Tarlós István továbbra is az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) 4-es metró beruházásáról szóló jelentésének nyilvánosságra hozatalát szorgalmazza; a főpolgármester kedden az Inforádió Aréna című műsorában elmondta, nem érti, hogy miért folyik vita erről, és miért nem teszi közzé azt az OLAF. 

Közölte, megkapta hivatalosan a Miniszterelnökségtől az OLAF-jelentést. A kormány és a városvezetés tartalmilag maximálisan egyetért a kérdésben.

Ugyanakkor elmondta: nem érti, hogy miért folyik "egy ilyen kicsit álságos vita a nyilvánosságra hozatalról". A kormány megkapta a jelentést, azzal, hogy köteles az Európai Unió vonatkozó adatvédelmi szabályait betartani. Mint mondta, nem érti, hogy miért nem hozza nyilvánosságra a saját jelentését az OLAF, vagy, ha nem hozhatja, akkor miért adja úgy másoknak, hogy közben "kvázi megfenyegeti", hogy hozd nyilvánosságra, ha akarod, de ha valamilyen adatvédelmi szabályt sértesz, akkor problémád lehet.

Tarlós István közölte, az adatvédelmi biztostól és a Miniszterelnökségtől is kapott levelet, amelyben óva intik attól, hogy nyilvánosságra hozza a jelentést, hacsak nem akar évekig pereskedni például multinacionális cégekkel. Ő ugyanis kilátásba helyezte, hogy a tiltások ellenére megteszi ezt – jegyezte meg.

Tarlós István kijelentette: nagyon örülne, ha "ennek a játéknak vége szakadna", mert szerinte ez egyetlen egyre ad alapot és lehetőséget: arra, hogy a jelentés nyilvánosságra hozataláig ködösíthetnek azok, "akik politikai motivációval vagy talán ijedtségből, riadtságból" össze-vissza beszélnek, találgatnak, próbálnak teóriákat felállítani.

Azok közé tartozom, akik leginkább vágynak rá, hogy a nyilvánosságra kerüljön a jelentés. 

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cefi
Lázárék óva intették Tarlóst az OLAF-jelentés kiadásától:

Most még nekünk kell gyűjteni a lázárnak pelenkára.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Cefi
Lázárék óva intették Tarlóst az OLAF-jelentés kiadásától:

Most még nekünk kell gyűjteni a lázárnak pelenkára.
papa.49
Most tökéletesen igaza van a Tarlósnak, a fiúk átmentek fosósba, mert nyilvánvalóan van valami kaki a jelentésben rájuk nézve!!!
quadrocopter
Érdekes, Lézer-Luxus-Piszkos János azért megtalálta a módját, hogy balra bökjön egyet, de aztán a többiről mély kuss!

