Tarlós István továbbra is az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) 4-es metró beruházásáról szóló jelentésének nyilvánosságra hozatalát szorgalmazza; a főpolgármester kedden az Inforádió Aréna című műsorában elmondta, nem érti, hogy miért folyik vita erről, és miért nem teszi közzé azt az OLAF. 

Közölte, megkapta hivatalosan a Miniszterelnökségtől az OLAF-jelentést. A kormány és a városvezetés tartalmilag maximálisan egyetért a kérdésben.

Ugyanakkor elmondta: nem érti, hogy miért folyik "egy ilyen kicsit álságos vita a nyilvánosságra hozatalról". A kormány megkapta a jelentést, azzal, hogy köteles az Európai Unió vonatkozó adatvédelmi szabályait betartani. Mint mondta, nem érti, hogy miért nem hozza nyilvánosságra a saját jelentését az OLAF, vagy, ha nem hozhatja, akkor miért adja úgy másoknak, hogy közben "kvázi megfenyegeti", hogy hozd nyilvánosságra, ha akarod, de ha valamilyen adatvédelmi szabályt sértesz, akkor problémád lehet.

Tarlós István közölte, az adatvédelmi biztostól és a Miniszterelnökségtől is kapott levelet, amelyben óva intik attól, hogy nyilvánosságra hozza a jelentést, hacsak nem akar évekig pereskedni például multinacionális cégekkel. Ő ugyanis kilátásba helyezte, hogy a tiltások ellenére megteszi ezt – jegyezte meg.

Tarlós István kijelentette: nagyon örülne, ha "ennek a játéknak vége szakadna", mert szerinte ez egyetlen egyre ad alapot és lehetőséget: arra, hogy a jelentés nyilvánosságra hozataláig ködösíthetnek azok, "akik politikai motivációval vagy talán ijedtségből, riadtságból" össze-vissza beszélnek, találgatnak, próbálnak teóriákat felállítani.

Azok közé tartozom, akik leginkább vágynak rá, hogy a nyilvánosságra kerüljön a jelentés. 

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cefi
Lázárék óva intették Tarlóst az OLAF-jelentés kiadásától:

Most még nekünk kell gyűjteni a lázárnak pelenkára.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
"Akiknek összecsúnyázott pendellyel már rég az ágyneműtartóban kéne vacogni.
A rádióban hallottam a hírt: ha jól emlékszem, épp Perkáta felé tartottam a menetrend szerinti
busszal – a helyzetemet netán mérsékelten ismerők kedvéért mondom, hogy negyedik éve
dolgozom a kormánynál, vezető beosztásban, azaz különféle autóbuszokon jellemzően legelöl ülök, balra ­, és kis híján ki kellett állnom a megállóba, ami mellett épp elhaladtunk, mert azt hittem, Lázár János bevette az igazmondó pirulát, vagy a bűvös székbe ült. „Nyilvánvalóan súlyos bűncselekmények elkövetésére került sor…” „Megteszem a feljelentést, az OLAF jelentése alapján… Szóval… van itt valami soha nem tapasztalt, feneketlen, soha nem apadó magabiztosság, kedves egybegyűltek: valamiért az van gondolva, hogy itt tényleg mindent meg lehet csinálni, itt tényleg soha semmiért nem kell majd felelni – és meg kell hagyni, mind ez idáig teljes, egyre fokozódó joggal lehet ezt érezni ott, nagy magasságban, ahol ezt érzik. És egyre bátrabban, mi több,vakmerőbben tolják azok, akiknek lassacskán tényleg semmi se drága. Itt azok jelentenek fel teljes svunggal, azok fenyegetőznek habzó szájjal a bírósággal, akiknek összecsúnyázott pendellyel már rég az ágyneműtartóban kéne vacogni."
vadnarancs
Pista! Borítsd ki a bilit! Kezdjük az ügynök-aktákkal!!!
nemfideszes
@Béla333: Diktátorokat nem leváltani, hanem elkergetni szokták! Leváltani már csak azért sem érdemes, mert ellenzékben ugyanazt csinálnák, mint 2002-2010 között, csak szorozd meg 100-al, a fidesz uralta gazdaságnak, médiának, ügyészségnek, ÁSZ-nak, MNB-nek, TEK-nek, Alkotmánybíróságnak, Köztársasági Elnöknek stb. köszönhetően. Mert ahogy akkoriban is mondták "ami rossz az országnak az jó a fidesznek!"
A pintérhez hű rendőrökről, titkosszolgálatokról na és persze a kubatov piszkos seregéről már nem is beszélve. Naponta lennének tüntetések, zavargások az utcán, miközben a fidesz naponta hívatna össze bizottságokat a parlamentben. És persze őket senki nem akadályozná meg abban, hogy akár naponta adjanak be népszavazási kérvényt a fideszes NVI-hez.
Szóval lehet az ellenzéket szapulni, de ez ellen csak maximum 2/3-al lehetne tenni valamit, ami meg ugye soha egyik pártnak (pártszövetségnek) sem lesz meg. Köszönhetően a kb. 2 millió agymosott fidiótának, a nagyfokú tájékozatlanságnak, a fidesz uralta médiának, a közönynek, és persze a félelemnek, minek után mára már bárkit el tudnak lehetetleníteni, legyen szó magánszemélyről vagy cégről...
Béla333
@nemfideszes: 13.38
Szerintem meg meglehet akár a 2/3 is, ha:

