A kormányok és az önkormányzatok négy években, Szeged száz években számolja az idejét – jelentette ki Orbán Viktor Szegeden, aki 19 fejlesztésről tárgyalt Botka László polgármesterrel.

Befejeződött a Botka-Orbán találkozó

(Fotó: Ujvári Sándor/MTI)

Egy hosszú és sikeres megbeszéléssorozaton vagyunk túl – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök, aki köszönetet mondott a meghívásért.

Mint mondta: a fejlesztéseket illetően akarategyezés van a kormány és a város között. Célként említette, hogy Szeged regionális központtá váljon. Véleménye szerint a helyi adottságok ehhez rendelkezésre állnak.

Lesznek az országnak olyan forrásai, melyeket a magyar gazdaság állít elő, és melyeket regionális központok kialakítására fordítanak – hangoztatta a miniszterelnök, aki megemlítette azt is: elvittünk az utóbbi években 25 milliárd forintnyi adósságot.

A kormányfő szerint

ideje kiépítene egy észak-déli tengelyt, és Szegedet összekötni Debrecennel és Miskolccal. Ez az M47-es négysávúsítását jelenti.

Fejlesztenék a Szeged-Makó vasútvonalat is, illetve arról, hogy a kormány támogatja a szegedi reptéri fejlesztéseket.

Megállapodtak egy nagy élelmiszeripari, gyáripari beruházásról, valamint egy 200 hektárnyi ipari park létesítéséről. Egy inkubátorházat is építenek, valamint támogatják Szeged „okosvárossá” fejlődését, több közlekedési beruházást hajtanak végre, a többi közt egy kerékpáros és gyalogoshíd építését – tette hozzá.

A város visszakapja a Mars teret, ahonnan a Volán autóbuszai máshová „költöznek”, mindennek költségét a kormány állja. A Széchenyi tér átalakul, mégpedig a világháború előtti állapotába.

Botka László Szeged polgármestere elmondta: áttekintették a város fejlesztési koncepcióját.

Jelenleg 104 építési projekt folyik a városban. A forrás az a 34 milliárd euró, melyet az Európai Unió és a város biztosít. Ma 19 további beruházásról tárgyaltak. Utóbbiak nem csak Szeged város érdekeit szolgálják, hanem erősíti Magyarországot is a régióban – fogalmazott.

A városvezető két projektet kiemelt:

az egyik nagy közlekedési program 40 milliárd eurós értékben egy új tiszai déli híd megépítése, illetve Szeged és Temesvár közúti összeköttetése.

Beszélt arról is, hogy jelenleg a szegedi lézerközpont műszaki átadása zajlik. A város emellett egy ipari park megvalósítását tervezi, ehhez kérték a kormány segítségét.

Egy élhető város akkor élhető, ha szolidaritás is van, vagyis mindenkinek jut a fejlesztési forrásokból – fogalmazott a polgármester, aki egy új, államilag támogatott bérlakás-felújítási programot szorgalmazott szegedi minta alapján – közölte a hirado.hu.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

troll5
M47?! Hmmmm! Az hamarabb lesz mint M44???
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
krumpli
Ukáz kiadva ! Keverd a sz@rt a baloldalon, különben nem kap pénzt a Városod ! :D :P
Cefi
A kézfogás után Botka megszámolta az ujjait? Vajon mind megvan? Esetleg a jeggyűrűje?
Zeta
Ha elhiszed, amit én hazudok, én is elhiszem , amit te hazudsz!
Kezet rá!
verőce21
Kitömtük pénzzel a tanácselnököt, pardon Polgármester urat, hogy legyen kedve "folytatni".
Eladott Ország
"Még mielőtt valaki elfogultsággal vádolna, annak elmondanám, hogy Agyarország legalább
kétharmada még nyíltan is kizárólag őt imádja. Lappangva persze még ettől is sokkal többen. A súlyos demenciában szenvedők kivételével, szinte az egész ország. És ennek az irtózatos
szimpátiának a legtöbben még azzal is nyomatékot adnak, hogy atyus arcmása ott függ mindnek a hálószobájában. Persze kép ide vagy oda, az én atyuskámat nálam jobban akkor sem szereti, szeretheti senki. Ezt az érdek nélküli imádatot az én atyuskám azzal viszonozza, hogy néha­ néha beavat egy ­egy titkába. Így tudom azt is, hogy az élcsapat meg az élmunkások, az emberi nem legesleg javai, a főszamaritánusok legnagyobb főgéniuszai, még békemenetet is szerveztek atyuska mellett, nem is egyszer, hogy a maradék, aki véletlenül nem atyusra voksolt, az is megszeresse ezt az embernek óriás, nagyformátumú valóságos istenembert."
elnyomott
Ha nem kezdődik azonnal Botka karaktergyilkolása, akkor megvette kilóra.
Cefi
"A konferencia olyan fontos emberek gyülekezete, akik egyedül nem tudnak tenni semmit, de együtt el tudják határozni, hogy nincs mit tenni."
troll5
M47?! Hmmmm! Az hamarabb lesz mint M44???
quadrocopter
Ó...istenkém, azt hittem, hogy hajókötél van a nyakában! Szar napom van.