Amúgy mi lehet az a rohadt nagy titok egy korrupció-ellenes vizsgálati anyagban?
Cefi
@quadrocopter: Mi lenne? A mészároslölö bankszámla száma.
quadrocopter
@Cefi: Ja, vagy Nárcisz kutyus chipazonosatója!
Cefi
@Cefi: Ne bántsd a jószágot! Nem tehet róla. Nem tudja elmondani mennyire szégyenli az öltönyös mangalicagazdit.
hetöndöe
Akkor most ki is lopott,aki titkolózik,vagy aki kéri a nyilvánosságra hozást?Erre válaszoljatok illiberátor barmok!:-)
Béla333
Megy már a sz@rpasszírozás!
Amelyik lopkodásban mindkét oldal érintett, azt elmaszatolták/elmaszatolják!
Lásd még: Gripen kenőcs, olajszőkítések, Postabank ügy, K&H ügy, autópálya felülszámlázások, közös parkolótársaságok milliárdjai és a jelek szerint ilyen a 4-es metró ügye is! (sok-sok hasonló ügyet kihagytam ám...)
Cefi
@quadrocopter: a 21,28 neked ment. Elnyomtam bakkar...
kisrigó
Lehet, hogy mórikálják magukat még egy darabig, idő kell a kozmetikához, hogy a nagykutyákat " kimentsék"! Vagy legalább is csökkenteni tudják a "károkat", kidomborítva a másik oldal bűneit.
Nessy
kell egy kis idő a korrekcióhoz! Aztán mikor már csak azok maradnak, akik nem fizetnek a törlésért, vagy kellenek bűnbaknak, akkor majd nyilvánosságra kerúl a röviditett, módosított kiadás!
human
Tehát az Olaf miatt nem hozza nyilvánosságra Tarló. Pedig pár napja még ököllel verte a pulpitust, hogy amint kézhez kapja a jelentést egy órán belül nyilvánosságra hozza. Mekkora egy színjáték.
Equus
sunyi, aljas egy szóval: keresztényi átverés. A felcsúti törpe fegyvere.
Desischado
@quadrocopter: Szerinted? Tele a gatyó, mert nyakig sárosak, az biztos!
dr. prédikátor
Lézerannyitisérfácánvadász jankó!!!teleszartátok a gatyót hogy nyilvánosságra kerül a sok mocskotok???Vajon miért nem akarjátok a nyilvánosságot ha nem vagytok szarosok???Nyakig benne vagytok az egész korrupcióban, már a szátokat5 nyaldossa a sok szar!!!
Béla333
@Nessy: tegnap 22.59
Nem fizet itt senki azért hogy ne szerepeljen az esetleges érintettségük a 4-es metró botrányban.
Van annyi zsarolható anyag a kezükben, hogy önként és dalolva mentegetik ki egymást a botrányból. Nehogy boruljon a bili.
Majd a portásnak fizetnek egy nyári nyaralást és ezért majd ő magára vállal mindent!
Szerintem!
human
Gondolom mindenki emlékszik a Sukoró ügyre. Gyurcsány után is az NNI nyomozott. Ott is hogy megvoltak győződve, hogy kattan a bilincs. Oszt semmi nem lett. És most megint nagyon meg vannak győződve és nem lennék meglepődve, ha semmi nem lenne már megint. Persze mindez már csak a választások után derülne ki.
Béla333
@human: 09.29
Két dolog is lehet: vagy sem itt, sem ott nem történt semmi, az OLAF jelentésben (állítólag) szereplő milliárdokat meg egyszerűen kifújta a szél a pénztárból, vagy a politikusi lopkodásokat, érintettséget nem vizsgálja a Polt féle bűnelhárító szervezet egy bizonyos szint felett!?
Akkor meg nem kell egy petákot sem visszafizetni Brüsszelnek, ha nem történt itt semmi...
Hellcat
Tegnap volt egy cikk a beruházások hirtelen túlárazódásáról...volt amelyik 8-10x esen túlárazódott...természetesen fideszes beruházásról van szó. Ott vol a négyes metró...ott a a grafikon érdekes módon az utolsó négy évben emelkedett...amelyből tudjuk, hogy az második négy az bizony már a fideszé. Na ezért nem hozzák nyilvánosságra mert bizony ugyan annyit elloptak belőle mint a szocik.
Béla333
@Hellcat: 09.56
Annyira hiányolom az "ezen" oldali szimpatizánsokból a tárgyilagosságot! Miért is csak a Fidesz az aki túlárazott?
Gondolj már bele mondjuk az autópályák brutális felülszámlázásába is vagy éppen a Margit-híd aranyárban történt felújítására is!
Persze, hogy a Fidesz is ezt teszi (börtönbe vele!), de a másik csapat is ezt tette!
Szerintem!
szaboria1
Lázár óva int. Miért? Mert van ezek szerint nekik is takargatni valójuk. A 4 metró építés kezdete és vége között akik kormányon voltak. Mind követhetet el túlszámlázást akiknek kiadták a munkát. Kormányok meg fizettek.
