Kedd délig mintegy 50 olyan esethez hívták a mentőket, amelyek a csúszós utak és járdák miatt történtek. A szokásosnál 15-20 százalékkal több hívás érkezik, amikor az ónos eső miatt csúszósak a járdák – írja az Origo.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője szerint ez most sem lesz másképp: a mentőszolgálat már kora reggeltől sok riasztást kapott, főleg a főváros budai oldaláról.

Nemcsak idősek, hanem fiatalok is elestek, lábtörést, kartörést, esetleg fejsérülést szenvedtek

– mondta Győrfi Pál.

Több olyan közlekedési baleset is történt, amelyeknél a jeges úttest is közrejátszott. Ilyen időben a mentőautók is lassabban haladnak, de igyekeznek mindenhová a lehető leghamarabb odaérni.

A kommunikációs vezető azt tanácsolja az időseknek, hogy a halasztható elfoglaltságaikkal, ügyintézéssel, bevásárlással várjanak addig, amíg jobbra fordul az idő, mert most egyetlen lépés is elég lehet az eséshez. A fiatalabbakat pedig arra kéri, hogy segítsenek az idősebbeknek a csúszós szakaszokon, lépcsőkön.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
www.decathlon.hu/arpenaz-100-csuszasgatlo-id_8301747.html
Ha csúszósak maradnak utak és járdák ARPENAZ 100 CSÚSZÁSGÁTLÓ talp viselése javasolt a Putyin elleni tüntetéshez, ja és síp.
cs.n.
Veszélyes az, főleg lépcsőn. Anyám is így szenvedett egyszer gerincsérülést, éjszaka ónos eső esett, aztán reggel hanyattvágódott a lépcsőn, mikor kilépett a házból.
verőce21
@Eladott Ország: Norvégiában, Tromsöben ilyenekben járkáltunk. És meglepő, hogy még a norvégeknek sincs mindenkinek, pedig az év 4 hónapjában alapvető "közlekedési tartozék"

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.