Csütörtökön hozzánk látogat Vlagyimir Putyin orosz kormányfő, akinek útját a legszigorúbb biztonsági előírások, ezek érdekében pedig rengeteg titkolózás övezi majd.

Putyin gépe vagy Szlovákia, vagy Szerbia felől lép be a magyar légtérbe, ahol ekkor teljes légtérzár lesz érvényben. Az orosz elnök gépét, a NATO különengedélyével a magyar légtérben a Honvédség Gripenjei is kisérni fogják.

Több repülővel érkezik Putyin, akit még kifütyülni sem lehet

Oroszországból két-három Il–96–300 típusú gép száll fel aznap: különböző repterekről, különböző időpontokban. Nem tudni, hogy melyiken ül Putyin.

A landolás után az orosz elnök biztonsági főnöke dönti el, hogy az előzetesen egyeztetett útvonalak közül melyiken jön a konvoj Ferihegyről a belvárosba.

Még kifütyülni sem lenne szabad

Szigorú zár alá veszi a Terrorelhárítási Központ a Parlament tágabb környékét is február másodikán, a kordonon csak az ott lakók juthatnak majd át, és elszállításra kerülnek a gyanús személyek, autók, tárgyak.

Csakhogy az Együttnek érvényes területfoglalási engedélye van a Kossuth tér és az Alkotmány utca sarkára, ahol este hattól tüntetni akarnak az orosz elnök és Orbán Viktor szövetsége ellen. A sípos tiltakozást mindenképpen meg akarják tartani, a TEK bejelentett zárja ellenére.

A TEK parancsokának levelet írt Szigetvári Viktor, az Együtt pártelnöke. Ebben megjegyezi, hogy

a területfoglalási bejelentésünk minden törvényi előírásnak megfelel, mindezt a rendőrségi visszaigazolás is elismeri, kifogással pedig a január 9-án tett bejelentéssel kapcsolatosan senki sem élt. A tüntetéshez való alkotmányos jogunk gyakorlását nem írhatja felül egy TEK-szabályzat.

Juhász Péter alelnök azt írta: Jogszerűen a TEK nem zárhatja le a tüntetés helyszínét, ezért mindenképpen ott lesznek, „akkor is, ha vízágyúkkal próbálnak megakadályozni ebben.”

(444)

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szókrakész
"Több repülővel érkezik Putyin"

Hát nem egy darabban hozzák?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
qxy
Nem tiltakozni meg tüntetni kell kérem. Jöjjön el kell buktatni Orbánt és mehet vissza Putyin Kirángatni a kormányt, a főügyésszel, a törvény embereivel az utcára és szó szerint agyon verni. Mert mi egy igaz országot akarunk. Nem elég indok?
nevemnick
Talán már a Déli Hadseregcsoport szálláscsinálóit is hozza?
Jól nézünk ki...
Eriksson
Én úgy gondolom és biztos vagyok benne, hogy még sokan vagyunk így, hogy egy másik ország első számú vezetője megérdemel némi tiszteletet, még ha egyébként nem is tetszik a személye.
Na de ennek belátásához intelligencia is szükségeltetik. Mégis mit várhat el a józanul gondolkodó egy balhés, kokszos bandától? Nem az ország jó hírét fogják ezzel a tettükkel öregbíteni a világ közvéleménye előtt.
elnyomott
Ezt a hősiességet inkább Orbán ellen kellene tartogatni, a rossz intézkedései miatt.
nevemnick
@Eriksson: ez van, ha egy semmi kis párt okoskodik. Az egyik ,,prominens" tagja itt lakik a városunkban, általában csak a sz@rt keveri. Mivel független polgármestere és civil többségű önkormányzatunk van (ebből egy fideszes és egy maszopos) annyit kapunk (nem jóindulatot) a kormánytól, hogy belegebedünk.
Ez az egy amihez az a karót nyelt Szigetvári és bandája ért.
Szókrakész
"Több repülővel érkezik Putyin"

Hát nem egy darabban hozzák?
Szókrakész
"Oroszországból két-három Il–96–300 típusú gép száll fel aznap: különböző repterekről, különböző időpontokban. Nem tudni, hogy melyiken ül Putyin."

Vonattal jön.
Pergető
Valaki szánja már meg ezeket a szerencsétleneket és adjon nekik csörgő sipkát! Bohócnak az dukál! Ja és nem tudnak fütyülni! Azért is vonzódnak a saját nemükhöz, mert alapból rossza a fütyülőjük!
Szókrakész
Az összes barom Együttes fütyülős(nem pálinka) tüntető miért nem fokozza?!?!?!
Azonnal zárják el otthon a gázt, a fűtést, a...
Járjanak kerékpárral. Vagy külön csak amerikabarát arab olajból előállított üzemanyagot tankoljanak!
Ezzel is tiltakozhatnak Putyin és Oroszország ellen!!!
Pergető
Az Együtt bebizonyította, hogy az agyhalál után is van élet!
Eriksson
@nevemnick: Nyugodt, ésszerű politizálással többre mennének.
Eriksson
@Szókrakész: Mint annak idején Kádár János. :)
verőce21
Elege van már a Budapestieknek mindenféle sz@r miatt lebénítják az egész város forgalmát. Kaotikus állapotokat lértehozva a közlekedésben.

