Egy fiktív számlákkal üzletelő bűnszervezet tíz tagját állították elő a NAV dél-alföldi pénzügyi nyomozói és járőrei.

A gyanú szerint magyar, cseh, horvát, lengyel, litván, szlovák és szlovén cégek nevében, főként műanyag termékek alapanyagául szolgáló granulátumról, de akár kamionról is állítottak ki számlákat. A vételárként feltüntetett összegeket bankszámlákon átfuttatták, majd a jutalék levonása után készpénzben visszaadták a megrendelőknek.

A szegedi gyorsvonattal próbált meglépni a rendőrök elől a számlahamisító

A banda vezetője általában külföldről irányította a szervezetet, de társai is rendszeresen tartózkodtak külföldön. A pénzügyi nyomozók akkor fogták el őket, amikor épp Magyarországon jártak.

Az egyik gyanúsított éppen Kiskőrösre látogatott haza, amikor rajtaütöttek. Egy másik férfi a szervezet rejtekhelyéül szolgáló budapesti lépcsőházba lépett be, amikor elfogták.

Három társuk a Budapesten parkoló járművüket hátrahagyva gyorsvonattal Szeged irányába menekültek el, de nem túl meglepő módon, őket is sikerült elkapni. Egy személyautóval menekülő férfit a röszkei határátkelőhelynél tartóztattak fel, a többi gyanúsítottat az ország különböző pontjairól állították elő.

A NAV szerint számlagyár által okozott kár 2,3 milliárd forint. Hét gyanúsított előzetes letartóztatásban van. A pénzügyi nyomozók nyolc gyanúsítottat költségvetési csalás, kettőt pedig közokirat-hamisítás miatt hallgattak ki.

(NAV)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.