná ami normális de én azért nem tudok a jelenlegi ellenzékbe olyat találni aki ""fejlődést ""szolgálná ...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.