Továbbra sem tágít az ónos eső az országból, az ország középső területein piros riasztás van érvényben, de szinte mindenhol valamilyen fokozatú figyelmeztetés van kiadva az időjárási helyzet miatt. 

A közlekedésben még gondokat okoz az ónos eső, de több helyen már feloldották a kedden elrendelt korlátozásokat.

Cikkünk frissül.

9:00

Baleset a Fóti úton

Három gépkocsi ütközött össze a IV. kerületi Fóti úton, a Káposztásmegyeri úthoz közel. A balesetben senki nem sérült meg. A főváros hivatásos tűzoltók dolgoznak a helyszínen, ahol egy sávon halad a forgalom.   (Katasztrófavédelem)

8:43

Nem bírják a latyakos kaptatót az elektromos buszok?

A 16A jelzésű buszok nem tudnak feljutni a Várba, mert túl nehezek az elektromos hajtás miatt. A 16-os vonalán közlekedő hagyományos buszok ellenben jól veszik a csúszós és latyakos úttest támasztotta kihívásokat – írja az Index egy olvasójukra hivatkozva.

Elakadt egy kamion a 2-es úton Vác és Szendehely között

Elakadt kamion lassítja a haladást a 2-es főúton, Vác és Szendehely között. A szerelvény műszaki mentését a váci hivatásos tűzoltók végzik, egy hókotró pedig  az úttestet takarítja. A munkálatok végeztéig forgalomkorlátozásra kell számítani – olvasható a katasztrófavédelem honlapján.

Újra járható az M=-es autópálya Pest felé

Egy korábbi anyagi káros baleset miatt Kápolnásnyék térségében a 42-es kilométerszelvényben korlátozták a forgalmat az M7-es Budapest felé tartó oldalán. A helyszínelés után a korlátozást feloldották.   (police.hu)

07:34

BKK: több járat máshogy közlekedik a csúszós utak miatt 

A Budapesti Közlekedési Központ Facebook-oldalán tette közzé, mely járatok útvonala módosult a csúszós utak miatt. Van olyan járat, amely nem közlekedik:

A 13-as autóbusz a Petőfi Sándor utca és Diósd, Búzavirág utca között nem közlekedik.

A 65-ös autóbusz rövidített útvonalon, a Fenyőgyöngye megállóig közlekedik.

A 91-es, 291-es autóbusz a Pusztaszeri körönd és a Szilágyi Erzsébet fasor között nem közlekedik.

A 128-as autóbusz a Felső Svábhegyi út és Városkúti út között nem jár.

A 149-es autóbusz nem közlekedik.

Váltóhiba miatt pótlóbusz jár a 3-as és 69-es villamosok helyett

Pótlóbusz közlekedik a 3-as villamos helyett a Bosnyák tér és a Mexikói út M között, illetve a 69-es villamos helyett a Nagy Lajos király útja / Czobor utca és Mexikói út M között váltóhiba miatt. A 69-es villamos terelt útvonalon a Bosnyák tér felé jár. Türelmeteket kérjük – írja a BKK a Facebookon.

Továbbra is piros riasztás a fővárosban az ónos eső miatt

Az Országos Meteorológiai Szolgálat piros riasztást adott ki az ország középső területeire, valamint Budapestre az ónos eső miatt szerda reggel. 

Az ország döntő részén (a kb. Győr-Budapest-Debrecen vonaltól délre, kivéve a Tiszántúl keleti részét, és a Dunántúl északnyugati részét) jelentős mennyiségű (több mm) ónos eső várható.

Ónos eső: több busz máshogy jár a fővárosban

Fotó: met.hu

Szerda hajnaltól előbb a Dél-Dunántúlon, majd a Dél-Alföldön is a nagy területű ónos esőt kezdetben még csak néhol, majd egyre nagyobb területen eső váltja fel a tovább emelkedő hőmérséklet miatt. Szerda napközben az ónos eső a Győr-Debrecen vonaltól északra lévő területre kezd visszaszorulni. Éjfélig nagy mennyiségű ónos csapadékra van esély kiemelten az Alföld északi részén és az Északi-középhegység déli előterében (a mennyisége elérheti az 5-10 mm-t is). Estétől jelentős ónos eső hullhat az Északi-középhegységben is (várhatóan több mm).

Ha tehetik, inkább ne induljanak útnak.

Útinform: sónedves és havas az utak burkolata

Az autópályák és az autóutak burkolata nedves vagy sónedves, de Lébény közelében havas. A főutak burkolata többnyire szintén nedves, sónedves, de Pest, Nógrád, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, valamint Mosonmagyaróvár, Sárvár, Lenti, Esztergom, Kápolnásnyék és Kiskunfélegyháza környékén havas, hókásás és latyakos, Körmend, Zalaegerszeg és Pápa tájékán pedig jeges – közölte az Útinform szerda reggel a honlapján.

Az ország északi részén, továbbá Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében szállingózik, illetve esik a hó vagy havas eső hullik. A Dunántúlon és a Duna-Tisza közén többfelé, valamint Kisújszállás térségében ónos eső esik.

Az alsóbbrendű úthálózat nagy részén sónedves a burkolat, de Zala, Vas, Győr-Moson-Sopron, Veszprém, és Somogy megyében, továbbá az északi és északkeleti országrészben, valamint Kiskunhalas körzetében havas, hókásás, letaposott havas, latyakos, jeges és jégbordás szakaszok váltják egymást.

Az ország nagy részén kielégítőek a látási viszonyok, elszórtan párás a levegő. Mosonmagyaróvár, Balassagyarmat és Vác körzetében csak 100 és 300 méter közötti a belátható út hossza. (MTI)

M2-es autóút: újra közlekedhetnek a kamionok

Feloldották a kedd este hozott korlátozást, így újra közlekedhetnek a legfeljebb 7,5 tonna össztömegű tehergépjárművek az M2 autóút Rádi csomópontjától a 2-es számú főút Pest, valamint Nógrád megyei szakaszán – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján szerda hajnalban. (MTI)

Nincsenek már fennakadások a hatvani és újszászi vonalon

A felsővezeték-hibák nagy részét helyreállították a szakemberek éjjel, így szerdától már nem lesznek korlátozások a hatvani és az újszászi vasútvonalon – közölte a Mávinform.

A közlemény jelezték, a kora reggeli órákban még néhány járat esetében 10-15 perces késésekre számítani lehet. (MTI)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.