A paksi bővítés mellett érvelt a köztársasági elnök a Magyar Mérnöki Kamara húszéves fennállása alkalmából rendezett ünnepségen Budapesten – írja a hirtv.hu.

Áder szerint igenis szükség van atomerőművekre

Áder János beszélt arról, hogy a globális klímaváltozás új kihívásokat jelent a világ összes országának. Szerinte Magyarország jó úton jár, mert a gazdaság bővülése ellenére csökken a károsanyag-kibocsátás.

Az alacsony üzemanyagárak miatt azonban kormányzati lépéseket sürget.

Ha komolynak gondoljuk, ha komolyan vesszük a saját célkitűzésünket, miszerint a földfelszíni hőmérsékletet nem lehet két foknál magasabbra emelni, akkor igenis szükség lesz atomerőművekre. Nem lehet annyi fosszilis erőművet bezárni, és nem lehet annyi szélerőművet és naperőművet ma megépíteni, amennyi ki tudja váltani az atomerőműveket. Az atomerőművek gyors, azonnali bezárása nem reális, ha komolyan gondoljuk a kétfokos cél elérését.

93 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
Jancsika !! Épittess magadnak Csornán a 85-ös
föút mellé saját pénzedböl egy atomerömüvet...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nezelodo
A Paks II nem az energia igény ésszerű fedezésről, szól. Amikor a németeknél , ahol a napsütéses órák száma a miénkénél sokkal kedvezőtlenebb, és reggel hétkor már több energiát termelnek vele mint a jelenlegi paksi erőművünk, felesleges az asztalos atomtudósunknak arról polemizálni, mint az egyik zseni, szélhámos államtitkárunknak, hogy nem süt mindig a nap és nem fúj mindig a szél. A szél onnan fúj, hogy tovább kell gyarapítani a rabolt vagyonokat, ha bele is döglik az általuk oly nagyon szeretett hazánk és lakossága.
Jozefina
És akkor még van képe a környezetvédést a zászlajára tűzni!!! Legalább annyira vágja, mint az elnökséget!!! Fekülhetne egy szélkerékre!!!
papa.49
@Pergető: Kérdezd meg a Pécsieket mit is szólnának hozzá!!!
not me
Áder zöld, szuper zöld - vagy mégsem.

Áder nagyon buta, bamba arccal bír belenézni a világba.

Áder az egyik pillanatban farmerszerkóban áll az utcasarkon bambulva, a másik pillanatban öltönyben osztja az észt a világ vezetőinek a környezetvédelemről, amiben Áder János nem is hisz.
Áder János HAZUDIK!
Azt hazudja a világnak, hogy érdekli a környezetvédelem, holott egy kicsit sem érdekli.

Áder János egy SENKI.
Béla333
Csak úgy megemlítem, hogy egy nap, egy szél vagy egy biogáz erőműnek nincs olyan sugárzó hulladéka, amit vagy tízezer évig kell itt kerülgetni az unokáinknak!
Kíváncsi lennék, ha Felcsúton épülne az atomhulladék temető, mekkora támogatása lenne?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.