Borult lesz az ég, és sokfelé számíthatunk csapadékra. Napközben a havazás az Északi-középhegység egy részére szorul vissza, másutt jellemzően ónos eső valószínű.

Ahogy melegszik napközben az idő, úgy az ónos eső egyre inkább az Észak-Alföldre és az északi hegyvidék egy részére húzódik vissza, másutt a nap előrehaladtával így már egyre inkább eső hullhat. Késő délutántól nyugat felől szűnni kezd a csapadék.

A déli, délkeleti szél a Dél-Alföldön és az Észak-Dunántúlon időnként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +7 fok között valószínű, északkeleten lesz a hidegebb, a déli megyékben a melegebb. Késő estére nem változik lényegesen a hőmérséklet, sőt egyes körzetekben még emelkedhet is.

Figyelmeztetés!

Jelentős mennyiségű ónos eső, északon havazás

Szerda éjfélig az Északi-középhegység térségében a legtöbb helyen további lepel-5, néhol esetleg 10 cm hó valószínű. A Soproni-hegységben, illetve az északnyugati határvidéken is eshet 3-5 cm körüli hó.

Az ország döntő részén (a kb. Győr-Budapest-Debrecen vonaltól délre, kivéve a Tiszántúl keleti részét, és a Dunántúl északnyugati részét) jelentős mennyiségű (több mm) ónos eső várható. Szerda hajnaltól előbb a Dél-Dunántúlon, majd a Dél-Alföldön is a nagy területű ónos esőt kezdetben még csak néhol, majd egyre nagyobb területen eső váltja fel a tovább emelkedő hőmérséklet miatt. Szerda napközben az ónos eső a Győr-Debrecen vonaltól északra lévő területre kezd visszaszorulni.

Éjfélig nagy mennyiségű ónos csapadékra van esély kiemelten az Alföld északi részén és az Északi-középhegység déli előterében (a mennyisége elérheti az 5-10 mm-t is). Estétől jelentős ónos eső hullhat az Északi-középhegységben is (várhatóan több mm).

(met.hu)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.