Rogán Antal egyre mélyebbre csúszik az adósságokban, hiába lett 2015-ben miniszter, a tavaly 27,2 milliósra csökkent banki tartozását csak baráti kölcsönökkel tudja ellensúlyozni. 2016-os vagyonbevallása szerint 45,4 millió forintnyi tartozása van – olvasható az Index cikkében.

A cikk szerint banki megtakarítása 2015-ben még 507 ezer forint volt, ez 2016-ra 446 ezerre csökkent. A tartozásai viszont összességében nőttek. Bankintézet felé 2016-ban 27,7 millió tartozott, magánszemélyek felé pedig 18,2 millió forinttal, vagyis az adóssága 45,4 millió forintra rúg. 

Rogán 2015 őszétől miniszter a Miniszterelnöki Kabinetiroda élén, így 224 ezer forintos képviselői bére mellé havi bruttó 1,1 milliós fizetés jár neki. Ingatlanai nem változtak (Pasa Parkban lakás, Balatonlellén nyaraló, Szakonyfaluban lakóház némi erdővel és réttel). 

Lázár sokkal tartozik, de erdőt, szántót és kocsit vett

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszternek is elég nagy az adóssága, de a 2015-ös 81 milliós tartozását 75 millió forintra tudta lefaragni 2016-ban.

Megtakarítása 54-ről 42 millióra csökkent 2016-ra, viszont vett magának 40 hektár szántót és erdőt Hódmezővásárhely közelében, valamint vásárolt végre egy autót is, méghozzá egy Mercedes V-osztályút. Ezek mellett műtárgyakat is vett.

Miniszteri fizetése – havi bruttó 1,1 millió – és képviselői illetménye – havi 224 ezer forint – mellé Lázár osztalékból és földbérleti díjból időszakosan 12 millióhoz jut, erdőgazdálkodóként pedig egyszer kapott 3 milliót – olvasható az Index cikkében.