Hellcat
@Béla333: Kicsit elírtam a dolgot...a 4es metró grafikonja az utolsó 8 évben emelkedett így a 2014 es átadáskor ha számoljuk a második négy év a fideszé. Az általad említett Margit hidas buli pedig az általam említette 10x es túlárazás. :) Nyilván tettek zsebre a szocik is...de nem ennyire pofátlanul...azért amit a qrbánnak kitalicskáznak a gázszerelőn keresztül, meg a focicsapatába beletolnak az azért messze túlszárnyalja a szocikat...ja és akkor még a rühellkéről meg a vejéről nem is volt azó...pont tegnap került ki pedig a hangfelvétel a közbeszerzési csalásról.
Béla333
@Hellcat: 10.05
Igazad van a Fidesz mohóságáról, de a korábbi időszak lopkodása alapozott meg a Fideszes 2/3-nak 2010-ben!
A felelősségük a jelenlegi helyzetért óriási!
Elvégre 1994 óta csak az MSZP és a Fidesz kormányzott a csatlósaikkal együtt!
Hellcat
@Béla333: Azt aláírom, hogy a szocik teszetosza impotens hozzáállás vezetett oda, hogy megcsinálják a fidesznek a kéthamradot. Hagyták, hogy a fidesz 110% ra felpörgesse a propaganda ganészórót...igazából leírni is hosszú...haragszom is rájuk nagyon emiatt...
nemfideszes
@Béla333: ... és 2014-ben? A lenyúlt MANYUP pénzek és a különböző mutyik ellenére?! Vagy a 2010-14 közötti rablásokért is a szocik lennének a hibásak, és még véletlenül sem azok akik azt elkövették?! A szocikat sokkal kevesebbért "megbüntette" a nép 2010-ben, a fidesz meg a nagyobb és pofátlanabb gaztettei ellenére újból 2/3-ot kapott?! Nem gondolod, hogy itt nem csak az ellenzékkel van baj, hanem úgy általában véve az emberek gondolkodásával, moráljával is súlyos problémák vannak?! Tisztelet a sajnos kevés kivételnek.
colibri
A jelentés titkolása egy adu a kezükben, amivel Lázár szocialista monogramokat nyomhat még jónéhány kormányinfón kaján pofával, sárba taposva a Demszki időszakot, addig is leplezve a 2010 utáni fidess lenyúlásokat. Senki ne gondolja, hogy a fidess kimaradt a 4-es metró építési korrupcióból!
kissé felnőttem
kijön majd, csak kerülővel. Ja sárossak ???, ez egy ilyen világ.
@nemfideszes: Tán a joggal is ez lehet ? sokat megenged keveseknek, És hol kezdődik , a parlamentben, úgy beszélnek a pártok egymásról mint a kanász a disznajával. NA itt kezdődik, miért degradálhatnak le más embereket,mennyivel alacsonyabb rendüek? vagy felsőbbrendűek?. mentelmi jog minek ?? nekem sem jár!
Ja majd az uralom végén megjuhászodnak,??
vagy boszorkányüldözést kiálltanak. Értem . vagyis nem értem. fele pénzért másik fele tulélésért politikus.
eszegfu
Mivel csak Lázár "tolmácsolásában" értesülünk az OLAF "fenyegetéséről", igazából nekem fogalmam sincs mi lehet a közzététellel kapcsolatos huza-vona jogi háttere! U.is az adatvédelmi szabályzatot általában 1-1 szervezet saját magára nézve készit és a célja a SZEMÉLYES ADATOK biztonságos kezelése. Lehet, hogy az OLAF-nál ez másképpen van?! Vagy, ha nem, akkor miféle adatvédelmi szabályt sértene meg Tarlós?! Hiszen ez esetben nem a személyes adataik "kiadásáról" van szó, hanem egy esetleges büncselekmény szereplőiről, akiknek a vád alá helyezéséről a magyar hatóság
belátása szerint dönt. Szerintem összetévesztik a titokkezelést az adatvédelemmel... ami akár szándékos is lehet.
Béla333
@nemfideszes: 11.41
De igen, az emberek gondolkodásával is gond van! Egyszer tévedésből meg lehet választani a Fideszt (2010), de másodszor is azok után, amit 2010-14 között csinált, csak deficites választókkal lehet.
Ehhez annyit azért hozzá kell tenni, hogy nem takarodott el a 2010 előtti garnitúra sem, nem kértek tőlünk bocsánatot a lopkodásokért, nem tisztázták a gyanút, hogy a hátunk mögött összejátszanak a Fidesszel, szétosztják a rabolt holmit! Így bármennyire is mást szerettünk volna, nem volt elfogadható választék!

