Nyugat felől mindenhol beborul az ég. A nap első felében főleg északon, északnyugaton lehet kisebb havazás, majd délután egyre többfelé várható csapadék: északon döntően havazás várható, másutt a havazást ónos eső, délen délután eső válthatja fel.

A déli, délkeleti szelet a Dél-Alföldön és az Észak-Dunántúlon élénk széllökések kísérhetik. A hőmérséklet kora délután és késő este egyaránt -1 és -7 fok között valószínű, de kora délután a déli országrészben helyenként 0, +1 fokra számíthatunk.

Figyelmeztetés!

Az ország északi felében kialakulhat időszakos gyenge havazás, majd délelőttől nyugat felől főként a Dunántúlon már előfordulhat helyenként időszakos kisebb ónos eső. A csapadék intenzitásának növekedése a délutáni óráktól valószínű. Kedd éjfélig az Északi-középhegység térségében lepel-5 cm hó valószínű, de főként Nógrád megyében, illetve Pest megye északi részein 5 cm feletti hó is hullhat.

Az ország döntő részén jelentős mennyiségű ónos eső várható a kedd délutáni, esti óráktól az éjféli órákig. Az igen jelentős 5 mm körüli ónos eső a kb. Pécs-Budapest vonala térségében valószínű!

Hideg

A reggeli órákra mindenütt -15 fok fölé emelkedik a hőmérséklet.

A derült területeken foltokban kialakult sűrű zúzmarás köd napközben fokozatosan megszűnik. A rétegfelhőzetből, ködből gyenge hószállingózás, ónos szitálás előfordulhat a déli órákig.

(met.hu)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
A közútkezelőt is értesítették erről ?
Nehogy ne tudjanak róla...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.