55 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
Ezek a gecik a nemlétező adósságuk mögé rejtik a vagyonukat!!!Szemetek!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
dr. prédikátor
Ezek a gecik a nemlétező adósságuk mögé rejtik a vagyonukat!!!Szemetek!!!
tothjani
Egy átlag magyar családnak 10 milliós megtakarítása van, havi kb 250-ből.
De mégis hogyan, ha vezetőink havi 2 millióból nem tudnak félretenni???
bakegya
@tothjani: csakkk hogy ezek nem ZÁTLAG ZEMBEREK-ezek KIVÁLASZTOTT MAGYAR ZEMBEREK-orsos vicctor választotta ki ezeket-a sok fideSS BIRKA PEDIG FELHATALMAZTA ŐKET ... azokat akik nem rájuk szavaztak akár meg is eheti a rosseb!
Minden másnak pedig a Gyurcsányi és az EU BÜROKRATÁI az oka,ja és a kommunisták akik álruhában a PIRÉZEK !...de nem múlhat el nap hogy MIGRÁNCSOKKAL VALAMELYIKNEK NE LENNE NEMZETBIZTONSÁGOS PARANCSBA ADVA...MIGRÁNCSOKKAL KÍSÉRTENI MINKET zátlag zembereket...hogy miért??? CSAKKK
bakegya
@dr. prédikátor: minden bizonnyal ezt is működtetik-de már kiadta a parancsot a dakota,mindenki legalizálja a vagyonát,mint ahogy a nemzet vője tette -vette,mert könnyen olyannyira átsétáltathatják a másvilágra mint ahogy a jó arabbal megtörténhetett!!!
Hellcat
Ez is csak kamu...adóssággal leplezni a vagyonosodást.
szaboria1
Ez a fajta vagyonbevallás egyenlő a 0-val. Lázár autót vett, földet vett tartozása van akkor miből is élnek. A rengeteg meg vett föld ezek szerint nem jövedelmez semmit.
Eladott Ország
index.hu/belfold/2013/03/08/ulje_le_napi_otezrenkent_a_birsagot/
Majd leülik a tartozásukat napi ötezrenként a börtönben + amit elloptak a közpénzből.
eugen4402
Akkor most kezdjük a regressziós hipnózist... Janika, Tónika nézzetek a tükörbe.
Ennivaló kisfiúk vagytok, és tágranyílt szemekkel hallgatjátok szeretett szülőtöket, aki azt mondja nektek: "... mindig csak addig nyújtózkodj, ameddig a takaród ér..."
dodóka
A faszért van az, hogy én semmit sem hiszek el ezekről a gengszterekről ? Csak azt, hogy csupa simlis gazember ez az egész banda... Biztosan bennem van a hiba. Igaz Bringás prédikátor ?
Eladott Ország
"Egyesek úgy gyarapodnak széles e hazában, hogy a tudatuk sem képes már átfogni. Mások úgy költekeznek, hogy hivatalosan nincs is rá fedezetük, de azért jól elmagyarázzák, hogy a bevétel nem azonos a jövedelemmel, úgyhogy – mondják is nagy pofával – kérem, oszoljanak, nincs itt semmi látnivaló! Mindeközben a háttérben beértek a kormány sunyi törvényeinek és törekvéseinek lédús gyümölcsei: a lefegyverzett NAV térdre borul az adócsalók előtt. Pedig eddig se túl sűrűn láttuk az egyenes térdét és gerincét neki.
Akik jól lepapírozzák gazdagodásukat, nyugodtan hátradőlhetnek. Ha ugyanis nem folyik ellenük rendőrségi eljárás, nem kell vagyonosodási vizsgálattól tartaniuk. Igen, nekem is a vitrinből született milliárdos munkanélküli médiacézár, a nyugdíjasokat átjárón felrúgó Habony Árpád jutott eszembe valamiért, pedig igazán nem mondhatja senki, hogy az ügyészség, a nyomozóhatóság, vagy akár az adóhatóság megerőltette volna magát vele kapcsolatban. Eddig az volt, hogy a NAV szemrevételezte az alany életkörülményeit és megállapította, hogy mennyivel kellene több adót fizetnie ahhoz képest, amit bevallott, meg amit valószínűleg eltűntetett. A napi.hu szerint az egymás ellen korábban vagyonosodási vizsgálatot kezdeményező politikusok is örülhetnek, csak vigyázniuk kell arra, hogy nehogy rendőrségi eljárás induljon ellenük. Mivel eddig folyamatosan attól rettegtem, hogy mi lesz, ha egyszer csak Mészáros Lőrinc felnyomja Orbán Viktort Tállai Andrásnál, megnyugodtam én."
qxy
Na azért én csak utána néznék. Ezek a faszik rafkóssak. .- nyugi haver. ha valakinek sok van az szemet szúr. " Igaza van. Ha valakinek sok az adóssága, az is szemet szúr, de nem basztatják .Az hogy a másik számla ami nem az én nevemen van kurva sok pénz van, az senkinek nem tűnik fel mert az nincs is. hisz olyan szegény vagyok hogy a templom egerétől kértem kölcsön.
az édesanyámékat is úgy hívtuk hogy " ÉHES ANYÁM"
Fradigege
Adósság? Bagatel. Valamelyik strómannál parkol a milliárdjuk és, majd politikai karrierjük végén, habzsi-dözsiznek.
aremy
@Rózsika Hatházi: mire sír helyre???no mert én arra se.
justhpeter
Oké, de mindenki nem lehet olyan gazdag mint mi. Vannak vagyontalan képviselők és csóró miniszterek is. Mert a papír mindent elbír.
Cefi
Lázárnak és Rogánnak együtt 100 milliónál több az adóssága.

Igen. Fegyházban, letöltendő évben.
kissé felnőttem
na ezzel nincs gond, majd amikor ha a munkaviszonya megszünt bejegyzés is itt olvasható, akkor már érdekes lesz igaz, nem nekem, nekik.
cikicakk55
Az a helyzet,hogy én ezeket az adatokat nem hiszem el. Ezek csak a népnek szánt adatok.Ebből kell,hogy lássuk,Ők is emberek,van tartozásuk,Ők is költenek magukra,nem mindent az államtól kapnak. Szép is lenne,ha mind ez igaz is lenne.Nem tudom miért,de nekem olyan érzésem van,hogy minden adósságot amit felhalmoztak a külföldön elrejtett bankszámlák kamataiból ki tudnák fizetni,csak akkor kiderülne,hogy van olyan is.Már pedig egész biztos,hogy van. Nem tudom bizonyítani,de az a sok csalás,túlszámlázás,a hirtelen meggazdagodott gázszerelő,akinek 6 évvel ezelőtt még fogalma sem volt róla,hogy mibe kell befektetni,hirtelen megvilágosult és röpke 6 év alatt milliárdossá vált.nekem van egy olyan érzésem,hogy minden stróman nyereségének a legnagyobb része valamelyikük bankszámláján landol,csak azt senki nem tudja,hol az a bank.
kissé felnőttem
@cikicakk55: nem mindenkinek sikerült megvilágosulni
volvós
@dodóka: 11:18

