Áder János köztársasági elnök a kedden nyilvánosságra hozott vagyonnyilatkozata szerint 2016-ban több mint 6 millió forinttal növelte megtakarításai összértékét az előző évi mintegy 4 millió forintos vagyongyarapodás után.

Az államfői hivatal honlapján közzétett dokumentumból kiderül, Áder János kizárólag köztársasági elnöki tisztségéből eredően tesz szert jövedelemre. A vagyonnyilatkozat szerint euró alapú életbiztosításának értéke idén 6500 euróval (mintegy 2 millió forinttal) növekedett, jelenlegi értéke pedig így alig kevesebb mint 117 ezer euró (36 millió forint).

A köztársasági elnök emellett tavaly megduplázta forint folyószámláján 2015-ben vezetett 4,6 millió forintos megtakarítását. Tartós befektetési értékpapírszámláján ugyanakkor továbbra is mintegy 2,5 millió forintot tárol, befektetési jegy formájában pedig még mindig 28 ezer euróval és kevesebb mint 3 ezer amerikai dollárral rendelkezik (utóbbi kettő összértéke mintegy 9,5 millió forint). Áder János a felsoroltakon kívül megtartotta két éve vásárolt, egymillió forint értékű Prémium államkötvénycsomagját is.

Az államfő továbbra is két ingatlan résztulajdonosa: egy II. kerületi 135 négyzetméteres társasházi lakás felét és egy kisoroszi 75 négyzetméteres családi ház negyedét birtokolja, előbbit 2002-ben, utóbbit 2005-ben vásárolta.

Áder János 2016-ban sem tartott igényt saját autóra, és más nagy értékű ingóságról sem számolt be vagyonnyilatkozatában, ugyanakkor idén is megjegyezte, a diplomáciai kapcsolattartás keretében ajándékokhoz jut.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Van egy olyan érzésem, hogy akiknek nőtt az adóssága (Orbán, Lázár, Rogán) azok a legnagyobb gazemberek és akiknek nőtt a vagyonuk azok a legnagyobb balekok a kormányban.
Jozefina
Adni kéne neki még simán hat millást és nem kéne neki még négy évig keményen küzdeni ov hátsójáért!!!??
qxy
Na azért én nem sajnálom Én csak azért elé állnék, ., Na nézz a szemembe és mond mennyi pénzed van???
Eladott Ország
"Nyújtsa fel a kezét, aki látott már korruptnak, adócsalónak vélt politikust belebukni adóhatósági vizsgálatba! És mert bárki bármennyire szeretné az ellenkezőjét állítani, a válasz az, hogy nem láttunk ilyet. Tehát úgy tűnik, ezek a vizsgálatok eddig is csak a nem holdudvarhoz tartozó vállalkozások, vagy a házmesterek országában elszaporodott névtelen bejelentések nyomán megnyomorított (kis)emberek ellen képeztek hatékony eszköz. E tekintetben az tűnik kézenfekvőnek, hogy ezután is legfeljebb a kisebb halaknak lesz okuk az aggodalomra, vagyis azoknak, akik nem érnek fel Mészáros Lőrincek immunitási szintjére, hogy csak úgy randomra és következmények nélkül elfelejthetnek bevallani 1 milliárdot.
Ha perverz lennék, azt mondanám, hogy én azért nyomokban­ foltokban örülök ennek a hírnek, mert számomra ez is azt jelzi, hogy a fiúk már a bukás utáni időszakra gondolva igyekeznek előre védettséget szerezni ama ügyeiket tekintve, amelyek mindenki másnak igen, Polt Péternek a legritkább esetben sem érik el az ingerküszöbét. Pedig szerintem előbb ­utóbb eljön az az idő (akármikor is lesz), amikor megindulnak majd azok a bizonyos – fosztogatást elszámoltatni hivatott – eljárások."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.