A kormány mindenáron csökkenteni akarja a munkanélküliek számát, ezért kizárja a nyilvántartásból az egészségügyi okokból munkára alkalmatlan embereket, és ezzel megfosztja őket a nyomorult, 22 800 forintos segélytől is. Az LMP információi szerint a Belügyminisztérium nyomást gyakorol azokra a munkaügyi központokra, amelyek álláskeresőket tartanak nyilván, miközben vannak „betöltetlen” közmunkásálláshelyeik. Az ellenzéki párt szerint a munkaügyi központoknak egy korábbi kormányhatározat alapján törölniük kell az egészségügyi okból nem foglalkoztatható embereket az álláskeresők nyilvántartásából, aminek következtében az érintettek az egyetlen bevételi forrásukat jelentő foglalkoztatást helyettesítő támogatástól is elesnek. Szél Bernadett, az LMP társelnöke közleményében emlékeztetett rá: egy tavaly nyári, a mentális, szociális vagy egészségügyi okból foglalkoztatásba be nem vonható álláskeresők foglalkoztathatóságának növelését szolgáló, 2016. évi kormányzati intézkedésekről szóló...

Forrás: 168ora.hu
Feltöltő: Manhattan
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
Törlik a nyilvántartásból az egészségügyi okokból nem foglalkoztatható munkavállalókat. Egyszerűen eltüntetik a rendszerből! Ennél talán még a tarkólövés is humánusabb megoldás... :( Azt, aki egészségügyi okokból nem tud munkát vállalni (mert rokkant pl.), törlik a nyilvántartásból. Az nem munkanélküli... Így az, aki egészségügyi okokból nem alkalmas munkavállalásra, és így nem is munkanélküli, annak nem jár az egészségügyi ellátás sem.
A gondozási díjakról ne is beszéljünk.
Még pár pazar ötlet, és valóban minimális lesz a munkanélküliség Magyarországon.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
Ezek után nyugodtan megszavazhatják az aktív eutanáziát, élükön a fene nagy keresztényekkel!! Tényleg inkább egy csörgőkigyó emberségére hamarabb lehet apellálni, mint pártunk és kormányunkéra!
aremy
szórakész és bringás esetleg ha el magyaráznátok a lényeget!!
Manhattan
@quadrocopter: Tudod... "Senkit nem hagyunk az út szélén!" ))
elnyomott
Itt fogalomzavar van.
Aki egészségügyi állapota miatt munkára alkalmatlan, az valóban nem álláskereső. Ez tény, ezen kár vitázni.
Viszont az ezek szerint rokkant, tehát rokkantsági ellátásban kell hogy részesüljön.
Azaz kellene. Mert ez a szélhámos bagázs a kiszolgáltatottakat kifosztja a végtelenségig.
F_Viktor
A keplet egyszeru:
Aki 22 800 forintbol probal megelni, az nem fog jovore a fityeszre szavazni, ergo orbannak nincs rajuk szuksege, mehetnek a levesbe.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.