Már többször felvetettem egy új főváros építését valahol a Csepel-sziget déli csúcsánál, Székespentele névvel. (Ötödik fővárosa lenne Magyarországnak, és a régi Dunapenteléhez is kapcsolódna.)
Kezdetben elegendő 15-20 minisztériumi épület zöldmezős beruházásban, a szolgáltató cégek, piacok, éttermek, fodrászok, műkörmösök rohannak majd utánuk. Fogadják ott a küldöttségeket, városi maratonfutókat, tüntető felvonulásokat, stb.
Szókrakész
Szigetvárikám!

Elgondolkodtatok már azon, hogy az EU-s oroszok elleni bojkott az üzemanyagra, gázra nem terjed ki?
Na vajon miért?
Azért erre még a németek is odafigyeltek, hogy ne legyen mini jégkorszak náluk a télen.
Nektek fel se tűnnek az ilyen álságos kamu intézkedések?
Ami nem is az oroszokat sújtotta igazán, hanem az európai termelőket?
Ráadásul amerikai parancsra tette mindezt Brüsszel.
És mit ad isten, Amerika nem bojkottált, hanem azonnal magáévá tette a kialakult vákuumot.
Sőt még Izrael is azonnal hatalmas üzleti rést kapott. Ki is használta egyből.

De mint látom, ezek megértéséhez ti olyan sötétek vagytok, hogy...
Szókrakész
És ráadásul pont ma találtak egy 50 kilós bombát BP-n.
Na ebből mi lesz?!?!
Pergető
@Szókrakész: Ideje volt Putyinnal szorosabbra fűzni a viszonyt a júróidiótákkal szemben, mint Merkel, meg Schulz! Normális, nagy formátumú, nemzeti érzelmű politikus. Most az ő oldalára kell koncentrálni és Trumpra! Ők ketten felszámolhatják a liberális majomhadat!
Szókrakész
@Pergető: Nehéz lesz mert ezek osztódással szaporodtak előtte.
Látod milyenek.
Trump bármit tenne, azonnal keresztbe tesznek neki.
Igaz ez amerikai érdeket is sért, de hol foglalkoznak ezek a néppel?!?!
Mindig is a mocskos komcsi diktatórikus világuralmi szerepük volt a lényeg.
A nép tőlük meg is halhatott.
Tette is vagy 160 millió ember miattuk.

Ezeket nem hatotta meg.
Eladott Ország
Nem akkor kell fütyülni ha repül, hanem akkor amikor az anyaföldre teszi a lábát.
"Mi van ilyenkor? Ki a búvalbaszott büdös franc ez a Putyin Vlagyimir, hogy TEKstületileg össze kell szarnunk magunkat az érkezésétől, hogy úgy kell tennünk, mintha az atyaúristen szállt volna le kegyesen hozzánk, földi halandókhoz? Miért nem lehet a helyén kezelni ezt a keserves látogatást, miért kell a két évvel ezelőttinél is nagyobb segget kerekíteni ennek az illiberális pofavizitnek? (Nem ide tartozik, csak hangosan gondolkodom: feltételezem, hogy ha a 2015-­ös randevú 43 millió forintba került, akkor az idei, az unortodox pénzszórásra való tekintettel legalább a duplájába fog kerülni.) Szopnak, nyalnak, gombot varrnak,(Hofi után szabadon) motoznak és elszállítanak mindent és mindenkit, aki/ami gyanús. Aki helyben lakik, talán átjut a kordonon, ha nagyon muszáj neki. Hajdu János intézkedése – amely ellen őintelligenciája szerint jogorvoslatnak nincs helye – nem meglepő, de legalább kicsit sem mulatságos
Pergető
@Szókrakész: A kommunizmusnak 100 millió áldozata volt, de amíg a holokausztnak hetente van emléknapja, ezzel nem sokat törődnek!
Szókrakész
@Pergető: Összességében 160 millióra teszik az áldozatok számát.
A sok forradalmukkal, ...

Az is túlzás, az emberiség szemenköpése, hogy csakis a holokausztnak van emléknapja.
És az amerikai, közép- és dél-amerikai indiánok, az afrikai népek, catharok, inkvizíció, európai vallási tisztogatás, telepesek, a horvátok szerbek elleni holokausztja vatikáni parancsra a II. VH idején, a kanadai indiánok, ausztrál őslakosok, a palesztinok elleni...
simmering73
Érdekes, hogy ezek a diktátorok milyen beszariak.
huKKK
Vlagyimír apuka, lánya szüliapjára küldi sok szeretettel ezt a dalt Juhász Péter feldolgozásában:
m.youtube.com/watch?v=CB8F8g1-4Uw#
huKKK
Juhász Péter butaságokat beszél. A terrorelhárítás és a személyvédelem egy szakma. Ha szakmailag állna a kérdéshez akkor a TEK - et a szigorúság hiánya miatt bírálná. Péter szempontja a személyes szimpátia/unszimpátia. Nem objektív. Neki nincs érzéke a családvédelemhez sem. Saját kis családját sem akarja megvédeni a terrortól, a kapcsolatait bomlasztó erõktõl. Önmagát is pusztítja. Miért szurkoljak neki a legújabb hobbijához, hogy saját fütyülõje mellett még másokéval is fütyülni akar?
Jozefina
A képet alaposan megnézve eléggé ragyásodik, öregszik az orosz kisvezér. És eléggé gondterheltnek látszik.
Egyébként nagyon túlzottnak tartom a személyi védelemre hivatkozva ekkora rumlit csapni, mint amekkorát a TEk tesz.
Juhászéknak meg igazuk van. Harcoljanak azért, ami törvényesen jár nekik. A bak az, hogy ezért küzdeniük kell, mert a törvényeket nem ők sértik meg!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.