Most már Pergetö elvtárs is...
egyik nap bringás, másik nap pergetö..
Csak óvatosan a spiclivel, a modik kedvence !!
vadnarancs
Lázárnak meg az összes többi senkiházinak sokkal több az adóssága!
nyanya001
Csak pár példa a nehezen ellenőrizhető eladósodásra:

Szijjártó Péter (Fidesz): 45 millió forint tartozás „szülőkkel szemben”.
Lázár János (Fidesz): 27 millió forint „családi kölcsön”, mellette 32,5 millió forint pénzintézettel szembeni tartozás.
Kósa Lajos (Fidesz): 20 millió forint magánszemélyekkel szembeni tartozás, mellette 17 millió forint pénzintézettel szembeni tartozás.
Pesti Imre (Fidesz): 20 millió forint magánszemélyekkel szembeni tartozás, mellette 2,5 millió forint pénzintézettel szembeni tartozás.
Velez Árpád (MSZP): 20 millió forint magánszemélyekkel szembeni tartozás.
Lezsák Sándor (Fidesz): 19.5 millió forint magánszemélyekkel szembeni tartozás, mellette 21,7 millió forint pénzintézettel szembeni tartozás.
Rogán Antal (Fidesz): 16,8 millió forint magánszemélyekkel szembeni tartozás, mellette 30 millió forint pénzintézettel szembeni tartozás.
Gelencsér Attila (Fidesz): 12,5 millió forint “család magánkölcsönszerződés alapján”.
Farkas Flórián (Fidesz): 11 millió forint magánszemélyekkel szembeni tartozás, mellette 5,1 millió forint pénzintézettel szembeni tartozás.
Seszták Miklós (KDNP): 9 millió forint magánszemélyekkel szembeni tartozás.