Arra kellene írásban szövetkezni (és a dokumentumot a pártok, mozgalmak vezetőinek aláírni!) hogy összefognak! Összefognak arra, hogy leváltsák a Fideszt, új alkotmányt készítenek mondjuk 1 éven belül, azt népszavazásra bocsájtják, majd feloszlik a Parlament és az új, elfogadott alkotmánynak megfelelően új választásokon méreti meg magát minden párt.
A bemutatott írás lehetne a garancia, hogy nehogy egyesek elfelejtsék mit is vállaltak vagy esetleg másképp emlékezzenek a történtekre.
Annyira ellentétesek az elképzelések az ellenzéki oldalon, hogy szerintem csak így lehetne, ezzel a céllal lehetne összefogásra bírni az embereket.
Ha ez nem megy, szerintem marad a Fidesz!

Még egy dolog! Ha erre a közös célra megkérik az ellenzéki oldalon lévők az embereket, ha őszintén egy elfogadható menetrendet le tudnak tenni, ha az emberek nem azt érzik hogy csak be akarják őket csapni, szerintem még a 2/3 sem kizárt. De nincs idő t@kölni!
Vagy le akarjuk (ják) váltani O.V.-t vagy az egész csak a hatalomról szól! Lehet választani!

Ezt a menetrendet (ha jól emlékszem) már úgy 2012-13 magasságában vetettem fel, még a Népszabadság kommentjei között, semmi visszhangja nem volt. Szerintem most is aktuális!
Szerinted?
coni
Mivel az ügyészség sokkal régebben nyomoz konkrétan ugyanezekben az ügyekben, a saját eredményeit/bizonyítékait nyílvánosságra hozhatja anélkül, hogy megsértené az OLAF adatvédelmi törvényeit.
A multik ellen a székhelyükön úgyis hivatalból meg kell indítani az eljárásokat.
nemfideszes
@Béla333: Szerintem nem. Az LMP ugye senkivel nem akar összefogni, és nagyon úgy néz ki, hogy a többi kis párt (Együtt, PM stb.) is azzal akarja növelni a támogatottságát, hogy nem áll össze sem az MSZP-vel, sem a DK-val a már ismert okok miatt. Ezt ugye egyszer már megpróbálták 2014-ben és nem jött be. Lehet hogy ha akkor az Együtt és a PM külön indult volna Bajnaival az élen, sokkal több szavazatot kaptak volna, ergo ma több ellenzéki ülne a parlamentben. De ez a hajó már elment... és akkor ugye ott van a jobbik akire szintén szükség lenne a 2/3-hoz. De se a jobbik nem akar szövetkezni a baloldallal, sem a baloldal a jobbikkal. Ha pedig valahogy mégis össze jönne a szövetség legalább annyi embert vesztenének mindkét oldalon, mint ahányat nyernének a szövetséggel, sőt...!
De tételezzük fel, hogy összejönne a 2/3-ad. Azokat a 2/3-os törvényeket melyekkel a fidesz lényegében törvényesítette a lopást, csak visszamenő hatállyal, lényegében a demokratikus jogállamisággal szembe menve, fideszes módszerekkel lehetne csak semmisé tenni, hogy el lehessen őket számoltatni. És akkor ott vannak a fidesz 9-10 évre bebetonozott emberei, akik eltávolítása szintén szükségszerű lenne, azonban ezt demokratikus úton még 2/3-al is nehezen kivitelezhetőnek tartom. Erről nekem mindig az a mondás jut eszembe, hogy " ha le akarod győzni a gonoszt magadnak is gonosszá kell válni"...
Aztán ott vannak a vidéki emberek. Hozzájuk a "királyi" rádión, TV-n, no meg a vasárnapi misén keresztül csak a pártpropaganda jut el. Munkájuk, megélhetésük pedig kizárólag a fideszes polgármestertől vagy a helyi fideszes oligarchától függ. Szerinted ezekhez az emberekhez hogy jutnak el a tények? És ha el is jutnak, el is hiszik, annyi év agymosás után? És ha el is hiszik, érdekli őket annyira, hogy el is menjenek szavazni? Ha el is mennek szavazni, lesznek-e annyira bátrak és öntudatosak, hogy a kenyéradójuk ellen szavazzanak?
Szóval a dolog nem olyan egyszerű, hogy fogjunk össze aztán minden happy lesz!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.