Nagyon nem szép, hogy az ország problémáit egyesek egy olyan dologgal – az olimpiával – mossák össze, amely az elmúlt 120 évben mindig is nemzetegyesítő erőnek bizonyult – mondta az Origónak Kemény Dénes. Látva azt, ami ma Magyarországon a 2024-es budapesti pályázat körül zajlik, biztos ebben a kijelentésében? Most épp nem úgy tűnik, hogy az lenne. A mögöttünk lévő 120 évben ennek a kis országnak a fantasztikus olimpiai sikerei mindig egyesítették a nemzetet. A jelenleg zajló mozgolódásnál azt érzékelem, hogy az olimpiát mint ürügyet használják fel, amit nem tartok helyesnek. Az ezeréves magyar történelem egyik legfőbb jellemzője az volt, hogy a széthúzás végigkísérte az életünket. Egy kivétel volt: a sport. Nagyon sajnálom, hogy a sportban is érzékelhető ez a széthúzás, ami teljesen más dimenziót nyit. Hogyan éli azt meg, hogy Budapest olimpiai pályázata ennyire megosztó dolog lett idehaza?Először is az, hogy én a rendezés mellett vagyok, talán nem kérdőjelezhető meg. Ez teljesen...

Forrás: origo.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Ez igaz is lehetne, ha a magyar olimpiai rendezés vágyának bármi köze lenne a sporthoz.
Sok mindenről szól, de a sportról a legkevésbé. Hacsak nem úgy, hogy a hatalom sportot űz a lopásból.
Aki Én
Ez igaz is lehetne, ha a magyar olimpiai rendezés vágyának bármi köze lenne a sporthoz.
Sok mindenről szól, de a sportról a legkevésbé. Hacsak nem úgy, hogy a hatalom sportot űz a lopásból.
quadrocopter
A nemzethy, üres dumákat is el lehet felejteni, amióta stadionkényszeres idióta őstulok játszadozk az emberek terhére és pénzével, arra számítva, hogy majd jó nagyot leakaszt a família az olimpiából és az üres stadionoknak sem valami vonozó a látványa, azóta a lófaszt se érdekli a sport, csalk az ára, amit mindenki fizet, akár "szereti a focit", akár nem!
not me
Miről beszélsz, baszd meg!?
Már az egész világot nem egyesíti!!!
Az olimpia lejárt lemez.

MINDENKI DOPPINGOL!!!
Ki jól (nem bukik le), ki rosszul (lebukik) - ki a fasz kíváncsi erre?

Azt sem hiszem el, amit kérdezel, tetűláda!
RonaGyuri
ezt pirinyóm nagyon rosszul látod, a többi csak megpróbálta a hatalma érdekében kihasználni a sportot, de ez gonosz törpe magának és barátainak osztja szét az ország javait, a sportra való hivatkozással! =))
sokanvagyunk
Dénes, ez a "sport" nem az a sport - mert egy ország eladósítását nem nevezném annak, mert hogy nem egy nyereséges vállalkozás, az biztos.
Hari
"Az olimpiát mint ürügyet használják fel, és én ezt nem helyeslem". Tökéletesen igaz, ürügy az ország méretes problémáinak elfedésére(ez meg Rákosiėknak bejött), valamint termetes pénzek "baráti" lenyúlására. Egy országos sportbéli nagyságát nem az határozza meg, hogy rendelte vagy sem olimpiát . Különben is ebben is az anyagiasság uralkodik el és a sport, vagy a sportolók csak harmadrendű statiszták. Emlékeztetőül: Montreali most, 30(!) év után fizette ki az olimpia rendezéshez felvett kölcsön utolsó részletét. Dehát Kanada, mint tudjuk egy csóró ország hozzánk képest !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.