A lúgosítók Bibliájának számító, „A pH-csoda” című könyv szerzője, a többször elítélt Robert Young most úgy fest, a sitten fog elsavasodni – írja blogján a magyar internet jelenleg legnépszerűbb orvosa, Dr. Novák Hunor a BBC és a Business Insider alapján.

Három év börtön vár a lúgosítás atyjára, mert meghalt egy pácienseFotó: Pixabay

Naima Houder-Mohammed mellrákos volt, Robert Younghoz sodródott, aki elhitette vele, hogy a lúgosítástól fog meggyógyulni. A lány egy „pH Csoda Farm” névre hallgató intézményben több mint 3 hónapot töltött el, ahol Young főként intravénás szódabikarbónával kezelte, próbálta lúgosítani.

A lány hiteleket fölvéve, minden vagyonát felhasználva összesen körülbelül 77000 dollárt, azaz több mint 22 millió forintot fizetett ezért a kamuterápiáért a három hónap alatt. De nem csak pénzzel fizetett, hanem életével is, ugyanis állapota rohamosan romlott, és néhány hónapon belül, 27 évesen meghalt.

Robert Young nem először került a hatóságok látókörébe. Már kétszer is elítélték jogerősen, kiderült ugyanis, hogy engedély nélkül végzett orvosi tevékenységet: „dr.” Youngnak nincs valójában orvosi diplomája, PhD címét pedig egy hírhedt diplomagyárban vásárolta.

Teljes kamu a lúgosítás

A Magyarországon is népszerű lúgosító diéta alapvetése, hogy egyes élelmiszerek fogyasztásával (cukor, búza, húsok) a szervezet savasodik, és ez számos betegséghez vezet. Ez totális áltudomány, butaság – írja Novák Hunor.

Szervezetünk pH-ja étellel, itallal nem befolyásolható, az szigorú határok között mozog, főként a vese felelős a vér pH-jának egyensúlyban tartásáért. Azaz maximum a vizeletünket tudnánk savasítani minimális mértékben, miközben szervezetünk, vérünk, nyirokrendszerünk pH-ja állandó marad.

Az emberi hülyeség netovábbja, hogy savas kémhatású gyümölcsök, például citrom vagy narancs lúgosnak számítanak a diéta „elvei” szerint. Ez körülbelül annyira abszurd, mintha fagyasztóval próbálna valaki húst sütni.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
agnes200
Nem a lúgosítás a hülyeség, hanem azt hinni, hogy egy halálos beteget ezzel meg lehet menteni. És más a betegségmegelőzésre használt éveken át tartó tudatos táplálkozás, és teljesen más az, amikor valaki halálos beteg, és úgy próbálják diétáztatni kezelés helyett, ráadásul jókora pénzösszegekért.
Csizmás Kond
Az emberi szervezet képes önmagát rendbe tartani...csak a megfelelően kell táplálkozni.
hetöndöe
Ismét csak egy pénzéhes szélhámos került börtönbe,nem kár érte.Kb .10 éve próbáltak beszervezni egy ilyen lugosító bizniszne,ahol lúgos vizet árultak a hiszékeny embereknek.Inkább le sem írom a véleményem az ilyen hiénákról,akik más tájékozatlanságának köszönhetően pénzt csal ki tőle.
Dr plágium
A legnagyobb szemétség halálos beteg embereket gyógyulással kecsegtetni és elvenni a pénzüket. A legsebezhetőbb embereket csapják be, mert egy súlyos beteg ember mindent megadna a gyógyulásáért. Ők azok akik hinni akarnak a sarlatánoknak is (és persze néhány agy mosott)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.