Ezt is jól írta le Bartus mester:
nepszava.com/2013/08/velemeny/bartus-laszlo-a-felcsuti-paraszt.html
". De az ellenzéki elit nem képes tolvajt kiáltani, mert lóg a zsebéből a saját rablott holmija. Ismerjük a szövegeket, hogy az miért nem volt lopás, de ezek senkit nem érdekelnek. Nevetséges, hogy egy kiépült fasiszta államban négy év alatt nem volt képes az ország értelmes része elkergetni saját ellenzéki vérszívóit, akik a nyakukon ülnek, és most ellenzék néven várják, hogy rájuk szavazzanak.
"Nem fognak rájuk szavazni, hanem inkább a bunkóra fognak, mert jól látják, hogy ennek a pióca rétegnek távoznia kell. A komplett felcsúti hülyét már nem lesz nehéz elzavarni, ha lesznek, akiket becsülni lehet. De amíg ezek itt vannak, addig Orbán azt csinál, amit akar. Soha nem fogják leváltani."
Eladott Ország
"Ha már itt tartunk, akkor ideje lenne a többi OLAF ­jelentést is nyilvánosságra hozni, mert
azokat is jogában áll megismerni az ország népének, ha már Csepreghy Nándor elfelejtett
ezekről is mesélgetni. Mondom, mire gondolok: Az OLAF a 2008 és 2015 közötti időszakban
Magyarországon feltárt (mert feltártak visszaéléseket, csak erről valamiért nem mesélt
Csepreghy Nándor) visszaélések során 22 esetben küldött javaslatot a magyarországi
igazságszolgáltatási szervek felé, de eddig mindössze 4 jogerős bírósági ítélet született és
mindössze egyetlen ügyben marasztalták el az érintettet. Az OLAF az elmúlt három évben
összesen 29 gyanús ügyet zárt le pénz­ visszakövetelési ajánlással. Csak 2015-­ben 17 gyanús támogatási ügyet vizsgált az OLAF Magyarországon. A számok azért térnek el, mert a vizsgálatok különféle stádiumokban vannak. Az biztos, hogy Orbán Viktor kedvenc veje, Tiborcz István Elios Zrt. nevű cége is a vizsgált cégek sorát gazdagítja. Attól függetlenül, hogy amikor a vizsgálat megindult, Tiborcz ügyesen eladta a cégét. A visszaélés­ gyanú az ő idejében keletkezett, kevés lesz arra hivatkozni, hogy már köze sincs a céghez. Ezekről az esetekről miért hallgat a kormány olyan nagyon? Ezek nem tartoznak a keményen
hülyére vett kisemberekre? Mert szerintem meg ránk tartozik éppen úgy, mint a metrótender
ügye. Mégpedig nem annyi tartozik ránk belőle, amennyi a kormány aktuális politikai érdekét
szolgálja, hanem minden. Érdeklődve várom Csepreghy művé szúr következő fellépését, amikor kitér ezekre az esetekre is."
Eladott Ország
"Akiknek összecsúnyázott pendellyel már rég az ágyneműtartóban kéne vacogni.
A rádióban hallottam a hírt: ha jól emlékszem, épp Perkáta felé tartottam a menetrend szerinti
busszal – a helyzetemet netán mérsékelten ismerők kedvéért mondom, hogy negyedik éve
dolgozom a kormánynál, vezető beosztásban, azaz különféle autóbuszokon jellemzően legelöl ülök, balra ­, és kis híján ki kellett állnom a megállóba, ami mellett épp elhaladtunk, mert azt hittem, Lázár János bevette az igazmondó pirulát, vagy a bűvös székbe ült. „Nyilvánvalóan súlyos bűncselekmények elkövetésére került sor…” „Megteszem a feljelentést, az OLAF jelentése alapján… Szóval… van itt valami soha nem tapasztalt, feneketlen, soha nem apadó magabiztosság, kedves egybegyűltek: valamiért az van gondolva, hogy itt tényleg mindent meg lehet csinálni, itt tényleg soha semmiért nem kell majd felelni – és meg kell hagyni, mind ez idáig teljes, egyre fokozódó joggal lehet ezt érezni ott, nagy magasságban, ahol ezt érzik. És egyre bátrabban, mi több,vakmerőbben tolják azok, akiknek lassacskán tényleg semmi se drága. Itt azok jelentenek fel teljes svunggal, azok fenyegetőznek habzó szájjal a bírósággal, akiknek összecsúnyázott pendellyel már rég az ágyneműtartóban kéne vacogni."
vadnarancs
Pista! Borítsd ki a bilit! Kezdjük az ügynök-aktákkal!!!
nemfideszes
@Béla333: Diktátorokat nem leváltani, hanem elkergetni szokták! Leváltani már csak azért sem érdemes, mert ellenzékben ugyanazt csinálnák, mint 2002-2010 között, csak szorozd meg 100-al, a fidesz uralta gazdaságnak, médiának, ügyészségnek, ÁSZ-nak, MNB-nek, TEK-nek, Alkotmánybíróságnak, Köztársasági Elnöknek stb. köszönhetően. Mert ahogy akkoriban is mondták "ami rossz az országnak az jó a fidesznek!"
A pintérhez hű rendőrökről, titkosszolgálatokról na és persze a kubatov piszkos seregéről már nem is beszélve. Naponta lennének tüntetések, zavargások az utcán, miközben a fidesz naponta hívatna össze bizottságokat a parlamentben. És persze őket senki nem akadályozná meg abban, hogy akár naponta adjanak be népszavazási kérvényt a fideszes NVI-hez.
Szóval lehet az ellenzéket szapulni, de ez ellen csak maximum 2/3-al lehetne tenni valamit, ami meg ugye soha egyik pártnak (pártszövetségnek) sem lesz meg. Köszönhetően a kb. 2 millió agymosott fidiótának, a nagyfokú tájékozatlanságnak, a fidesz uralta médiának, a közönynek, és persze a félelemnek, minek után mára már bárkit el tudnak lehetetleníteni, legyen szó magánszemélyről vagy cégről...
Béla333
@nemfideszes: 13.38
Szerintem meg meglehet akár a 2/3 is, ha:

