Demeter Márta, az MSZP frakcióból, majd a pártból is kedden kilépett politikusnő úgy fogalmazott: markánsabb, gyorsabban reagáló baloldali politikára lenne szükség. Az MSZP szerinte nem a megfelelő hely arra, hogy a kormányváltásért küzdjön, márpedig ő erre kapott 2014-ben felhatalmazást a szavazóktól.

Látszik, hogy sok tag maximálisan elkötelezett a kormányváltás mellett, azonban vannak olyan formális és informális körök, akiknek nem ez az elsődleges prioritás, vagy csak megelégednének egy egyszerű túlélési stratégiával és nem markáns kormányváltó megoldásban gondolkodnak

- írta az MSZP-nek címzett levelében, amit a Magyar Nemzet is lehozott.

Demeter Márta: az MSZP kormányváltás helyett csak túlélésre játszik

A politikusnő az utóbbi időszakban úgy érezte, hiába fogalmaz meg kritikákat a párt szerencsétlenkedésével kapcsolatban, annak semmilyen visszhangja nem volt. Szerinte a pártpolitika és a párt belső ügyei helyett nagyobb hangsúlyt kell fektetni a társadalomra, ezt viszont úgy tudja hitelesen képviselni, ha függetlenként dolgozik tovább.

Botka Lászlót egyébként támogatja, mert jó jelöltnek tartja, aki kormányváltást akar és „újfajta, tisztességes politikát, új logikát képvisel”.

(hvg)

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Azért az elgondolkoztató, hogy a "demokratikus" oldalon sorban képesek felállni a langymeleg akolból az emberkék, ugyanezzel az indokkal!
A DK-tól Kerék-Bárczy, az Együtt-ből Pápa Levente, az MSZP-ből meg most Demeter Márta.
Mindhárman belülről láthatták a pártok működését!
Csak lehet ebben valami...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
CsipkeRózsa
Demeter Márta egyedül többet tud tenni a kormányváltásért? Lehet, hogy egy másik párt színeiben akar indulni a köv. választás alkalmával?

Én a választókat is hibáztatnám, hiszen láthatják, milyen a Fidesz, a kormány, a miniszterelnök. Mégis őket akarják.
Edmond Dantes
@Béla333: Azon még nem gondolkodott el,hogy a Fideszben pedig lakájként lapulnak a képviselők ,mint szar a fűben?Ők nyilván jobban bírják gyomorral Tiborczot,Mészárost,Garancsit,Rogánt meg a többit,akiknek viszont a szabadlábon maradást jelenti a hatalom.Ezek legalább jelzik,hogy tele van a...Demeter Mártának a ridikülje.
Béla333
@Edmond Dantes: 13.57
Nem vagyok vak! Csak azért mert az egyik oldalon levő disznóságokat (is) szóvá teszem, azért még látom a másik oldalon is a bűncselekményeket!
Nem vagy ez vagy az, hanem ez is meg az is!
Papuska1
Nem mond hülyeséget a csaj! 2014-ben hasonlóan kevés esélye volt a baloldalnak, mint ahogy 2018-ra kinéz. 2014-ben az MSZP csaknem dupla annyi képviselőt vihetett volna a parlamentbe, ha nem szervezkedik. Egy csomó 1%-os közutálatnak örvendőt vitt be magával, saját emberei helyett. Így nem tudott igazi dominanciát szerezni a baloldalon sem, hisz maga erősítette meg azokat a versenytársait, akik, ha nem kerülnek a Parlamentbe, eltűnnek. Ha ugyanezt csinálja 2018-ban, csak bebetonozza a FIDESZ-t. Ő maga idézi elő és tartja fenn a baloldal széttagoltságát. Egyik baloldali nem bírja az orrpiszkálós Szigetvárit, a másik Juhászt, egy csomó baloldalinak elege van Gyurcsányból, de a szélsőségbe hajló kispártok sem azonosulnak minden MSZP-ssel. Összefogva sem adódnak össze. Mondhatják a vezetők, a tagokat nem érdekli. Szerintem ezt jól látja Botka és még jó néhányan! Ezt vette észre a mélyen Gyurcsányista hölgy, hisz Botka nem lesz egy listán Gyurcsánnyal. Ráadásul lehet, hogy 2022-re Ő gondolkodik jól!
Papuska1
@CsipkeRózsa: Le kell váltani az országot, vagy meghatározni, hogy csak az MSZP-sek szavazhassanak! Ne butáskodjon már! Kívülről nézve a baloldali pártok egymásnak ellentmondva mind mást akarnak! Egy közös van, Orbán leváltása. És azután mit csinálnának? Nincs még minimális program sem, amivel meg próbálkoznak az nyilvánvaló utópia. Demagógiára nem vevők az emberek! Aki kicsit is gondolkodik, látja, hogy nem sok mindent lehet másképp csinálni. Ahhoz a világot kellene megváltoztatni! Semmi olyan, amire felfigyelnek az emberek, hogy "no ez jó". Csak megalázkodásra, a külföld imádatára és hasonlókra akarják rávenni az embereket. Erre ki lenne vevő. Ne Orbánt szolgáld, szolgálj inkább egy külföldit? Ennél jobbat nem mondott egy baloldali párt sem, vagy, hogy gyorsan szórjuk szét a pénzt az emberek között. Ezt sem akarják, a Medgyesi megtette, bele is bukott az egész baloldal. Mondjon valamit, ami működik! Mondjon olyat, ami jó és nem demagóg! Mert a pártjai nem tudnak ilyet mondani!
havasigyopár
Nincs olyan párt, aki vállalná, hogy ezt a trutyi országot ujra helyrehozza. Lehetetlenség. Mindent tönkre tettek, a kassza kiürítve. Erre 20 év is kevés lenne! Persze, hogy nem akarnak igából nyerni, csak imitálják!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.