Bojkottálná a Heineken termékeit a Jobbik. Magyar Zoltán, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője keddi budapesti sajtótájékoztatóján felháborítónak nevezte a marosvásárhelyi táblabíróság pénteki jogerős döntését, amellyel betiltotta az Igazi Csíki Sör gyártását. Az Igazi Csíki Sör gyártóját a Heineken Románia perelte be, mert úgy vélte, hogy eltulajdonították szellemi tulajdonát.

Magyar Zoltán elmondta, ebben a vitában már van egy uniós döntés, amely éppen a Csíki sörnek kedvezett. A Jobbikot meglepte, hogy a román bíróság figyelmen kívül hagyta ezt – tette hozzá.

Az ellenzéki politikus a magyar néppel szembeni arrogáns lépésként hivatkozott a döntésre és azt is szóvá tette, hogy a Heineken egy korábbi beadványában Székelyföld létezését is megkérdőjelezte.

Magyar Zoltán jelezte azt is, hogy támogatják Salamon Zoltán, a hungarikum bizottság erdélyi tagjának felvetését, miszerint legyen hungarikum a Csíki sör. Noha ez a román bíróság döntését nem írja felül, komoly jelzés lenne arra, hogy Magyarország kiáll a termék mellett – magyarázta.

A jobbikus politikus értékelése szerint a bojkottal nyomást lehet helyezni a multinacionális cégre. Egy üveg Heineken kannába öntésével szemléltette, mit javasol azoknak, akiknek otthon van készleten a sörből.

(Forrás: MTI)

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Ma láttam facebook bejegyzést...a lényege az volt, hogy miért a sör betiltása a fontos miközben rombolják az oktatást...a sok agymosott faszkalap egyből elkezdett libsizni aztán kiderült, hogy a levél alkotója egy erdélyi lány aki arra gondolt hogy az erdélyi iskolákban a román kormány szüntetgeti meg a magyar nyelvű tagozatokat...aztán a libsizés átváltott mélymagyar együttérzésbe...SZÓVAL...Ha azt kritizálod, hogy a saját hazádban veri szét a qrbán az oktatást akkor libsi vagy ha kritizálod, hogy erdélyben veri szét a román kormány akkor meg hazafi. Szánalmas banda.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
eszegfu
@Csizmás Kond: 16:19 Igazából a pontos körülményeket nem tudjuk, csak ami a hirben van, de az igaz, hogy ahol pénz van, ott a "hatalom" is. Az meg aztán szinte teljesen mindegy, hogy "bezáratja", vagy felvásárolja... igy is, ugy is "eltünik" valami a hazai termékek közül. Az is tény, hogy nálunk ez előbb bekövetkezett, mint a románoknál. Ha csak a csokoládé gyárakat, vagy a tejfeldolgozó üzemeket nézzük... az előbbiek már a jó ég tudja hányadik tulajdonost "váltottak" (Suchard, Stollwerck), mig a Danone az utóbbi üzemek tulajdonosai lettek, ezzel együtt jónéhány magyar termék is a süllyesztőbe került. Aztán a Heineken megvette a Soproni Sörgyárat is. Tulajdonképpen nem is tudom miről beszélünk, amikor "magyar" termékeket szeretnénk gyártani, és ezekkel "betörni" akár a keleti piacra, de közben tőkehiány miatt lassan az összes üzemet külföldinek adják el?! Véleményem szerint először a jobbikos polgármesternek ez ellen kellene tiltakoznia -- mármint az itthoniak miatt -- nem pedig "beledumálni" a románok ügyeibe. Végső soron "magyar" vállalkozás létrehozását, vagy megóvását is támogathatná ott helyben... nem?!
nyanya001
Nincs korrupció, , csalás, hazudozás, mutyi,
nálunk kérem Heineken ügy van.
Nagy nagy gratula ...
Csizmás Kond
@eszegfu: Az eladás más, de itt ha jól tudom arról van szó, hogy a román törvényszék tiltatott be egy helyi vállalkozást egy külföldi cég javára.
Naszóval amikor a saját országod bírósága is ellened fordul akkor már nagyok a bajok.
Az ok állítólag a sör megnevezésén van tehát pitiáner dolog miatt...
verőce21
Nem igazán értem a sörivókat. Mert nyáron a legnagyobb hülyeség sört inni, csak elbágyaszt az amúgy is bágyasztó melegben. Télen meg minek sört inni? :)
eszegfu
@Csizmás Kond: 8:45 Értem én a gondolatodat... de azt nehezen tudom elfogadni, hogy egy biróság "elfogult" lenne. Pont ezért is irtam: nem tudjuk a pontos körülményeket, tehát nem tudjuk a döntés indoklását sem, mint ahogy még mindig nem értem: miért is dumál bele, ahelyett, hogy a saját települése dolgait igyekezne jobbá tenni?!
eszegfu
@Szókrakész: 16:09 Ezt én nem tudhatom...tul "földhöz ragadt" vagyok, azt hiszem el, amit látok... főleg, ha "dugdossák" őket! Sajnálom, de amig nem vagyok valaminek a "tanuja", addig az ehhez hasonló hireket én meglehetősen kétkedve fogadom. Én is tudni vélem, hogy Mészáros O.V. strómanja, de hiába vannak "ráutaló" jelek, ez gyakorlatilag nem bizonyitható... legalábbis tudomásom szerint.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.