Arra kellene írásban szövetkezni (és a dokumentumot a pártok, mozgalmak vezetőinek aláírni!) hogy összefognak! Összefognak arra, hogy leváltsák a Fideszt, új alkotmányt készítenek mondjuk 1 éven belül, azt népszavazásra bocsájtják, majd feloszlik a Parlament és az új, elfogadott alkotmánynak megfelelően új választásokon méreti meg magát minden párt.
A bemutatott írás lehetne a garancia, hogy nehogy egyesek elfelejtsék mit is vállaltak vagy esetleg másképp emlékezzenek a történtekre.
Annyira ellentétesek az elképzelések az ellenzéki oldalon, hogy szerintem csak így lehetne, ezzel a céllal lehetne összefogásra bírni az embereket.
Ha ez nem megy, szerintem marad a Fidesz!

Még egy dolog! Ha erre a közös célra megkérik az ellenzéki oldalon lévők az embereket, ha őszintén egy elfogadható menetrendet le tudnak tenni, ha az emberek nem azt érzik hogy csak be akarják őket csapni, szerintem még a 2/3 sem kizárt. De nincs idő t@kölni!
Vagy le akarjuk (ják) váltani O.V.-t vagy az egész csak a hatalomról szól! Lehet választani!

Ezt a menetrendet (ha jól emlékszem) már úgy 2012-13 magasságában vetettem fel, még a Népszabadság kommentjei között, semmi visszhangja nem volt. Szerintem most is aktuális!
Szerinted?
coni
Mivel az ügyészség sokkal régebben nyomoz konkrétan ugyanezekben az ügyekben, a saját eredményeit/bizonyítékait nyílvánosságra hozhatja anélkül, hogy megsértené az OLAF adatvédelmi törvényeit.
A multik ellen a székhelyükön úgyis hivatalból meg kell indítani az eljárásokat.
nemfideszes
@Béla333: Szerintem nem. Az LMP ugye senkivel nem akar összefogni, és nagyon úgy néz ki, hogy a többi kis párt (Együtt, PM stb.) is azzal akarja növelni a támogatottságát, hogy nem áll össze sem az MSZP-vel, sem a DK-val a már ismert okok miatt. Ezt ugye egyszer már megpróbálták 2014-ben és nem jött be. Lehet hogy ha akkor az Együtt és a PM külön indult volna Bajnaival az élen, sokkal több szavazatot kaptak volna, ergo ma több ellenzéki ülne a parlamentben. De ez a hajó már elment... és akkor ugye ott van a jobbik akire szintén szükség lenne a 2/3-hoz. De se a jobbik nem akar szövetkezni a baloldallal, sem a baloldal a jobbikkal. Ha pedig valahogy mégis össze jönne a szövetség legalább annyi embert vesztenének mindkét oldalon, mint ahányat nyernének a szövetséggel, sőt...!
De tételezzük fel, hogy összejönne a 2/3-ad. Azokat a 2/3-os törvényeket melyekkel a fidesz lényegében törvényesítette a lopást, csak visszamenő hatállyal, lényegében a demokratikus jogállamisággal szembe menve, fideszes módszerekkel lehetne csak semmisé tenni, hogy el lehessen őket számoltatni. És akkor ott vannak a fidesz 9-10 évre bebetonozott emberei, akik eltávolítása szintén szükségszerű lenne, azonban ezt demokratikus úton még 2/3-al is nehezen kivitelezhetőnek tartom. Erről nekem mindig az a mondás jut eszembe, hogy " ha le akarod győzni a gonoszt magadnak is gonosszá kell válni"...
Aztán ott vannak a vidéki emberek. Hozzájuk a "királyi" rádión, TV-n, no meg a vasárnapi misén keresztül csak a pártpropaganda jut el. Munkájuk, megélhetésük pedig kizárólag a fideszes polgármestertől vagy a helyi fideszes oligarchától függ. Szerinted ezekhez az emberekhez hogy jutnak el a tények? És ha el is jutnak, el is hiszik, annyi év agymosás után? És ha el is hiszik, érdekli őket annyira, hogy el is menjenek szavazni? Ha el is mennek szavazni, lesznek-e annyira bátrak és öntudatosak, hogy a kenyéradójuk ellen szavazzanak?
Szóval a dolog nem olyan egyszerű, hogy fogjunk össze aztán minden happy lesz!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.