A Propeller is hírt adott róla, hogy egy édesapa 15 ezres bírságot kapott, mert a budapesti szmogriadó alatt autóval vitte kezelésre rákos kislányát. 

Az apa elmondása szerint nála volt az a papír, ami igazolja, hogy aki kezelésre szállít valakit, az ilyenkor is mentességet élvez, de ez a rendőröket nem érdekelte.

Jogos volt a bírság, de egy ország állt ki a leukémiás kislány családja mellett
Fotó: police.hu

A 444.hu azt írja, utólag kiderült, hogy ha a dolog hivatalos oldalát nézzük, a rendőrök szabályszerűen jártak el, mert 

a vonatkozó fővárosi rendelet csak 2016 márciusáig mentette fel az orvosi kezelésre érkező autósokat a szmogriadó korlátozásai alól, a módosítása után ez a rész kikerült a jogszabályból.

Persze a rendőr eltekinthetett volna a büntetéstől, de ez már más lapra tartozik.

Rengeteg felajánlás érkezik

A család kálváriája megmozgatta az országot, a büntetést például mentősök dobják össze, de volt, aki jogi segítséget ajánlott. Akadt olyan is, aki kölcsönadná az autóját, meg olyan is, aki a lakásába fogadná a családot a kezelések idejére.

Renegetegen akadtak – főleg magánemberek, de akadt közöttük alapítvány is – akik szeretnének valamennyi pénzzel segíteni.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Mocskos, piszkos, aljas, tetű húzás volt a tehetségtelen pintérség részéről, külüönösen annak fényében, hogy az intézkedő rendőrre van bízva., alkalmaz-e szankciót, vagy csak figyelmeztet!

Bár csak a választásokra lehetne így összeültetni a magyarokat a teves gengszterizmus felszámolására, mint ebben az ügyben!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
quadrocopter
Az elaljasodás illiberália nemzethy erkölcse!
Lepényleső
A törvénynek megfelelő sajnos nem azt jelenti,hogy jogos.
cikicakk55
Érdekes,hogy mikor a migrik keresztül kasul mászkáltak az autópályán,még kíséretük is volt.nyugodtan mehettek.Azért sem kaptak büntit,mert Mórahalmon szétbarmolták az emberek kertjeit,tönkre tették a kerteket,felgyújtották a kerítéseket,megöltek kutyákat,nyakuk elvágásával riogatták az idős embereket.Ezt szabad volt.Erőszakolásért,garázdaságért,felfüggesztett, Az országunkba való betörésért,kerítés szaggatásért szintén nulla bünti. csak ezt az apukát kellett megbüntetni.Szégyelld magad pintér! (direkt kisbetű)
Edmond Dantes
Olajszőke Sanyi bá' egy szót sem szól? Legalább adna ki egy országos sms-t,hogy aki az öreg kocsijában a kisgyermekével rohan a kórházba,az szálljon át egy másik kocsiba,mert a perzekutorjai kíméletlenül lecsapnak.A törvény szigorával,ahogy a lézeres Lázárra.
csa-csa
csak filmekben segíti a rászorult embert a rendőr szirénázva, mondjuk egy kórházba.
gulyasgyula
@csa-csa: ...Ja az még a KÁDÁR korszakban volt ..80 km-en ment a rendőrkocsi a civil kocsi előtt szirénázva vitték a beteget ..84-éves még ma is él a Józsi bácsi ..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.