@Eladott Ország: " Agyarország legalább kétharmada még nyíltan is kizárólag őt imádja..." - ez honnan van?

Csak azért, mert akkor nem 27 % voksolt volna a hordára!.
nyanya001
Egy frászt vette meg kilóra !
A szegedieket akarja megvenni, népes város, ígért fű fa virágot,
ezzel a választók kegyeit keresve.
Hogy mégis miért olyan fontos akkor ez a látogatás Orbán Viktornak? Például azért, mert 2014 óta csak elvétve nyert fideszes színekben bárki is időközi választásokon. Országgyűlési képviselő választáson pedig egyáltalán nem sikerült narancsos politikusnak bejutni a megüresedett parlamenti helyre. Ezért is veszítette el a kormánypárt a kétharmados többségét. Így valós helyi értékénél jóval nagyobb fontosságot tulajdoníthattak a Fidesz párt- és propaganda központban a dunaújvárosi önkormányzati képviselői voksolásnak. Az elmúlt időszakban jószerivel csak Pakson tudott nyerni a fideszes jelölt, de úgy, hogy például a szocialisták, akik 2014-ben még labdába sem rúghattak, legutóbb alaposan megszorongatták a kormánypárti jelöltet.
Az elemzők szerint most van esélye a fideszes jelöltnek a győzelemre, de elsősorban a baloldal már szokásosnak nevezhető megosztottsága, és egymás közötti belharcai miatt. A dunaújvárosiakat minden esetre uszoda ügyben elgondolkodtathatja, hogy miközben a tavalyi országgyűlési választások előtt Orbán Viktor fűt-fát és persze egy 4 milliárdos uszoda beruházást ígért a veszprémieknek, kihangsúlyozva, hogy az eredménytől függetlenül megkapják a létesítményt, azóta sem történt egyetlen kapavágás sem. Nem újult meg a királynők városában található toronyház sem, amit szintén megígért a kormányfő.
nepszava.hu/cikk/1095546-orban-igeretei-es-ami-megvalosult
quadrocopter
Jéééé...hogy változnak az idők, Kövér kirándult S.tarjába, befenyegetni a helyieket, ha nem a horda győz, most meg Orbán sétál el Szögedre, hogy egy jó arcot mutasson az Mszp-s fellegvárban!
Amúgy a főgengszter ígéreteinek csak akkor lehet hinni, ha már az első renováláson is túl vannak az építmények!
nyanya001
@quadrocopter: Meg majd akkor ha a a kecske legel a sírján.
Yoda69
Bar a kotelet latnam igy a nyakaban mint a saljat.
Eladott Ország
@quadrocopter: kolozsvaros.com/2017/01/03/az-en-istenkiraly-vitya-atyuskam/
Ez csak egy irónikus szófordulat, a fidesz számtan szerint. Az én Istenkirály vitya atyuskámból.
papa.49
@nyanya001: a 17.45. re nagyszerű kép))))))))
a 19.31. re Ígért már mindenütt, mindent de semmi nem lett belőle se Szolnokon, se Kecskeméten, ezeken a helyeken sokat járok, és semmi változás!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.