Téves volt az a korábbi értesülés, amelyet tegnap több magyar médium is átvett: az olasz hatóságok nem emeltek vádat a veronai buszbaleset során vezető sofőr ellen – írja a vg.

Az 52 éves sofőr életveszélyes sérülésekkel élte túl a Verona melletti autóbusz-katasztrófát, jelenleg is mesterséges altatásban van, nem lehet vele kommunikálni. Keddi olasz lapok arról írtak, hogy a rendőrség vádat emelt a magyar buszvezető ellen, aki Verona közelében nekiütközött az autópálya szalagkorlátjának, ám a hír hamis.

Mégsem emelnek vádat a veronai buszsofőr ellen

Borbély Zoltán ügyvéd, közlekedésbiztosítási szakjogász szerint az olasz jogrendben halálesettel járó bűncselekmények vizsgálatánál kötelező az érintettek értesítése a vizsgálatról.

Szó sincs tehát gyanúsításról vagy vádról, csupán arról, hogy a hatóságnak az így van lehetősége az érintettel kapcsolatos, például az egészségügyi állapotára vonatkozó adatok hivatalos beszerzésére.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kukac50
Egy kamionos arról nyilatkozott, hogy jelzett a sofőrnek,hogy baj van az egyik kerekével,akkor ez a gumi hibájából történhetett. Az leégett, így nem tudtak műszaki okot megállapítani.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.