Ilyen cinikus gyakorlat és kiskapuk mellett még akkor sem érnek semmit a vagyonnyilatkozatok, ha egyébként a magyar szabályozás világviszonylatban nem számít elmaradottnak.
csa-csa
@kissé felnőttem: nem félünk hogy valaha is kukázni fog
kemeati
Nem baj ilyenkor szokott jönni az állami hátszél!Még sem mehetnek csódbe!
SystemError
"Mindenki annyit ér amennyije van!"...:)
valaki
Elkaptak. A hozzátartozóim, amikor leestem a székről. A röhögéstől.
Volna -NEKIK- egy javaslatom: utaljanak át némi forintot a milliós (svájci) bankszámlájukról a tartozások törlesztésére, ne'adjisten: kifizetésére.
aremy
a 100 millának mennyi is az éves kamata csak 15% kamattal ennyire segg ez a banda?? 100 millió szónak is egy a vége HAZUDTOK!!
quadrocopter
Mocskos csatornapatkányok, zakóban, nyakkendőben!
nezelodo
Na ezeket is megmentette a kormány a svájci Frank hitel szörnyűségeitől.
vitriol
Kedves kormánytagok! A hülyék a túloldalon vannak, ezen az oldalon mindenki tudja, hogy lázártól orbánig és rogántól az utolsó csirkefogóig mind kivitte a lopott pénzét külföldi bankokba
quadrocopter
Csak az a gond, hoigy mind ezt a mocskos sunyítást a választásig nagyon sokan elfelejtik, pedig a hátunkon és rovásunkra gazdagodnak ezek a mócsingok!
nezelodo
@vitriol: "Mindenki kivitte a pénzét..." Na miért is utazott Orbán inkognitóban Svájcba meglátogatni a gázos (MET) lányát, (bankszámláját) annak idején sunyítva a vonaton? Ja nem volt függöny.
kemeati
@vitriol: Úgy érdekes,hogy náluk még mindig Bajnai meg Gyurcsány a téma amikor a nemzet gázszerelőjének papíron nem létező ingatlanján 4 terepjáró is áll
Nemezis
Ezeknek csak egy nagy adósságuk van. De az a magyar néppel szemben van. Na ezt kell majd egyszer megfizetniük, kamatostul.
sokanvagyunk
Lesz nagy sírás-rívás meg rendőrért kiáltás, ha a strómanok megpattannak a vagyonkákkal.
Veleda
Ezzel a nagy vagyon szerzéssel az a probléma, hogy a havi 1,2 millióval ezt nem lehet megvásárolni.
Az adósság mögé bújni pofátlanság, mert a balkézről szerzett jövedelem ezt bőven törleszti. És mióta is van ez a nagy gazdagodás? 3-4 éve. Akkor valaki hazudik, vagy itt, vagy ott.
Nemezis
@kemeati: ha nem tudod, akkor nem érdekes
vitriol
@quadrocopter: sajnos tényleg "feledékenyek" az emberek, de mindenki tehet érte, hogy újra és újra emlékeztetni kell a népet egészen a választásokig. Jó lenne, ha a magyarok példát vennének a most folyó romániai tüntetésekről
nemkati
@Veleda: Én is azon gondolkodom, hogy például én mire tudnék több tízmilliós adósságot felhalmozni, és azt hány év alatt tudnám visszafizetni, úgy, hogy az éves bruttó jövedelmem fele/negyede ezeknek az uraknak a jövedelmének.
Lepényleső
A sajátjukkal ha így gazdálkodnak,milyen lehet kezük alatt a közpénzek mérlege?
Jozefina
Dögöljenek bele az adósságba!!! Hazug, semmirekelő banda!!! Majd előkerülnek a milliőitok, ha rács mögött lesztek.
Jozefina
Aki saját vagyonával nem tud gazdálkodni, eladósodik az az országot is a pusztulásba viszi!!!
Veleda
@nemkati: Érdekes módon, mindegyiknek "baráti kölcsöne" van. Persze a baráti kölcsönt is kamattal kell visszafizetni, mert nincs olyan hülye senki, hogy csak úgy anélkül adná, hiszen akkor bukna rajta.
De szerintem nem erről van szó. Ezek a pénzek a bújtatott jövedelmek, amivel nem kell a NAV felé elszámolni.
evacica
Ez a vagyon bevallás kész röhej! Ki a fene veszi komolyan sem ők sem mi! Következmények nélkül hazudnak össze vissza és hülyének nézik az embereket! Ki hisz el, hogy Orbánnak nincs semmije s csak 7ooegynéhányezer Ft van a feleségével közös bankszámlán ilyen jövedelem mellett! A probléma ott van, hogy ennyire lekezel és hülyének néz minket!
nemkati
@Veleda: Ez az, amit mindenki tud, de a képviselő urak úgy tesznek, mintha őszinte, becsületes emberek lennének. Mi meg ostoba módon évek óta hagyjuk.
Veleda
@nemkati: Ja, mert hagyjuk! a sokat gúnyolt szőröstalpú románok bezzeg kint vannak az utcákon. Ők tudnak tiltakozni a korrupció ellen. Nálunk vajon mikor lesz százezres tömeg a korrupt kormány ellen?
nemkati
@Veleda: Hehe. Mondjuk ezt a jó meleg fűtött szobából. :))
Veleda
@nemkati: Ja! a kényelmes fotelt ki ne hagyd:))
nemkati
@Veleda: Jó, majd átülök a fotelba és onnan mondom. :))
kukac50
Példaképek lesznek a csalóknak! Apolitikusok vagyonbevallása egy első osztályos gyerek szintjén van! Szégyen az egész országra nézve,hiszen a politikusoknak kellene példát mutatni!
A vidéki 8 osztályos kisembernek ahol nincs internet ,nem lehet papíralapon intézni az ügyeket csak interneten , addig a politikusoknak ilyen hazug macskakaparásos vagyon bevallás megengedhetetlen!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.