A vártnál sokkal több, 6-8 ezer ember élt a BalatonÁtcsúszás lehetőségével, és kelt át a befagyott tavon szombaton – nyilatkozta Kardos Gábor ötletgazda az MTI-nek.

Fotók: több ezren sétáltak át a befagyott Balatonon

A nyári főszezont is túlszárnyaló tömeg lepte el az északi parti Badacsony és a déli parti Fonyód strandjait, az átcsúszás 5,2 kilométerre lévő két végpontját. Az átkelőkből, akik közül sokan különféle téli sporteszközökkel tették meg a távot, szinte élőlánc alakult ki a két strand között.

Fotók: több ezren sétáltak át a befagyott Balatonon

Nem szakadt be a jég senki alatt, csak esések miatt kellett segítséget nyújtani néhány indulónak – mondta Bagyó Sándor, az eseményt biztosító Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának (VMSZ) vezetője.

Fotók: több ezren sétáltak át a befagyott Balatonon

A badacsonyi starthelyről indulók az eligazítás mellett kaptak egy segélykérő telefonszámot, illetve egy ingyenes applikációt, amely megmutatja a mentésre indulóknak a hívó GPS koordinátáit.

Az eseményt 16 civil vízimentő biztosította, ők 18 óra körül hagyták el a terepet, miután lánctalpas járművel végigjárták az átkelés útvonalát, és nem találtak rajta senkit.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
Ez is verseny volt, időméréssel? Mennyi idő alatt lehet átcsúszni?

(Először úgy olvastam, hogy átúszás.)
levarosbukta
@CsipkeRózsa: Nem verseny, csak szórakozás. Másfél óra alatt átértek. Rengetegen voltak Fonyódon. Istentelen hideg volt, brrrr. Utálom a telet és a téli sportokat csak a család rábeszélésére mentem velük. De megfogadtam a feszület alatt soha többet! :) :)
Szókrakész
Csak a Duna jege ne fagyjon be így, mert annak az országra nézve súlyos következményei lennének.
Lepényleső
Nyilván,hiszen annyian nem tudnak úszni,mint sétálni.
Szókrakész
Így marha könnyű Jézust játszani.
Csinálják meg nyáron.
bakegya
@Szókrakész: NYÁRON IS MEGCSINÁLJÁK A BADACSONYI SINTÉREK-AKINEK NEM JUTOTT HELY A picsányi PARKOLÓJUKBAN tíz ezres csekkeket osztogattak ki a szélvédőjére azoknak akik CSAKKK AZ ÁROK SZÉLEKRE PARKOLTAK LE KIJELÖLT PARKOLÓK HIÁNYÁBAN!!!
BASZD MEG VICCTOR VAJDA A SINTÉREIDET !
ÍGY ERŐSÖDIK MAGYARORSZÁG!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.