A grafológiai vizsgálat kizárta, hogy meghamisították az ügynökmúlttal gyanúsított Nobel-békedíjas volt munkásvezér, későbbi államfő, Lech Walesa beszervezésére utaló dossziét – közölte kedden a lengyel Nemzeti Emlékezet Intézete (IPN).

Állítják, a 235 lapnyi szakértői vélemény alapján egyértelműen leszögezhető:

az együttműködési nyilatkozaton, nyugtákon, több tucat kézzel írt jelentésen Walesa kézírása szerepel.

Az IPN tavaly februárban hozta nyilvánosságra Walesa terjedelmes beszervezési és munkadossziéját, amely az 1970-ben aláírt együttműködési nyilatkozatát, valamint az 1976-ig a kommunista belbiztonságnak (SB) adott jelentéseit és saját kezűleg aláírt bevételi nyugtákat is tartalmazza.

Walesa azóta többször hamisítványnak minősítette az iratokat. Az IPN ügyészi osztálya ennek nyomán – a volt elnököt kompromittáló dokumentumok nyilvánossá tétele után néhány nappal – nyomozást indított, hogy kiderítse, az SB tisztviselői anyagi haszonszerzés céljából tényleg hamisították-e a Walesára vonatkozó dokumentumokat. A grafológiai vizsgálat ezen eljárás része volt.

Walesának az 1980 után (a Szolidaritás megalapítása után) betöltött szerepét firtató újságírói kérdésre válaszolva az IPN elnöke, Jaroslaw Szarek elmondta:

a lengyel független szakszervezet egyik alapítója a 80-as évektől nemcsak Lengyelországban, hanem az egész világon jelkép volt, II. János Pál pápa mellett ő volt a leghíresebb lengyel. Ezt a tőkét azonban nagyon gyorsan szétforgácsolta, az önrombolás útjára lépett, a múltjához való rendezetlen viszonya miatt mára teljesen elveszítette tekintélyét

- vélekedett Szarek.

(forrás: MTI)

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
@Szókrakész: Ez tetszett, de nem elég. Ki volt még ügynök ? Windisch-Graetz, báró Wesselényi, Hunyadi János, Dózsa György ?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
wagabund
erre mondják, hogy a becsületnek annyi..egy újabb táblát kell leverni a dicsőségfalról.
Szókrakész
Ezer éve bizonyított, hogy amerikai beépített volt.

Már csak azt kell elismerjék, hogy II. Jancsi Pali 90 millió dollár CIA pénzt vitt Lengyelországba a rendszer megbuktatására és Lech Walesa támogatására.
Nem véletlen választották pápának a volt SS tagot.
És a lengyelországi látogatása során a szeretet mellé a CIA pénzt is szórta a "forradalmároknak".

Ratzinger is SS tag volt.
Kurt Waldheim is SS tiszt volt, de ez mégse volt zavaró az ENSZ főtitkári megválasztásához.

Obama a 80-s években Moszkvában volt cserediák, akkor kapta a komcsi ügynöki kiképzést.
Gorbacsov detto nyugati, szabadvakoló ügynök volt.
És sorolhatnánk.
Hosszú a lista.
quadrocopter
@Szókrakész: Jó lenne értelmezni is az írást, mi?

"Az IPN tavaly februárban hozta nyilvánosságra Walesa terjedelmes beszervezési és munkadossziéját, amely az 1970-ben aláírt együttműködési nyilatkozatát, valamint az 1976-ig a kommunista belbiztonságnak (SB) adott jelentéseit és saját kezűleg aláírt bevételi nyugtákat is tartalmazza."

Ergo a lengyel állambiztonségiak már a '70-es években együtt dolgozak volna a jenkikkel?
ismét gurítasz egy baromségot, mert menőzni akarsz a maflácska és hazug ismereteiddel!

Aproposz: Gorbacsovra és Obamára vonatkozó anyag hol található? Összekeverted Leninnel!
Sánta kutya effektus?
justhpeter
@Szókrakész: Ez tetszett, de nem elég. Ki volt még ügynök ? Windisch-Graetz, báró Wesselényi, Hunyadi János, Dózsa György ?
quadrocopter
Akkorákat mesél ez a madár, hogy elképesztő, rendszeresen belefűzi a hamis illizióit, de tényként tálalja!
Eladott Ország
Nincs új a nap alatt. Csak úgy mint nálunk.
lusta
Ez az ügy már a kilencvenes évek óta ismert volt. Maga is megemlítette, hogy volt egy-két irat, amit aláírt. Mikor elnök volt, az aktái eltűntek, csak a dossziá maradt meg. Kiszczak halála után kerültek elő a duplikátok.
Pálinkafőző Rézüst
@Horizont: vagy ott is Finkelstein (és Birnbaum) papa a politikai tanácsadó... Ő a nagymestere ennek a típusú aljas, sunyi, hazug karaktertámadásoknak. A mi kis zsebhokis tohonyánknak is állandó főtanácsadója... És látjuk is a következményeit...boáááááááááá...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.