A Jobbik országos elnöksége úgy döntött, nem állít államfőjelöltet, valamint nem támogat az eddig felmerült lehetséges jelöltek közül senkit – közölte Volner János, a párt alelnöke, parlamenti frakciójának vezetője szerdán az MTI-vel.

A frakcióvezető azt is javasolni fogja, hogy a Jobbik képviselőcsoportjának tagjai a tavasszal esedékes szavazáskor a szavazólapokat se vegyék fel.

Volner János közleményében kifejtette:

a Jobbik szerint akkor lehet valaki köztársasági elnök, ha "a Viktor engedi" és ehhez nem akar a párt "biodíszlet" lenni.

Hozzátette: meg kell erősíteni a köztársasági elnöki intézményt, ehhez pedig a lehető legnagyobb legitimációt az jelentené, ha az elnököt a nép közvetlenül választaná. Az erre vonatkozó törvényjavaslat elkészült és a Jobbik be fogja nyújtani az Országgyűlésnek – olvasható a közleményben.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Miután a Köztársasági elnök nálunk "a sál a kirakatban" ( dekoráció) teljesen mindegy hogy nevezik. Ha Mészáros Lőrincnek, az sem lenne meglepetés!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
Precedens értékű lépés lehetne, de egypárti módon értelmetlen. Ha a fideSS-kdnp-n kívül mindenki így tenne, akkor jelzésértékű lenne az egypárti elnök, de így ?
gulyasgyula
@justhpeter: ...Bocsánat de kinek lenne ""jelzésértékű"" akit érdekel így is tudja hogy mi a lényeg , meg melyik köztársasági elnökválasztás volt zökkenő mentes az elmult 26-évben .. Ez pont bele illik az eddigi Magyar politikába , meg az egész világ politikájában ..
Nessy
Miután a Köztársasági elnök nálunk "a sál a kirakatban" ( dekoráció) teljesen mindegy hogy nevezik. Ha Mészáros Lőrincnek, az sem lenne meglepetés!
quadrocopter
Nincs jelentősége, pont lyan, mint amikor Medvegyev és Putyin cserélgette egymásközt a mi . elnöki és az elnöki pozíciót!
Borsodi
Ez így van Viktorunk a karmester a zenekart ő irányítja az van amit ő akar,Érdekes most nm számít a mi véleményünk szavazatunk.A jobbiknak igaza van semmi értelme,hogy ott legyenek.Orbán marionett bábuja lesz a köztársasági elnök és pont,nincs ellentmondás.
Jozefina
Ha Ádernak lenne egy cseppnyi becsülete, akkor nem vállalta volna el a "felkérést". A havi egy millást úgy is megkapta volna!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.