Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje adott interjút a Népszavának, aki szerint még legalább egymillió szavazójuk hiányzik a Fidesz legyőzéséhez. Szeged polgármestere kifejtette, hogy nem fél a választásoktól:

„hetet nyertem húsz év alatt, tudom, hogy meg kell küzdeni a bizalomért.”

Ellenzi az előválasztási csatározásokat, amit a magyar politikai élettől idegennek tart és csak egy nyertese lehetne: Orbán Viktor.

Hangsúlyozza, hogy nem a 2010 előtti világot akarja visszahozni:

„Teljesen új politikát kínáltam, amely akkor működőképes, ha mindenki újragombolja a kabátot.”

Úgy érzi, hogy jelenleg ő az a személy a magyar demokratikus oldalon, akitől legtöbben elvárják, hogy felkavarja az állóvizet és az asztalra csapjon:

„...hölgyeim és uraim, térjetek már észre. Ha ez így megy tovább, itt még a 14-esnél is rosszabb eredmény lesz, nemhogy kormányváltás.”

Biztos benne, hogy kényelmesebb lett volna továbbra is megmaradni Szeged polgármestereként, és számít a karaktergyilkossági kísérletekre is:

„...minden eszközt bevetnek majd ellenem, hiszen a Fidesz nem legyőzni, hanem megsemmisíteni akarja az ellenfelét. A több mint húszéves politika tapasztalattal keményen meg vagyok már edzve ahhoz, hogy tudjam, mit kell komolyan venni és mit nem. Egy dolgot mondhatok, akik a gyermekeimet veszik célkeresztbe, azoknak kitekerem a nyakát.”

Botka: akik a gyermekeimet veszik célkeresztbe, azoknak kitekerem a nyakát

(Fotó: Kovács Attila/MTI)

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
"Egy dolgot mondhatok, akik a gyermekeimet veszik célkeresztbe, azoknak kitekerem a nyakát.”

Akkor meg mit csodálkozik bárki is, ha én is azt mondom: ha olyan világot hoztak/hoznak létre a politikusok, amiben a gyerekeim inkább elmennek ebből az országból hogy keressenek egy élhető világot, akkor pártállástól függetlenül tőlem jót ne várjanak!
tothjani
Csakhogy jelenleg nem a választáson kell győzni!!
Az ellenséget a választásokig le kell járatni és erkölcsileg megsemmisíteni, amihez csak a Fidesznek van jelenleg megfelelő média birodalma.
Veleda
Világos, egyértelmű nyilatkozat. Botka is tudja, hogy minek néz elébe.
Eladott Ország
"Az biztos, hogy a propagandalapok teljes erőből bele fognak állni Botka kinyírásába, ha
komolyabbra fordul a helyzet. A fizetésükön túl is beleállnak, mert a túlélésükért fognak
küzdeni. Költségvetési források és irányított reklámbevételek nélkül öt perc alatt pusztulnának
ki, tehát elemi érdekük, hogy Botkával, vagy Botka nélkül, de a demokratikus baloldal soha ne
tudjon kivergődni a jelenlegi állapotából. A kormánynak pláne nem érdeke egy erős ellenzék, hiszen már mindenki nyakig sáros és nincs arra garancia, hogy egy esetleg Botka vezette ellenzék – amennyiben képes leváltani a jelenlegi kormányt – az eddig szokásos alkukkal (egyszer neked, egyszer nekem) büntetlenül futni hagyja a bűnbanda tagjait. Ezért nem bukhatnak. Én pedig úgy gondolom, hogy az ország érdeke nem egyezik sem a Fidesz­ KDNP, sem a jelenlegi baloldali pártok vezető tisztségeibe bebábozódott káderek, sem a propagandamédia napszámosainak érdekeivel."
nezelodo
Hogy a fenébe van az, hogy ez a fenyegetés az Orbánnal való találkozás után jutott eszébe?!
kukac50
A Fidesztől minden kitelik ezért tájékoztatásnak szánta.
dodóka
Tökös gyereknek tűnik ez a Botka ! Csak ne olyan balfaszokkal , mint Fodor Gábor, Lendvai Ildikó, vagy a többi kivénhedt MSZP-s múmia , akarjon kormányt váltani . Ha most sem sikerül, akkor végleg el lehet menekülni ebből az országból . Akkor lesz még itt észak korea.
Nessy
Pártunktól és kormányunktól semmi nem idegen, ha valakit le kell járatni, tönkre kell tenni! A pénzért és a hatalomért a kedves mamájukat is eladnák. A barátaikat, munkatársaikat már rég eladták!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.